A Philly és a Lakers is rangadót nyert

A 76ers Oklahomában, míg a Lakers Clevelandben győzött, magabiztos volt a Brooklyn és az Atlanta, a Utah meglepte a New Orleanst, a Clippers pedig simán verte a Dallast.

Oklahoma City Thunder – Philadelphia 76ers 123–127

Két fecske nem csinál nyarat. Rangadóval indult a legutóbbi játéknap, hiszen a Thunder az elmúlt időszakban fantasztikus formát mutatott, sorozatban hat meccset nyert, amivel holtversenyben a nyugati főcsoport élére állt. A Philadelphia ellenben kisebb hullámvölgybe került, több meglepő vereséget szenvedett, ám most egy kétmeccses nyeretlenségi sorozat végére igyekezett pontot tenni. Az első negyedben nem nagyon bírtak egymással a felek, a két középső játékrészt ellenben a Philly uralta, amely végül elégnek is bizonyult ahhoz, hogy eldöntse a mérkőzést. Pedig a hazai oldalon Chet Holmgren (33 pont, 6 lepattanó) és Shai Gilgeous-Alexander (31 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) is mindent megtett annak érdekében, hogy ez ne így legyen, azonban kettőjük mellé nem nagyon tudott felnőni egy harmadik számú opció.

Embiid nagyszerű vezér volt. A Philadelphia ellenben csapatként játszott nagyot még úgy is, hogy egyértelműen Joel Embiid (35 pont, 11 lepattanó, 9 gólpassz) volt az, aki a hátára vette az övéit. A 76ers centere mindössze egyetlen gólpasszal maradt el a tripla-duplától, miközben a meccs végén kulcsfontosságú büntetőket értékesítve zárta le az összecsapást. Mellette a kezdő ötös minden tagja eljutott legalább tizennégy dobott pontig – Tyrese Maxey (28 pont, 8 lepattanó) és Tobias Harris (16 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz) is kimagasló teljesítményt nyújtott. Sikerével a Sixers újra a győzelem útjára lépett, ezzel tapadva a Boston Celticsre.

A Thunder legjobb dobói: Holmgren 33/15, Gilgeous-Alexander 31/3, Joe 13/9
A 76ers legjobb dobói: Embiid 35, Maxey 28/9, Harris 16/9

Cleveland Cavaliers – Los Angeles Lakers 115–121

Mitchell nem találta a ritmust. Egyértelműen rangadónak volt titulálható ez az összecsapás is, bár egyelőre mindkét gárda elmarad a szezon előtt kitűzött céljaitól. Donovan Mitchell nélkül „szárnyalt” a Cavaliers, míg a Lakers az elmúlt nyolc meccséből hatot hozott le sikerrel. Mitchell (22 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz) végre-valahára visszatérhetett, bár ebben nem volt túl sok köszönet, tizennyolc dobásából mindössze négy ment be, ennek ellenére tartani tudta a lépést a Los Angeles-i gárdával a Cavs. Jarrett Allen (21 pont, 14 lepattanó) erős dupla-duplát tett le az asztalra, de Evan Mobley (18 pont, 6 lepattanó, 6 gólpassz, gólpassz) is hozta a számait. Az este folyamán kilenc alkalommal változott a vezető csapat személye, miközben mindkét alakulatnak sikerült egyszer-egyszer felépítenie egy nyolc pontos előnyt.

Anthony Davis jelentette a különbséget. A Lakers magasembere, Anthony Davis (32 pont, 13 lepattanó) 23 pontot szerezett a második félidőben, miközben LeBron James (22 pont, 6 lepattanó, 6 gólpassz) és Austin Reaves (15 pont, 10 gólpassz) is remekelt. A Los Angeles mindössze nyolc játékost rotált, ennek ellenére működőképesnek bizonyult ez a szisztéma. A szoros végjátékban James döntött – aki, mint ismert tizenegy évet játszott Clevelandben, így számára mindig különleges érzés a Rocket Mortgage FieldHouse-ban pályára lépni. A kaliforniaiak klasszisa az utolsó bő egy percben két fontos kosarat szerzett, az első félidőhöz képest azonban Davis jelentette a különbséget, aki a nagyszünetet követően felvette a versenyt a Cavaliers centereivel.

A Cavaliers legjobb dobói: Mitchell 22/6, Allen 21, Mobley 18
A Lakers legjobb dobói: Davis 32, James 22/3, Reaves 15/3

 

Brooklyn Nets – Miami Heat 112–97

Magabiztosan győzött a Nets. Ellentétes utat jár be a két gárda, hiszen míg a Brooklyn a jó kezdés után kezd visszább csúszni, addig a Miami a pocsék rajtját követően egyre jobb formát mutat még akkor is, ha Tyler Herro továbbra is maródi. Ez a mérkőzés azonban fordított úton dőlt el, hiszen a Nets végig kontrollálta az összecsapást, így végül magabiztosan szerezte meg a győzelmet. Persze ehhez az is kellett, hogy a Miami pihentette Jimmy Butler és Bam Adebayo kettősét. A Heat legjobbja a kispadról érkező Caleb Martin (22 pont, 7 lepattanó) volt, mellette az újonc, Jaime Jaquez Jr. (18 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) tudott még élni a játékpercek adta lehetőséggel. A hazaiak kezdője hamar el is döntötte a mérkőzést, a meccs egy adott szakaszában már több mint húsz pont volt a felek közötti differencia. Mikal Bridges (24 pont, 6 lepattanó), Cameron Johnson (19 pont, 10 lepattanó, 5 gólpassz) és Dorian Finney-Smith (16 pont, 5 lepattanó) triójára pedig nem volt válasza a floridaiaknak.

A Nets legjobb dobói: Bridges 24/9, Johnson 19/3, Finney-Smith 16/6
A Heat legjobb dobói: Martin 22/3, Jaquez Jr. 18/6, Swider 11/9, Richardson 11

 

Washington Wizards – Atlanta Hawks 108–136

Hozta a kötelezőt az Atlanta. A Hawks három fájó vereség után tudott legutóbb újra győzni, azonban a Wizards ellen most jó esélye volt arra, hogy ténylegesen is kikászálódjon abból a gödörből, amibe belecsúszott. A fővárosi alakulat teljesen kilátástalan helyzetben van, bár a Milwaukee ellen mutatott játékára azért építhetett volna. Kiváló energiákkal vetette bele magát a mérkőzésbe az Atlanta, amely Trae Young (26 pont, 6 lepattanó, 10 gólpassz, 5/8 tripla) vezetésével a félidőben már tizenkettő, majd a harmadik negyed során már huszonkilenc ponttal is vezetett. A hátvéd mellett De'Andre Hunter (20 pont, 4 lepattanó) és a kispadról érkező Bogdan Bogdanovics (15 pont, 3/3 tripla) is hozta magát, ellenben a fővárosiaknál egyetlen játékos sem tudott igazi vezérré válni, a legjobb teljesítményt Jared Butler nyújtotta, aki 16 perc alatt szórt be 13 pontot. Jordan Poole nem játszott, Kyle Kuzma 4/10-el jutott el 12 pontig, míg Tyus Jones 2/6-al 4-ig. Ez pedig azt eredményezte, hogy sorozatban a kilencedik meccsét is elveszítette a Wizards.

A Wizards legjobb dobói: Ja. Butler 13/6, Kuzma 12/6, Shamet 12/6, Gafford 12
A Hawks legjobb dobói: Young 26/15, Hunter 20/9, Bogdanovics 15/9

 

Utah Jazz – New Orleans Pelicans 105–100

Jobban akarta a Utah ezt a győzelmet. A Pelicans a back-to-back ellenére is jó eséllyel szállt harcba a Jazz ellen, a hazaiak ugyanis egyértelműen a liga leggyengébb csapatai között vannak, míg a New Orleans egyre jobb formát mutat. Persze a papírforma éppen azért van, hogy azt felborítsák, a Utah pedig meg is tette ezt a szívességet – bár gyorsan jegyezzük meg, hogy a vendégeknél Zion Williamson nem vállalta a játékot, a hazaiaknál pedig Jordan Clarkson és Lauri Markkanen hiányoztak. Will Hardy egylete kezdett jobban, de aztán Brandon Ingram (26 pont, 6 lepattanó, 8 gólpassz) és Jordan Hawkins (25 pont, 6 lepattanó) iránymutatásával átvette a kontrollt a Pels, amely a záró játékrész derekáig meg is őrizte az előnyét. Innentől viszont rákapcsolt a Jazz. Collin Sexton (16 pont, 6 gólpassz) gyors egymásutánban tíz pontot rámolt be, de Keyonte George (15 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) és Kelly Olynyk (13 pont, 6 lepattanó, 3/3 tripla) is fontos kosarakat szerzett, ezzel a Utah fordított, és meglepte a Pelicanst.

A Jazz legjobb dobói: Sexton 16/9, George 15/12, Olynyk 13/9
A Pelicans legjobb dobói: Ingram 26/3, Hawkins 25/15, Alvarado 13/9, Jones 13/3

 

Los Angeles Clippers – Dallas Mavericks 107–88

Nem volt, aki felzárkózzon a Doncic, Irving páros mellé. Mindkét gárdának fontos volt ez a mérkőzés, hiszen a Clippers a Pelicans ellen maradt alul legutóbb, a Mavericks pedig eléggé süllyedőben van, így Jason Kidd tanítványainak egyértelműen az volt a célja, hogy kikászálódjanak a slamasztikából. Előzetesen nem arra számítottunk, hogy Tyronn Lue csapata uralja majd az összecsapást, pedig így történt, a Los Angeles nagyon hamar komoly előnybe került, amit ezt követően már nem is adott ki a kezéből. A prímet ezúttal is Paul George (25 pont, 9 lepattanó, 4 gólpassz) vitte, akinek Terance Mann (17 pont) és Norman Powell (15 pont) nyújtottak segítő kezet, mivel Kawhi Leonard (8 pont, 2/12 mezőnyből) és James Harden (8 pont, 2/8 mezőnyből) kettőse nem igazán találta a ritmust. A Clips viszont ennek ellenére is magabiztos volt, köszönhetően annak, hogy a vendégeknél Luka Doncic (30 pont, 4 gólpassz, 1/8 tripla) és Kyrie Irving (26 pont, 6 lepattanó) mellett ezúttal nem volt harmadik számú opció.

A Clippers legjobb dobói: George 25/6, Mann 17, Powell 15/9
A Mavericks legjobb dobói: Doncic 30/3, Irving 26/9, Hardaway Jr. 12/6

 

A tabella itt megtekinthető!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus