Az egyenlítésért játszik a Celtics Miamiban

Folytatódik a keleti döntő, az első meccsen megvédte a pályaelőnyt a Heat, de most Marcus Smarttal megerősödve elvenné azt a Boston.

Miami Heat - Boston Celtics 02:30 (Sport 1)

Az első mérkőzés két nagyon eltérő félidőt hozott, az elsőben a Boston játszott remekül és vezetett is simán, aztán a második már a Heaté volt, akik egy átvariált védekezéssel pár perc alatt felaprították a Celticset és végül otthon tartották a győzelmet. A mérkőzés részletesebb értékelése itt olvasható, ahhoz képest viszont lesz egy nagyon fontos változás: Marcus Smart ott lehet a pályán, míg Kyle Lowry és Al Horford nem, illetve utóbbinál ez hivatalosan még csak "valószínű".

Smart beszállása alapjaiban változtathat meg mindent, az Év Védője hátul szolgálatra jelentkezhet a bődületesen bekezdő Jimmy Butler ellen, elöl pedig labdamozgatásban, szervezésben rengeteget segíthet a Tatum-Brown párosnak - ezzel akár rögtön meg is fordíthatja a játék képét a Boston javára. Nekik nagyon mást nem is kell módosítaniuk, mert pont abban a két dologban voltak problémáik, amelyeket Smart megoldhat, így a Heatnek a győzelem ellenére szintén igazodnia kell: egyrészt támadásban most már nagyon-nagyon kellene egy jó tripladobó este az arra egyébként képes, de ezt a tudását nagyjából az első kör óta rejtegető csapatnak, illetve Butlertől sem várható el mindig ilyen történelmi este, fontos lenne, hogy Adebayo, Herro, Oladipo tudjon magának helyzeteket teremteni és azokat be is dobálni. 

Egyelőre semmi nem történt, csak annyi, hogy 1-0-ra vezet a Heat, ha most nyer a Celtics, akkor át is veszi a széria irányítását, de itt már azért a vendégek számára is van tét, mert ha 2-0-val utaznak át a felek Bostonba, akkor meredek hegyen kell felkapaszkodniuk Tatuméknak - képesek lehetnek rá, főleg ha ott már Horford is beszáll, de ha most is nyer a Miami, akkor azért Butlerék kicsit nyugodtabban csomagolhatnak össze.

A párharc állása: 1-0 a Heat javára.

 

A mérkőzéshez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus