Az OKC állította meg a Jazzt, nyert a Pacers Sacramentóban

Nem hibázott a Minnesota és a New York, Torontóban tudott nyerni a Chicago.

Utah Jazz - Oklahoma City Thunder 129-134

Végig vezetett az OKC. Jó meccset hozott a játéknap rangadója, de a Thunder a két vereség után összekapta magát, leszegte a fejét, és könyörtelenül szétkapta ellenfelét a festékben. Már az első negyedben nekiugrott a Jazznek Mark Daigneault csapata, és 12 pontos előnyt épített fel, onnantól pedig ezt menedzselte a gördülékeny, sok fegyvert használó támadójátékának köszönhetően. A harmadik negyedben kétszer is egyenlíteni tudott a Utah, de a vezetést sosem vette át, mindig pont időben jött a Thunder válasza, amely a záró etapot 7/7 jó dobással kezdte, és Shai Gilgeous-Alexanderrel a kispadon is meg tudott lépni a vendéglátó elől. A hajrá így is szorosan alakult, de a fiatal vendégek elbírták a nyomást, az utolsó másfél percben volt két nagyon fontos clutch dobásuk, majd Chet Holmgren blokkolta Walker Kessler zsákolási kísérletét, úgyhogy megcsinálták az úgynevezett győztes játékokat, és megnyerték a derbit. SGA (31 pont, 6 lepattanó, 6 gólpassz, 15/17 büntető) volt a vezér, az ő betörései jelentették az alapot, és az irányító el is mondta, hogy az az alapfelfogásuk, hogy minden támadásukból eljussanak a festékbe, de többeket is ki kell emelnünk: Jalen Williams ismét remekelt (27 pont, 8 gólpassz, 2 blokk, 4/5 tripla), Josh Giddey 20 ponttal, 10 lepattanóval és 6 gólpasszal segített, Holmgren a 15-5-5-je mellett 4 blokkot osztott ki, Cason Wallace pedig 4/5 triplát süllyesztett el. Összességében 56%-kal dobtak mezőnyből, 36 gólpasszt osztottak szét, és 29 pontot dobtak leindításból, végig megvolt a szükséges lendületük és agresszivitásuk - Daigneault elégedett is volt a fiatalokkal, szerinte kijavították a Los Angelesben látott hibáikat.

Vége a Jazz szériájának. Sorozatban hat győzelem után kapott ki újra a Utah, amely ezúttal védekezésben nem tudott mit kezdeni az OKC erejével és sebességével: hiába a magas szerkezet, mégis pont a festékben szedte szét őket a Thunder, amire nem tudtak válaszolni. Támadásban ők is hozták, amit kell, 40% felett tripláztak, 33 gólpasszt osztottak szét, 36 büntetőt harcoltak ki, egyénileg Collin Sexton (31 pont, 7 gólpassz) és Lauri Markkanen (25 pont, 10 lepattanó, 4 gólpassz) köré most is fel tudták húzni a játékot, csak a túloldalon egy pillanatig sem voltak képesek megállítani ellenfelüket, így végig csak futottak az eredmény után. Voltak 19 pontos hátrányban is, vezetni pedig egy másodpercig sem tudtak, ugyan szorossá tették a végét, de most ez volt tőlük a maximum, gyorsindításokból 16 ponttal kaptak ki, amit nem tudtak ellensúlyozni - most kezdenek meg egy hatos idegenbeli túrát, ott eldől, hogy mennyire stabil ez a csapat hosszabb távon.

A Jazz legjobb dobói: Sexton 31/12, Markkanen 26/6, Collins 21/3
A Thunder legjobb dobói: Gilgeous-Alexander 31, Williams 27/12, Giddey 20/3


Sacramento Kings - Indiana Pacers 121-126

Nagy győzelem a Pacerstől. Haliburton, Nembhard és Nesmith nem tért vissza, Brownt elcserélték, Siakam még nem debütálhatott, Isaiah Jackson pedig az első negyedben sérült meg: ebben a formában idegenben nyerni egy nyugati playoff-csapat(nak tűnő ellenfél) ellen nem kis teljesítmény az Indianától. A szoros első félidő végén egy 12-2-es rohammal tudott meglógni az együttes és 13-mal vezetett a nagyszünetben, majd a harmadik negyedben próbálkozott a Kings, de megvoltak a Pacers válaszai, végül a záró etapban is sikerült kimozogni egy leolvadást: két és fél percnél 16 pont volt közte, de a Sacto egy 15-2-es futással még visszajött, sőt Fox triplázhatott az egyenlítésért. Az a dobás kimaradt, a támadópattanó és egy fault után Malik Monk mindkét büntetőjét kihagyta, úgyhogy az Indy "megoldotta" a helyzetet, és TJ McConnell (20 pont, 10 gólpassz), Jalen Smith (17 pont, 13 lepattanó), valamint Bennedict Mathurin (25 pont, 4 gólpassz, 2 blokk) vezérletével meg tudta nyerni a találkozót. Ezzel egálba kerültek a Miamival a keleti hatodik-hetedik helyen, és csak egy meccs a hátrányuk a negyedik Clevelandhez képest is. Siakam pedig hamarosan, míg Haliburton "valamikor" jön...

Tovább süllyed a Kings. Nincs megállás, már zsinórban negyedik vereségét gyűjtötte be a Sacramento, ezúttal is érvénytelen védekezést mutatott be a gárda, és támadásban is rengeteg volt a hiba: 14 büntetőt hagytak ki a hazaiak, egyszerűen elöl-hátul dekoncentráltak voltak megint - a végén kihagyott dobások pedig csak feltették a pontot az i-re. Hiába a jó egyéni statisztikák, Domantas Sabonis újabb tripla-duplája, Kevin Huerter 31 pontos karriercsúcsa, Keegan Murray és De'Aaron Fox jó számai, valami nagyon félrecsúszott náluk az elmúlt időszakban, már a playoff-vonal alá kerültek ezzel az újabb vereséggel, ráadásul a Hawks elleni hazai után elmennek egy hétmeccses idegenbeli túrára, úgyhogy nagyon hamar össze kell kapniuk magukat mentálisan, ha nem akarnak tényleg elsüllyedni a nyugati alsóházban.

A Kings legjobb dobói: Huerter 31/21, Murray 27/3, Fox 24/9
A Pacers legjobb dobói: Mathurin 25/6, McConnell 20, Turner 18/3

 

Minnesota Timberwolves - Memphis Grizzlies 118-103

Nem hibázott a Minnesota. Kötelező volt nyernie a B vagy C kerettel kiálló Grizzlies ellen a nyugati éllovasnak, és ha nehezen is, de végül megoldotta a feladatot a gárda - igaz, a negyedik negyedig kellett arra várni, hogy érvényesülni tudjon. Addig egálközelben voltak a felek, sőt többször a Memphis vezetett Jaren Jackson Jr. 36 pontos performanszára építve, még a negyedik játékrészt is a vendégek kezdték előnyből, de ott aztán az ex-memphisi Mike Conley nyolc pontjával egy 11-0-t futott a Timberwolves, és ezzel megtörte az ellenállást. A záró etapot végül 37-17-re húzta be a társaság, Anthony Edwards (28-5-5) látványos megoldásaival, Naz Reid (20 pont, 4/5 tripla) és Rudy Gobert (17 pont, 10 lepattanó, 4 gólpassz, 6 blokk) remeklésével, valamint az említett Conley villanásaival végül nem könnyen, de hozta a kötelezőt a nyugati első kiemelt, amely ezzel idei 30. győzelmét aratta, otthon pedig 17-2-re javította a mérlegét. Conley azt mondta a meccs után, hogy nem lehet mindig szépen nyerni, vannak ilyen esték is, amikor küszködve kell megoldást találni, de ők a negyedik negyedben ezt megtették, ott lejátszották a Memphist, és most csak ez számít, úgyhogy várják a Thunder elleni hazai rangadót.

A Timberwolves legjobb dobói: Edwards 28/3, Reid 20/12, Gobert 17, Conley 17/9
A Grizzlies legjobb dobói: Jackson Jr. 36/9, Kennard 18/15, Aldama 13/6

 

New York Knicks - Washington Wizards 113-109

Brunson kellett a Knicks sikeréhez. Nehezen hozta meg a kötelezőt a New York, a Washington viszonylag jól tarotta magát az este során, és a kissé tompának tűnő vendéglátó eléggé küszködött azzal, hogy fölénybe kerüljön - és ez igazából nem is sikerült neki, végig egálkörül mozgott a különbség. A negyedik negyedben aztán feljebb kapcsolt Jalen Brunson, aki nem hagyta, hogy megégjen a csapata, volt egy hosszabb etap, amikor a Knicks 21 pontjából 18-at (!) ő maga szerzett, és az egypontos előnyből nyolcpontos fórt csináltak ebben az időszakban - ez volt a döntő periódus, igazából Brunson pluszkosaraival tudott nyerni Tom Thibodeau alakulata. Az irányító végül 41 ponttal zárt, 14/27-et dobott mezőnyből, volt 8 lepattanója és 8 gólpassza is, a negyedik negyedben pedig minden támadást ő oldott meg vagy így, vagy úgy - a hat eladott labda is ezekből fakadt, de egyszerűen kénytelen volt agresszíven játszani a többiek hervadt hozzáállása miatt. Végül sikerült kipipálni ezt a kötelezőt, így tízből nyolcadik győzelmükkel ötödikek Keleten, most fogadják a Raptorst, mennek Brooklynba, majd jön hozzájuk a Denver és a Miami is.

A Knicks legjobb dobói: Brunson 41/6, Randle 21/9, Anunoby 19/9, DiVincenzo 19/15
A Wizards legjobb dobói: Poole 24/6, Bagley III 20, Kuzma 15/3, Avdija 15

 

Toronto Raptors - Chicago Bulls 110-116

Vucevic és a benti játék döntött a Bulls javára. A festékben nem volt túl meggyőző most a Toronto, centerposzton igazából senki sem érte fel Nik Vucevicet, a Bulls magasembere pedig ezt kihasználva eldöntötte a meccset a csapata számára: 12/17 dobását értékesítette a triplavonalon belülről, volt 7 gólpassza, és sokszor tudta úgy összehúzni a védekezést, hogy azzal a társaknak teremtett lehetőségeket. A festékben végül 74-50-re tudott nyerni a Chicago, Vucevic lehúzott 14 lepattanót is és összességében ezen a fronton is a vendégek tudtak nyerni, akik erre a stabil alapra építkezve azt is elbírták, hogy Zach LaVine bokasérülést szenvedett, és 24 játékperc után kivált a mérkőzésből. A vendégek már az első negyedben tíz pont feletti előnyt építettek fel, és utána ezt próbálták menedzselni, de a Raptors azért végig közel tudott maradni, és nem adta magát könnyen, sőt kifejezetten nagy csatára késztette a Bullst, de DeRozanék mindig eredményesek tudtak lenni bentről, úgyhogy az összesen bedobott hat triplájukkal együtt is nyerni tudtak. A Torontónál Scottie Barnes dobott 31 pontot, illetve debütált a Pacerstől megszerzett Bruce Brown, aki a padról érkezve 25 percet játszott, 7/10 dobással szerzett 15 pontot és leszedett 7 lepattanót mellé, viszont vele a parketten +11-ben volt a Raptors, amit érdemes feljegyezni.

A Raptors legjobb dobói: Barnes 31/6, Barrett 17/3, Brown 15/3
A Bulls legjobb dobói: DeRozan 24, Vucevic 24, White 23/3

 

Az alapszakasz tabellája itt megtekinthető!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus