Az Atlantát is lejátszotta a San Antonio!

A Hawks sem volt ellenfél a Spursnek - 18-nál jár a GSW - LeBron kosarával nyert a Cavs - buzzerrel győzött Washingtonban a Toronto

Újabb parádés védekezés, újabb tükörsima győzelem – ez volt a San Antonio Spurs mérlege ma hajnalban az észak-amerikai profi kosárligában (NBA) az Atlanta Hawks ellen. A címvédő Golden State félgőzzel is hozta sorozatban 18. sikerét, a Cleveland viszont nagyon megszenvedett a Brooklynnal és csak LeBron James utolsó másodperces kosarának köszönhette a győzelmét. A Washington elrontotta a végjátékot és Cory Joseph dudaszóra gyűrűbe vágódó hármasával a Torontótól is kikapott, Anthony Davis egymaga nem tudta megverni a Jazzt, a Nuggets egészen botrányos harmadik negyeddel bukott el Dallasban, a Portland pedig ismét lenyomta a Lakerst.

Visszajátszás c. videós rovatunk ide kattintva megtekinthető!

Washington Wizards – Toronto Raptors 82-84

Ez nem John Wall estéje volt. A Wizards irányítója 0/9-cel kezdett mezőnyből, de mégis folyamatosan próbálkozott –a Raptors védekezése szinte felkínálta neki a tempókat. Végül borzalmas, 6/25-ös mezőnymutatóval zárt, de még ezt is elbírta volna csapata (a Washington idei legjobb védekezését mutatta be), ám három másodperccel a vége előtt 82-81-es vezetésnél mindkét büntetőjét kihagyta. Az utolsó Toronto-figuránál DeRozan kapta a labdát, majd kiosztotta a sarokban üresen álldogáló Cory Joseph-nek, a csereirányító triplája pedig dudaszóra vágódott a gyűrűbe – ezzel a Toronto gyűjtötte be a győzelmet.

Elfáradt a Washington. Az utóbbi öt nap alatt négy mérkőzést játszott a Wizards, így annyira nem meglepő, hogy sorozatban negyedik vereségét szenvedte el – hiába működött jól a védekezés, elöl katasztrofálisan teljesítettek. Ezzel együtt is két jó büntetőre voltak a sikertől, mert bár a Raptors jobban dobott és a 27 pontos Lowry személyében volt egy vezérük, a 22 eladott labda ezt negatívan ellensúlyozta. A Toronto az utolsó negyedet nyolc ponttal tudta megnyerni és kihasználták az adódó lehetőségeiket – érdekesség, hogy a dudaszó pillanatában vezettek először az első negyed óta, így zsinórban negyedik győzelmüket aratták.

A Wizards legjobb dobói: Beal 20/6, Wall 18/3, Gortat 16
A Raptors legjobb dobói: Lowry 27/18, DeRozan 20/3, Joseph 12/6

Cleveland Cavaliers – Brooklyn Nets 90-88

LeBron győztes kosarat szerzett. Nagyon gyengén játszott most a Cleveland, a hazaiak alig 40%-kal dobtak mezőnyből, nem igazán járt a labda és elég szenvedősre sikerült számukra az egész meccs. A 26-26 pontot szállító James és Love vitte a hátán az együttest, másfél perccel a vége előtt előnybe is került a Cavs, ám 88-85-nél JR Smith faultolta Joe Johnsont tripladobás közben – a veterán pedig mindhárom büntetőt értékesítette. Volt azonban még egy lövése David Blatt együttesének, James pedig a betörést egy horoggal fejezte be – egy másodperccel a vége előtt a gyűrűbe vágódott a labda, így kiizzadta a győzelmet a Cleveland.

Nagyon közel állt a Brooklyn. A Nets lehetett volna idén az első, aki nyerni tud Clevelandben, de ahogy korábban elmaradt a bravúr a Warriors otthonában, úgy most sem tudták befejezni a feladatot. Lopezék már az első negyedet hét ponttal nyerték, vezettek félidőben is, sőt, még a hajrában 83-76-ra is – ekkor jött aztán James, elöl-hátul kézbe vette a dolgokat és megfordította a meccset. Hiába védekezett jól a Brooklyn, elszenvedte idei 13. vereségét is…

A Cavaliers legjobb dobói: James 26/3, Love 26/18, Williams 14
A Nets legjobb dobói: Lopez 22, Johnson 17/6, Young 16

Dallas Mavericks – Denver Nuggets 92-81

Hihetetlen harmadik negyed. Az első félidő egy szoros ki-ki meccset hozott, négy ponttal vezetett a Denver és meglehetősen stabil volt mindkét együttes – aztán a nagyszünet után hirtelen fordultak meg a dolgok. A Dallas egy 16-0-s futással kezdte a második félidőt, a Denver pedig mindössze öt (!) pontot tudott szerezni a harmadik negyedben – 2/19-et dobtak mezőnyből és eladtak hét labdát. Az értelmezhetetlen teljesítmény után természetesen már nem volt kérdés a záró etap, sorozatban hatodik vereségét szenvedte el a Nuggets.

Visszatáncolt a Mavs. Az utóbbi meccseken elszenvedett sorozatos vereségek után hazai pályán újfent győzni tudott a Dallas, ezzel pedig egy hónap után a meglepőnek számító nyugati negyedik helyen áll. A gyengébb teljesítmények után ma szezonbeli 10. dupla-dupláját jegyezte Pachulia és 22 pontjával ismét csapata élére állt Deron Williams, úgy fest, hogy a nyári alulértékelt igazolások beválnak – ugyan most nem játszott igazán jól a texasi csapat, senki nem játszott többet 31 percnél, volt még tartalék a gárdában.

A Mavericks legjobb dobói: Williams 22/12, Pachulia 16, Nowitzki 13/3
A Nuggets legjobb dobói: Arthur 16, Barton 14/12, Mudiay 12, Gallinari 12/6

San Antonio Spurs – Atlanta Hawks 108-88

Nagyon sima volt. Az Atlanta 1997 óta nem nyert San Antonióban és bár most vezettek Teague-ék az első negyedben, a második etapot 31-12-re hozta a Spurs és innentől végig tartotta az előnyt. A hazaiak védekezése teljesen megfojtotta Budenholzer együttesét is, volt hogy harminc ponttal jártak előrébb Ginobiliék, holott azt nem lehet állítani, hogy rohantak volna. A 22 pontos Leonard mellett illik kiemelni a 28 perc alatt 18 lepattanót begyűjtő Tim Duncant, illetve az 50% felett triplamutatót – ezzel a Spurs otthon 9-0-ra áll, összességében pedig sorozatban ötödik győzelmét aratta.

Lenullázott Hawks. A vendégek kezdő ötöse összesen 38 pontot tudott szerezni, egyedül a padról beszálló Kent Bazemore-ban volt fantázia – egy-egyben szinte lehetetlen volt megverni a Spurs-játékosokat, ugyanakkor a passzsávokat is remekül megfogták. A hazaiak azt is megengedhették maguknak, hogy a kezdőjükből mindenki maximum 28 percet töltsön a parketten, igaz, a vendégek sem erőltették túl – a 18-2-es második negyedbeli futás után gyakorlatilag esélytelenül kapott ki az Atlanta.

A Spurs legjobb dobói: Leonard 22/9, Aldridge 13, Mills 13/9
A Hawks legjobb dobói: Scott 12/6, Bazemore 11, Horford 10

Utah Jazz – New Orleans Pelicans 101-87

Csak Davis és más senki. A legutóbb térdsérülést szenvedő erőcsatár játékra jelentkezett, sőt, 44 percet töltött parketten – ez idő alatt gyakorlatilag megpróbálta egyedül megverni a Jazzt. Csapata első 16 pontjából 14-et ő szerzett, végül összesen 36 egységgel zárt 11 pattanó és három blokk mellett, azonban rajta kívül a kezdő ötös többi része összesen 14 (!) pontot tudott csak hozzátenni. Így nem lehetett esélyük a vendégeknek, főleg úgy, hogy védekezésben is voltak gondjaik (szinte végig az Anderson-Davis duó volt fent magasemberként), így 4-13-as mérlegükkel a helyzetük egyre kilátástalanabb.

Végig előnyben volt a Jazz. Az első negyedet hét ponttal hozták a hazaiak, a második etapban pedig lelépték ellenfelüket és húsz egység fölé nőtt az előny – igaz, innen még vissza tudott kapaszkodni a New Orleans. A 21 pontos Alec Burks, valamint a Favors helyén kezdő és idei első dupla-dupláját szállító Booker jól kiegészítették a Hood-Gobert-Hayward triót, a Utah támadásban is jól teljesített – az 50%-os triplamutató nem túl gyakori adat náluk. Gobert-ék a lepattanózást is simán nyerték és bár Davisszel nem tudtak mit kezdeni, a Pelicans csapatjátékát és kinti dobóit gond nélkül megfogták ugyan – többször is rohamoztak a vendégek, igazi esélyük nem volt a győzelemre.

A Jazz legjobb dobói: Burks 21/3, Hayward 17/3, Hood 16/6
A Pelicans legjobb dobói: Davis 36, Smith 13, Anderson 9/3

Portland Trail Blazers – Los Angeles Lakers 108-96

A Portland hozta a kötelezőt. Sorozatban hetedszer verte meg a Lakerst a Blazers és az arany-lilákat ebben a szezonban sok csapatnak illik legyőzni – a hazaiak teljesítették a feladatot. Az első félidőben már 17 pontos előnyt építettek ki, de nem hagyta annyiban a vendégcsapat, a fordulás után előbb felzárkózott, majd ki is egyenlített. A negyedik negyedben a 28-ig jutó McCollum pontjaival lépett meg újra a Portland és ő, valamint a 29-et szóró Lillard vezérletével végül be is húzták a találkozót – a mezőnyből pontosan dolgozó hazai csapatban a két hátvéd kilenc triplát süllyesztett el és jellemző, hogy rajtuk kívül senki nem érte el a tíz pontot.

Mutatott életjeleket a Lakers. A vendégcsapatnál 7/20-as mezőnymutatót és 21 pontot tett a közösbe Kobe Bryant, de a három fiatal mindegyike jól játszott most – Randle (16 pont, 8/13 mezőnyből, 6 pattanó, 4 gólpassz, 3 labdaszerzés), Clarkson (19 pont, 8/15, 4 labdaszerzés) és Russell (16 pont, 5 gólpassz) is nagyjából azt hozta, amit a drukkerek várnak tőlük. A kispadról azonban most nem érkezett érdemi segítség, így bár sikerült felzárkózni, az utolsó negyedre kissé kifulladt a csapat és nem tudták már tartani a lépést a Lillard-McCollum duóval.

A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 29/15, McCollum 28/12, Crabbe 9/3, Henderson 9/3
A Lakers legjobb dobói: Bryant 21/3, Clarkson 19/6, Randle 16, Russell 16/6

Golden State Warriors – Sacramento Kings 120-101

18-0, csak könnyedén. A Warriors finoman szólva sem erőltette meg magát, a félidei tízpontos előnyt egy 27-8-as rohammal hizlalták ledolgozhatatlan méretűre a harmadik negyedben és innentől nem is láttuk a kezdőjátékosokat. Steph Curry az első negyedben beszórt 17 pontot, ezt követően csak kettőt, így bár a statisztikái romlottak, csapata újabb tükörsima győzelmet aratott – egyedül Draymond Green játszott sokat, ő ezt egy újabb tripla-duplával és négy blokkal hálálta meg. Érdekesség, hogy bokasérülés miatt nem játszott Harrison Barnes, de a helyén kezdő Brandon Rush 16 pontig jutott 19 perc alatt.

Túlsiette a Sacramento. Alaphelyzetben is nagyon gyors játékot játszanak Rondóék, de DeMarcus Cousins nélkül erre rátettek még egy lapáttal – kereken 100 dobást vállaltak mezőnyből, ami pontosan hússzal több a Golden State kísérleteinél (igaz, büntetőkből viszont a GSW dobott jóval többet). A minőség azonban nagyon más volt a két csapatnál, míg a hazaiak 49%-kal dobtak mezőnyből és 53%-kal szórtak be 16 triplát, a Kings 40% alatt tüzelt és egy gyengébb periódussal simán elveszítette a meccset – arról nem is beszélve, hogy a védekezésre nem maradt erejük. Érdekesség, hogy a vendégeknél pályára lépett Steph Curry öccse, Seth Curry és 9 perc alatt 3/3 triplát rámolt be...

A Warriors legjobb dobói: Curry 19/9, Rush 16/12, K. Thompson 15/9
A Kings legjobb dobói: Gay 20, Koufos 14, Casspi 11/9, Collison 11/9

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus