A Warriors visszavágna az Atlantának

A sérültek ellenére is csúcsrerbi a GSW-ATL - a Wizards megállítja a Jazzt? - a Portlandet is elkapná a Heat - javítana a Spurs és a Cavs

Cleveland Cavaliers – Brooklyn Nets 00:00

A Heat elleni meglepő vereség után sorozatban 14. hazai győzelmére készül a Cleveland, ráadásul a hírek szerint visszatérhet a pályára Kevin Love is. A utóbbi időben sok mérkőzést vívtak idegenben, de így 2,5 meccsel vezetnek a harmadik Toronto előtt keleten, így gyakorlatilag ha a hazai mérkőzéseiket hozzák, valószínűleg itt zárják az alapszakaszt. A Nets öt vereség után sorozatban két mérkőzést is megnyert, úgy tűnik, hogy éledezik Joe Johnson, ráadásul főleg a festékben nagyon dominánsak – az elmúlt időszakban erről a területről szenvedett a Cavs, itt lehet esélyük Lopezéknek. A vendégek elindultak még a playoffért, de egyrészt négymeccses túrájuk végére értek, másrészt Clevelandben borzasztóan nehéz nyerni, főleg egy vereség után nem tehetik meg Jamesék, hogy ismét kikapnak.

Philadelphia 76ers – Detroit Pistons

Reggie Jackson tegnap betartotta ígéretét és folyamatosan helyzetbe hozta társait, ennek eredménye húsz gólpassz lett, mellékesen pedig ő maga is beszórt 23 pontot – a virágzó kinti játék elég volt ahhoz, hogy legyűrjék a Memphist. Ha ezt a stílust tudná folytatni az irányító, egyértelműen esélyes lenne ma is a Pistons annak ellenére is, hogy Greg Monroe játéka kérdéses. A Sixers otthon azért veszélyes csapatnak számít, többnyire stabil védekezésüket könnyen ki tudják egészíteni Covingtonék elsülő triplaágyúival, de az utóbbi időben Noelen kívül senki nem villogott a részükről, esélyesebb, hogy a ligautolsónak számító 40%-os mutatójuk közelében lesznek. Noel és Drummond csatáját mindenesetre érdekes lesz figyelni, de a labdaszerzésekre kiemelten érzékeny Philly-védekezés sem biztos, hogy ízleni fog Reggie Jacksonnak.

Miami Heat – Portland Trail Blazers 00:30

Dwyane Wade 27 pontot átlagol márciusban, mellette Goran Dragic is hozza a 20 körüli meccseket, a csapatvédekezés pedig egyre jobban néz ki – a Heat nagy győzelmet aratott a Cleveland ellen. A két hátvéd 54% körül tüzel együtt, ami félelmetes hatékonyság, ennek megfelelően 5-2-re állnak ebben a hónapban és nem adták fel a playoff-reményeiket – a Portland ellen mindenesetre nem számíthatnak könnyű estére. LaMarcus Aldridgre-re nincs igazán ember hazai oldalon, de Lillard is jó formában van – más kérdés, hogy a Washington ellen nagyon rosszul festett a gárda. Wade az elmúlt ha, Blazers elleni összecsapásán 33 pontot átlagolt, miközben Lillard az előző kettőn csak 28%-kal dobott – ha ezeket nézzük, esélyesnek tekinthető a Heat. A két csapat közül nyilvánvalóan a Portland a hatékonyabb, de ha nem tudják lassítani a Wade-Dragic duó, komoly bajba kerülhetnek főleg, ha Whiteside tudna valamit kezdeni Aldridge-dzsel.

Toronto Raptors – Minnesota Timberwolves 00:30

A Toronto február 20-a óta először nyerhet sorozatban két mérkőzést, amennyiben az ismét széteső Minnesotát le tudják győzni otthon – mikor, ha nem most? Kyle Lowry visszanyerte korábbi formáját, a DeRozan-Williams duó is hozza a pontokat, ráadásul a Wolves védekezése főleg a festékben vérszegény, Valanciunas is jó este elé néz. Amíg a vendégek hátul nem tudják összekapni magukat, nem igazán lehet őket komolyan venni, főleg úgy, hogy Rubio, Pekovics és Garnett sem fog pályára lépni – ahogy az utóbbi mérkőzéseken már megszokhattuk. Nélkülük támadóoldalon is ismét kissé esetlegessé vált a csapat, Martin, Wiggins, esetleg LaVine villan, de stabilan nem tudják játszani a játékukat, ez pedig a nem létező védekezésükkel megspékelve biztos recept a vereséghez – sorozatban hetedszer kaphatnak ki idegenben.

Chicago Bulls – Indiana Pacers 01:00

Mindkét gárda két vereség után próbál javítani és mindkettejüknek nagyon fontos lenne a győzelem – a Bulls számára a keleti 2-3-4. helyen, a Pacers számára pedig a playoffba jutás szempontjából. George Hillék a Toronto ellen már kérdés nélkül kaptak ki, sem védekezésben, sem támadásban nem igazán hozták a korábban megszokottat, ez pedig aggodalomra adhat okot – ugyanakkor a Chicago sem a stabilitásáról híres mostanság. A két gárda idén már háromszor összecsapott, a Bulls pedig csak 89 pontot szerzett átlagban, legutóbb március 6-án kaptak ki Indianában – elnézve a jelenlegi támadópotenciáljukat, nagyot kellene javulniuk a sikerhez. Bár Gasol és Mirotic hozzák magukat, ez egyszerűen kevés Thibodeau csapatának, akik az előző hat meccsükből ötször kikaptak, így ha a Raptors elleni kisiklás után újra összeáll a Pacers hátul, jó esélyekkel szállhat ringbe.

Milwaukee Bucks – San Antonio Spurs 01:00

Tegnap a Spurs meglepetésre kikapott a ligautolsó Knicks otthonában, Gregg Popovich pedig finoman szólva nem volt boldog a mutatott játéktól és akarattól – valószínűleg ma mindent meg fog tenni csapata, hogy megnyugtassa az embert. A Bucks ugyan nincs túl jó formában, viszont hazai pályán hozzák a meccseiket, 12-ből tízet hoztak az elmúlt időszakban, így bár 0-3-mal zárták az idegenbeli túrát, ebben mindenképpen bízhatnak. Ehhez elsősorban a hátvédpárosnak, Carter-Williamsnek és Middletonnak kell feljavulni, előbbinél kisebb bokasérülés is közrejátszik, de nagyon szenvedtek a dobásaikkal – utóbbinál viszont különösen azért volt szembetűnő a gyenge játék, mert az előző nyolc mérkőzésen 20,1 pontot átlagolt. A back-to-backek második felén a liga egyik legjobb csapata a Spurs és amúgy is nyilvánvalóan magasabb szintet képvisel mint Jason Kidd gárdája, viszont a tegnapinál mindenképpen agresszívebb hozzáállás szükséges a győzelmükhöz.

Oklahoma City Thunder – Boston Celtics 01:00

Most már nem csak Durant, de Ibaka is kidőlt Westbrook mellől, a Thunder karmestere pedig nem néz könnyű este elé Avery Bradley-vel szemben. Ugyan Westbrookot leginkább saját maga tudja megállítani, az ellenfél nem nagyon, a csapat játékát jelentősen el tudja rontani, ha Bradley belehajszolja az egy-egyekbe és figyelmen kívül hagyja társait, amire hajlamos az OKC sztárja. A Thunder sorozatban tízet nyert otthon keleti ellenfelekkel szemben és a Bostontól sem most kaptak ki utoljára, viszont Bradley általában rettentően meg tudta nehezíteni Westbrook passzjátékát, ami ma döntő jelentőségű lehet. A Celtics két éve nem látott győzelmi szériát produkál, ráadásul az előző mérkőzéseken már Isaiah Thomas sem állt rendelkezésükre – ugyanakkor parádés passzjátékkal, csapatként oldják meg a helyzeteket, Tyler Zeller például az előző két meccsen 76%-kal átlagolt 22 pontot. Mindenképpen érdekes derbinek ígérkezik, otthon esélyesebb a Thunder, de a Bostont egyáltalán nem lehet leírni.

Dallas Mavericks – Orlando Magic 01:00

A korábbi gödör után a Mavs két impresszív győzelmet mutatott be komoly csapatok ellen, ennek fő oka pedig az újra összeálló támadójáték volt. Chandler Parsons parádés hatékonysággal szórta a pontokat, de Monta Ellis is remekül kihasználta az így keletkező helyet. Ellis egyik kedvenc ellenfele egyébként éppen az Orlando, majdnem 27 pontot és több mint nyolc gólpassz átlagol ellenül az előző tíz mérkőzésen – nem túl jó hírek az egyébként is gondokkal küzdő Magicnek. Paytonék sorozatban öt vereségnél járnak, idegenben ez a szám már tizenegyre emelkedett és bár Oladipo kezdi ismét elkapni a fonalat, a gárda nem áll a helyzet magaslatán – ráadásul Tobias Harris játéka is erősen kérdéses, tegnaő bokafájdalmakkal hagyta el a parkettet.

Sacramento Kings – Los Angeles Clippers 03:00

Blake Griffin visszatérését igyekszik meglovagolni a Clippers, a kisebb gödör után most több, könnyebbnek ígérkező mérkőzés vár rájuk, az egyik ilyen rögtön a Sacramento otthonában lesz. A Kings ötmeccses hazai sorozatának második állomása lesz ez, de DeMarcus Cousins és Rudy Gay játéka is kérdéses, a centernek több sérülése is van és bár a helyén Jason Thompson képes igazán nagy teljesítményekre, nyilván nem ugyanaz a kategória. A palánk alatt így jelentős fizikai fölényben lesznek a vendégek, kérdés, hogy DeAndre Jordannel mihez kezd a Kings – a Clippers az elmúlt két hétben 114,8 pontot átlagolt, a hazaiak lyukas védekezése számára ez nem hangzik túl biztatóan. Doc Rivers csapatánál is vannak sérültek, Matt Barnes és Jamal Crawford sem fog pályára lépni, továbbra is kiemelt szerep juthat Austin Riversnek.

Golden State Warriors – Atlanta Hawks 03:30

Jön a csúcsrangadó visszavágója, február elején egy káprázatos mérkőzésen nyerni tudott a Hawks, most pedig a Warriors készül a bosszúra – vagy mégsem, Steve Kerr ugyanis azt mondta, hogy a kisebb bokasérüléssel küszködő Klay Thompson ki fogja hagyni ezt a találkozót. A dobóhátvéd 21,9 pontot átlagol idén és egyébként is jó formában van, komoly veszteség ez a ligaelső számára. A vendégeknél is van fontos hiányzó, Kyle Korver orrtörés miatt nem lesz ott, Mike Scott pedig még sokáig nem bevethető – a sérültek azért csökkentik a derbi színvonalát. Mindkét fél számára fontos a győzelem, az egymás elleni mérleg és a presztízs miatt fontos lenne visszavágnia a GSW-nek, viszont már másfél meccs előnyük van az Atlantával szemben, így Teague-éknek sem mindegy, hogy (egy esetleges nagydöntőre és az ottani hazai pályára gondolva) mi lesz a párharc vége. Ez a mérkőzés még Thompson és Korver nélkül is kötelező minden NBA-fan számára!

Utah Jazz – Washington Wizards 03:30

Kissé talán meglepő, de a csúcsrangadó mellett ez lesz a játéknap másik komoly összecsapása, hiszen az újra belendülő Wizards az All-Star óta a liga legjobb csapatához látogat. John Wall jelentősen összekapta magát és együttesét is, a Washington négymeccses sikerszériája alatt 105 pontot átlagolt 50% feletti mutatóval, az irányító pedig bőven húsz pont feletti mérkőzéseket hoz. Ugyanakkor ma nagy szükségük lesz a kinti dobásokra, a Jazz február eleje brutális védekezést mutat be, azóta a liga legkevesebb pontját kapja, ellenük dobnak a legrosszabb százalékkal és Gobert óriási úr a festékben – 2010 óta először nyerhetnek sorozatban hét mérkőzést. A Utah emellett a periméterről most már a pontokat is szállítja, a 20 egység körül termelő Gordon Hayward mellett Exum és Hood is süllyeszti a triplákat, még a remek formába lendült Wizards sem számít esélyesnek Salt Lake City-ben.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus