A Torontóval meccsel a Cavs, a Dallas Houstonba látogat

LeBronék a keleti listavezetőt fogadják, Houstonban pedig igazi texasi derbit rendeznek - de pályán többek között a címvédő Spurs is.

LeBron Jamesék a keleti listavezetőt fogadják a tegnapi vereség után, a Houston és a Dallas pedig vérbeli texasi derbit vív ma hajnalban. A Phoenix most Indianába, a Miami pedig Orlandóba látogat, a New Orleans Salt Lake Cityben igyekszik kiheverni a tegnapi pofont, a Philly New Yorkban igyekszik megszerezni első győzelmét – de pályán többek között a címvédő Spurs is. Nézzük a mai programot!

Indiana Pacers – Phoenix Suns 01:00

CJ Miles migrénes fejfájása múlóban, ma jó eséllyel visszatérhet, de George, West és Hill továbbra sem bevethető a Pacersnél. Ennek ellenére elég masszívan védekező és jól pattanózó csapatról beszélhetünk, akik otthon mindenképpen megnehezíthetik a gyorslábú, de elég hektikus Suns dolgát. A Phoenix zsinórban hármat nyert, de jelenleg egy hatmeccses keleti túrán vannak, ami azért nem teremt egyszerű körülményeket, ráadásul kissé ingadozó is a játékuk, nem tudnak már annyira dominálni hátvédposztokon. Márpedig erre szükségük lesz, ha Hibbert jó napot fog ki, belül az Indiana lesz a főnök.

Orlando Magic – Miami Heat 01:00

Wade nélkül más csapat a Miami, a korábbi remek támadójátékot és az ehhez társuló aktív védekezést sem tudják hozni, ez pedig általában vereségekbe torkollik – a csapat ikonjának játéka ma is kérdéses. Centerposzton lehetnek gondok, a dupla-duplagyáros Vucsevics hosszú este elé állíthatja Bosh-t, ugyanakkor Harris is bombaformában van. A periméteren kozmetikázhat a Miami, Oladipóék képesek nagyon gyenge meccseket előadni, Chalmers vezetésével itt (és ha Bosh betalál kintről) előnyben lehetnek a vendégek – apró bökkenő, hogy Cole játéka erősen kérdéses.

Cleveland Cavaliers – Toronto Raptors 01:30

A Cavs nagyon gyenge este után fogadja a keleti listavezetőt, aki ráadásul egy óriási győzelemből érkezik a meccsre. LeBronék védekezése még egyetlen mérkőzésen sem muzsikált jól, támadásban pedig nagyon hullámzóak, az utóbbi találkozókon ismét a rosszabb arcukat mutatták – gyakorlatilag ha James dominál, nyernek, ha nem, akkor nem. A rendkívül agresszív DeRozan-Lowry duó mellett Ross és Lou Williams is hozzáteszi, amit kell, illetve a palánk alól is megkapják a kellő segítséget. Nagyon nehéz dolga lesz a Cavsnek, ha fel akarnak állni a tegnapi verésből, a kulcs mindenképpen LBJ agresszivitása lesz.

New York Knicks – Philadelphia 76ers 01:30

A Knicks győzelme teljesen a védekezéstől függ, hiszen ha 96 pontnál többet engednek, nem nyernek mérkőzést – igaz, összesen is csak hármat húztak be. A Sixers ellen nem kell félniük a rengeteg kapott kosártól, jelen állapotában ez a csapat nem NBA-szint, történelmi mélységben járnak és nem valószínű, hogy ma szakad ez meg. Anthony-éknak azért oda kell figyelniük, mert a botrányos periméter-védekezésüket a Wroten-MCW páros kihasználhatja, de ha a Phillyt nem verik meg, akkor a komolynál is komolyabb a baj.

Houston Rockets – Dallas Mavericks 02:00

Óriási formában van a Mavs, hat meccset nyertek zsinórban, pontrekordokat döntögetve, gálázva – tegnap éppen a Lakerst döngölték a földbe. Azt a Lakerst, amelyik előtte éppen a Houstont győzte le meglepetésre… Chandler Parsons számára különleges meccs lesz ez, hiszen tavalyi csapatához látogatnak most, de a Rocketsnál Howard valószínűleg nem játszik, ami kulcsfontosságú veszteség rájuk nézve. Jelenleg mindenképpen jobb formában van a Dallas, a labdára nem vigyázó (4,2 TO/meccs) és gyengén dobó Harden kevés lesz Howard nélkül, miközben a Mavs a back-to-back után is friss, hiszen keveset játszottak kulcsemberei – nagy tett lenne a Houstontól most a győzelem.

Minnesota Timberwolves – Sacramento Kings 02:00

A Minnesota gyakorlatilag négy legfontosabb játékosa nélkül (Rubio, Pekovics, Martin, Young) fog kiállni erre a meccsre is, így sok esélyük nincs az egyébként remek formában lévő Kings ellen. Cousinsék hajlamosak óriási előnyt kiépíteni, majd gond nélkül elbukni, de minden poszton erősebbek és a Wolvesban most nincs senki, aki ki tudná használni a vendégek esetleges leolvadását. Wiggins, Bennett és LaVine is tehetséges, de tapasztalatlan, rájuk nem lehet ebben építeni. A Kings toronymagas esélyes, de idegenben mindig más a helyzet, márpedig most egy négymeccses túrára indultak.

Milwaukee Bucks – Washington Wizards 02:30

A Bucks-csoda tegnap csúnya véget ért, brutálisan legázolta őket a Toronto, a Wizards viszont hazai pályán múlta felül különösebb gond nélkül a Clevelandet. A hazaiaknál ráadásul jó eséllyel nem játszik a bokasérüléssel bajlódó Antetokounmpo, nélküle pedig az összeálló támadójáték jelentőset gyengül – ráadásul fáradt is a társaság a tegnapi nagy verés és az azt megelőző tripla hosszabbítás után. John Wall tegnap óriásit játszott, a back-to-backek második felén pedig amúgy is varázsolni szokott, a papírforma szerint nem jelenthetne nekik gondot a mai találkozó.

San Antonio Spurs – Brooklyn Nets 02:30

A San Antonio idei legjobb játékát hozta tegnap a Wolves ellen és zsinórban négy meccset nyertek már, kezd belelendülni a bajnok. A Brooklyn játéka viszont nem javul, a rendkívül passzív Joe Johnson mellett a többiek sem mindig hozzák, amit kell, a kispadról viszont általában jön valaki egy nagy meccsel – mindenesetre ez a legtöbbször kevés a jó játékhoz és a győzelemhez. A Spurs támadójátéka tegnap már egész tetszetősnek tűnt, a védekezésük pedig ligaelit eddig, így még Splitter, Bonner, Mills és Joseph nélkül is mindenképpen esélyesek.

Utah Jazz – New Orleans Pelicans 03:00

Mindkét csapat nagy verést kapott tegnap, márpedig a back-to-backek második meccsein a Pelicans még nem kapott ki, a Jazz pedig még nem aratott győzelmet. Anthony Davis a szezonja eddigi talán leggyengébb teljesítményét hozta, a Utah ellen viszont 60% felett dob átlagban, ráadásul a hazaiak nem is védekeznek jól (még átlagosan se), minden adott egy AD-gálához. A Jazz korábbi legjobb dobója, Gordon Hayward rossz formában van, mindössze 12 pontot átlagol 36%-kal az elmúlt három meccsen, az ő nagy javulására mindenképpen szükségük lesz, ha meccsben akarnak lenni. Asikot nevezte a New Orleans tegnap, de még nem vetették be, ma már ez is megtörténhet, ami nagy lökést adhat számukra.

A meccsekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus