A Spurst fogadja a foghíjas Lakers, back-to-backet játszik a GSW

Butler visszatér a Wolvesnál - otthon meccsel a Boston, a Toronto és a Milwaukee is - pályán a Jazz, a Blazers és a Mavericks.

 

Boston Celtics - Orlando Magic 1:30

Eddig kicsit felemás a Boston teljesítménye, a Philly ellen remek védekezéssel nyert a társaság, utána 113 kapott ponttal alulmaradt Torontóban, legutóbb pedig egy kiélezett meccsen, két ponttal tudta legyőzni a New Yorkot. Összességében a támadójáték eléggé akadozik még, Kyrie Irving és Gordon Hayward sem az igazi egyelőre, Jayson Tatum az, aki leginkább kiemelhető, de az látszik, hogy nem 100%-os még a gárda. A Magic úgy áll 1-2-re, hogy minden esélye megvolt legyőzni a Phillyt, de a végjátékot elrontotta, viszont ha most is olyan teljesítmények érkeznek a kulcsemberektől támadásban, mint akkor, abban az esetben ezúttal is lesz keresnivalójuk. A Bostonnál Hayward visszatérhet, Baynes viszont megsérült és a hírek szerint ő most nem lesz ott a parketten.

Toronto Raptors - Charlotte Hornets 1:30

Jól kezdte az idényt a Toronto, a társaság 3-0-val rajtolt, legyőzte a Bostont és legutóbb Kawhi Leonard nélkül is megverte a Washingtont - a szupersztár most visszatérhet, vele megerősödve, otthon pedig egyértelmű esélyesek a kanadaiak. A Hornetsnél Kemba Walker 35,3 pontot átlagol eddig, az ő megállítása nyilván kulcsfontosságú lesz Lowryéknak és összességében 2-1-et csinált eddig a Charlotte egy sima győzelemmel és egy-egy szoros, egylabdás végjátékkal. Komoly sérültek és hiányzók egyik oldalon sincsenek, az esélyek előzetesen a Raptors mellett szólnak. 

Milwaukee Bucks - New York Knicks 2:00

A tripladobó Bucks 2-0-val, a Porzingist nélkülöző Knicks 1-2-vel nyitott és most is több fontos játékosát nélkülözni fogja - a magasember mellett Mudiay, Lee és Knox sem lesz majd ott a parketten. A hazaiaknál nincs ilyen gond, próbálják tökéletesíteni az új játékot és minél inkább megkönnyíteni Giannis Antetokounmpo dolgát, ez pedig eddig rendben is volt azzal együtt, hogy a védekezés és a lepattanózás egyelőre nem az igazi. Utóbbival lehetnek gondjaik Enes Kanterrel szemben, rá valamit ki kell találniuk, de alapvetően azért mélyebb és jobb keretük van, őket segíti a hazai pálya is, esélyesnek számítanak. 

Minnesota Timberwolves - Indiana Pacers 2:00

Ez érdekes lehet, a Minnesota legutóbb borzalmas védekezéssel kikapott Jimmy Butler nélkül, most viszont visszatérhet a "morcos vezér", kérdés, hogy ez mit eredményez - összekapják-e magukat hátul, újra eltűnik-e Towns, stb. A Pacers is elég ingadozó teljesítményt nyújtott eddig, két remek meccsre jutott egy rossz, de az biztos, hogy védekezésben sokkal jobban nézett ki egyelőre, mint a Wolves és ha ezt tudja hozni a vendégcsapat, akkor jó esélyei lehetnek. Az Oladipo-Butler csata is izgalmasnak ígérkezik, de csapatként előrébb tart az Indiana és ha nem a Milwaukee elleni fáradt, tompa önmagát mutatja az együttes, akkor elviheti a győzelmet Minnesotából. 

Dallas Mavericks - Chicago Bulls 2:30

A rossz kezdés után legutóbb remek játékkal szórta meg a Wolvest a Mavericks, kérdés, hogy ezúttal melyik Dallast látjuk majd - a legutóbbival esélyesnek számít, az első meccsen látott viszont még a Bulls ellen is kikaphat. A vendégek egyértelműen félkészek, sok a hiányzójuk (Markkanen, Dunn, Valentine) és bár Zach LaVine ponterős támadásban, összességében még nem tartanak ott, ahol a Mavs - persze a hazaiak is csak építkeznek, de náluk legutóbb már látszottak a pozitív jelek. Nowitzki és Barnes még mindig nem játszhat, de a Smith-Doncic-Jordan trió most is elég lehet egy győzelemre.

Utah Jazz - Memphis Grizzlies 3:00

A Jazz egy nagyon fájdalmas vereségből érkezik, egy támadópattanón múlt, hogy nem verték meg a Golden State-et, de leginkább azt kell látni náluk, hogy a liga egyik legjobbnak várt védekezése 117 és 124 pontot kapott eddig, ezen mindenképpen javítaniuk kell. A Grizzliest lehetetlen megítélni, elsőre 83, másodikra 131 pontot dobtak Marc Gasolék, kédés, hogy melyik arcukat mutatják - összességében azért komoly blama lenne a Utah számára, ha nem hozná a győzelmet, mindenképpen kötelező meccs ez Mitchelléknek. Sérültjük nincs, mindenki a fedélzeten, Gobert szívhatja Gasol vérét, támadásban pedig a Rubio-Mitchell-Ingles triónak elégnek kell lennie - meglátjuk, hogy így lesz-e.

Portland Trail Blazers - Washington Wizards 4:00

A Blazers 2-0-val, a Wizards 0-2-vel nyitott, Damian Lillardék a Lakers és a Spurs ellen is 120 pont fölé jutottak, míg John Wallék a Heattől és a Raptorstól is 110 felett kaptak otthon - ezek alapján egyértelműek az erőviszonyok, hazai pályán esélyesebb a Portland. Ráadásul Dwight Howard még mindig nem debütálhat a fővárosiaknál, nélküle pedig nagyon csúnyán megverték őket eddig a palánk alatt, úgyhogy Jusuf Nurkic dominálhat - nyilván sok múlik a két klasszis hátvédpár egymás elleni csatáján, de ez egy plusz fegyver lehet a hazaiak kezében.

Golden State Warriors - Phoenix Suns 4:30

A Warriors back-to-backet játszik, előző este gyenge játékkal kapott ki a bajnok Denverben és eddig egyáltalán nem meggyőző az, amit Steve Kerr csapata művel - sem elöl, sem hátul nem önmaguk egyelőre, meglátjuk, hogy ez a pofon felébreszti-e őket. Amin mindenképpen állítani kell, az a tripladobás és a védekezés, de persze kérdés, hogy a Suns mennyire kényszeríti erre őket, hiszen Devin Bookerék legutóbb nagyon simán kikaptak a Nuggetstől, hiába kezdtek remekül a Dallas ellen. Sok múlhat azon, hogy Deandre Ayton mire megy a klasszikus center nélküli Warriors ellen, ha ő fel tud nőni Booker mellé, akkor egy ismét lazábban védekező GSW-vel szemben lehet keresnivalójuk - Shaun Livingston egyébként most sem lesz majd ott a címvédőnél. 

Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs 4:30

Ez is érdekes meccs lehet, hiszen a Lakers meccsekre elveszítette Brandon Ingramet és Rajon Rondót is, akik nagyon érzékeny veszteségnek számítanak - Rondo remekül játszott és James mellett a másik szellemi vezér volt, Ingramet pedig abszolút scorernek használták, nélküle erre nincs igazán ember. Az biztos, hogy Jamesnek többet kell vállalnia és az is, hogy Hartnak, Caldwell-Pope-nak, Kuzmának és főleg Ballnak jobban kell játszania az eddiginél, ha akarnak valamit, de a támadás mellett a védekezést is össze kellene még rakni. A Spurs 1-1-re áll, náluk nincs különösebb látnivaló, jelenlegi formájukban nem számítanak élcsapatnak, de azért van scorer hátvédjuk, jó magasemberük, Gregg Popovich pedig mindig garanciát jelent - náluk is vannak kérdőjelek, de most inkább a Lakersnél nagyobb a bizonytalanság.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus