A Spurs állíthatja meg a Houstont, a Jazzt fogadja a GSW

Capela nélkül fogadja a Spurs a Rockets - Love nélkül utazik Milwaukee-ba a Cavs - a Denver ellen bizonyíthat a Griffin nélküli Clippers.

 

Philadelphia 76ers – New Orleans Pelicans 01:00

A Sixers legutóbb legyűrte a Brooklynt, míg a Pelicans továbbra is nagyon hullámzó, egy-egy jobb meccsre mindig jut két-három gyenge, kérdés, hogy most melyik következik. A hazaiaknál továbbra is a magasember-projekt van porondon, legutóbb Embiid szenzációs volt, Okafor 0/10-et dobott, Noel pedig pályára sem került, ez pedig nyilvánvalóan nem egészséges. A vendégek nagyon fáradtnak, tompának tűntek az előző meccsen, Anthony Davis sem villogott, márpedig most minimum tőle extra teljesítmény kell, különben a jobban pörgő, hazai pályán játszó Philly is lenyomja őket.

Charlotte Hornets – Los Angeles Lakers 01:00

Az utóbbi meccseken már jobban nézett ki a Lakers, megverték a Philly-t, majd játszottak egy jó meccset Clevelandben, kérdés, hogy a Charlotte ellen mire lesznek majd képesek – ez azért már sorozatban az ötödik idegenbeli meccsük, nem lehetnek 100%-os állapotban. A Hornets Atlantában zárta le ötmeccses túráját és szakította meg vereségsorozatát és talán kilábalt a hullámvölgyből, de a fő gond az volt, hogy nem voltak elég fizikálisak, arra pedig most is ráfizethetnek, ha hagyják játszani a Lakerst. A vendégeknél nem biztos, hogy pályára léphet Russell, ez pedig érzékenyen érintheti őket, de ha mentálisan összekapták magukat, bárkit képesek megszórni.

Toronto Raptors – Brooklyn Nets 01:30

Ez egyértelműnek tűnik előzetesen, a Toronto ugyan védekezésben sokat nem tett hozzá az utóbbi meccseken, az előző találkozó második félidejében megmutatta, hogy mire képes, támadásban pedig bőven 110 pont felett átlagol – az idegenben 1-12-re álló, védekezésben rendkívül harmatos Nets nem számíthat sok jóra. DeMar DeRozan az előző négy mérkőzésén 60,5%-kal átlagolt 31,5 pontot, de Lowry is jó formában van, óriási meglepetés lenne, ha a Brooklyn meg tudná szorítani a vendéglátót.

New York Knicks – Indiana Pacers 01:30

A Pacers back-to-backből érkezik és mivel tegnap az utolsó pillanatban nyerni tudott, az eddigi szezonjukat elnézve most valószínűbb a vereség – csak 4-10-re állnak saját otthonuktól távol és kettőnél több győzelmet még nem arattak egymás után. A Knicks viszont nincs túl jó állapotban, három vereséggel zárták le idegenbeli túrájukat, Derrick Rose sérüléssel bajlódik és az egykori MVP jelenléte sokat jelent a pályán, de Carmelo Anthony sem teljesen egészséges, az ő teljesítménye nagyon ingadozó. Otthon mindenképpen meg kellene törniük rossz szériájukat és a fáradt (tíz meccs tizenöt nap alatt, back-to-back), ráadásul közvetlen riválisnak számító Indiana ellen feléjük is billenhet a mérleg nyelve.

Miami Heat – Orlando Magic 01:30

Nem játszik rosszul az utóbbi meccseken a Heat, főleg védekezésben, Winslow visszatérése sokat jelentett a csapatnak – azonban rendszeresen elrontják a találkozók elejét és nem tudnak nyerni. A Magic védekezése meg sem közelíti Whiteside-ékét, de támadásban potensebb a társaság, viszont az utóbbi összecsapásokon ők sem túl sikeresek, legutóbb már elöl is összeestek és 100-79-re kaptak ki a Raptorstól. Érdekes meccs lesz, stabilabb a Miami, de több potenciál van az Orlandóban.

Milwaukee Bucks – Cleveland Cavaliers 02:00

A Bucks egy gyengébb széria után oda-vissza verte a Chicagót és most szintén kétszer találkozik két nap alatt a Clevelanddel, először otthon. A vendégek a Memphis elleni pihenő után lenyomták a Lakerst, de most ismét lesz fontos hiányzójuk, Kevin Love nem lesz ott a parketten, így csak Thompson és Frye marad bevethető magasember – igaz, a Milwaukee is small-ballozik, valószínűleg ezt megoldják Jamesszel. Valószínűleg Jefferson fog kezdeni és fontos is lesz az ő játéka, mert a Bucksnál az Antetokounmpo-Parker kettősön múlik minden, az ő betöréseik, leindításaik jelentik az alapot, ráadásul mindketten jó formában is vannak, kulcskérdés, hogy velük mihez kezd James, illetve Jefferson. Ez persze a túloldalon is így van, de a Cavs még Love nélkül is képes bárkit szétlőni kintről, hiába áll csak 6-4-gyel idegenben. Dellevadova játéka érdekes lehet majd Irving ellen, jó meccsre számíthatunk, főleg úgy, hogy idén a Bucks egyszer már 118-101-re megvert a bajnokot…

Memphis Grizzlies – Boston Celtics 02:00

Kicsit kifulladt a Memphis, Mike Conley visszatérése nem javulást, hanem összeomlást hozott – egyelőre nem is egészséges és nagyon gyengén dob, ráadásul legutóbb Marc Gasol is becsődölt. Nincsenek egyszerű helyzetben, mert két vereség után nyerniük kell, de a Boston jó formában van, Isaiah Thomas egészséges és idegenben már kilenc meccset nyertek. saját pályájuktól távol is erősek tehát. A fő kérdés, hogy támadásban össze tudja-e magát szedni a Grizzlies, az utóbbi négy találkozón 35,9%-kal dobtak mezőnyből, 15,7%-kal tripláztak és átlagosan 83,6 pontot szereztek – ennél nyilvánvalóan sokkal több kell a győzelemhez.

Houston Rockets – San Antonio Spurs 02:00

Ez mindenképpen kiemelt rangadó lesz, idén már oda-vissza verték egymást és mindig az idegenbeli csapat győzött, de most mindketten remek formában vannak: a Spurs négy, a Rockets tíz győzelemből érkezik zsinórban. A San Antonio főleg a védekezésre, míg a Houston a szenzációs támadójátékra, a kinti dobókra épít, elképesztő triplafesztivált rendeznek estéről estére – kérdés, hogy mire mennek majd Leonard, illetve Green, vagy éppen Simmons ellen Gordonék. A fő kérdés persze James Harden megállítása lesz, amíg az MVP-esélyes kedvére bonthatja a védekezést, addig nagyon nehéz dolguk lesz a vendégeknek, bár az említettek közül bárki képes kőkemény munkát végezni rajta. Nehezíti a Rockets dolgát, hogy nem lehet ott a pályán Clint Capela, a center fontos láncszeme volt a gépezetnek, ám egy térdsérülés miatt hetekre kidőlt – Harrell vagy Nené veheti át a helyét.

Los Angeles Clippers – Denver Nuggets 04:30

Nincs könnyű helyzetben a Clippers, hiszen elveszítette Blake Griffint és bár tavaly jól átvészelték a magasember sérülését, ez nem garantálja, hogy sem lesznek döccenők – Griffin elöl-hátul meghatározó játékosa volt a csapatnak. Nélküle alighanem a periméternek kell magasabb fokozatba kapcsolnia és többet vállalnia, átalakulhat a játék, kérdés, hogy ki foglalja majd el a helyét a kezdőben, de az biztos, hogy átalakul Paulék játéka. A Denvernél minden rendben, ugyan védekezésben akadnak gondjaik, de parádésan működik a támadójáték, mindenki hozza magát a periméteren, Jokics pedig lubickol small-ball centerként, az ő megállítása fontos feladat lesz DeAndre Jordan előtt. A vendégek sorozatban három győzelemből, de back-to-backből érkeznek, ezt azért megérezhetik majd.

Golden State Warriors – Utah Jazz 04:30

A listavezető az utóbbi hazai meccsein ismét egészen elképesztő támadójátékot mutatott be és bár a Jazz szenzációsan védekezik, most is Curry-ék felé billen a mérleg nyelve. George Hill továbbra sem bevethető a vendégeknél és bár Gobert vezérletével rendkívül hatékonyan védik a festéket, míg Exumék nagyon megnehezítik a hátvédek életét is, egyszerűen túl sok a fegyver a Golden State-nél ahhoz, hogy mondjuk száz pont alatt tartsák őket – az viszont nem nagyon várható, hogy ennél sokkal többet dobjanak Haywardék. Meg fog szenvedni a GSW, de hatalmas bravúr lenne, ha a Utah győzelemmel távozna az Oracle-ből.

Sacramento Kings – Portland Trail Blazers 04:30

A Blazers lassan kiszorul a playoff-helyekről a gyalázatos védekezés miatt, a Kings pedig egy-egy jobb meccset leszámítva szintén gyengén szerepel, ráadásul megint nem a játék, hanem Cousins ügyeletes balhéja került előtérbe. Fogadni egyik csapatra sem lehet jó szívvel, a Blazers is borzalmas formában van, ők talán egy fokkal azért szervezettebbek és ha a Lillard-McCollum páros elkapja a fonalat, bárkit túl tud dobni, de akkora hiányosságaik vannak hátul, hogy azt a hazai pályán játszó Sacramento is simán megbüntetheti.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus