Bulls - Spurs, Thunder - Rockets és Grizzlies - Blazers!

Ma éjjel igencsak sok csemege kerül az aktuális napi NBA-programba, melyben összesen hét találkozón négy rangadónak mondható derbit rendeznek. A Golden State és a Dallas csatája, illetve Andrew Bynum Pacers-bemutatkozása mellett lesz itt James Harden és a Rockets Oklahoma Cityben mutatvány, Memphis - Portland derbi, továbbá egy Chicago - San Antonio összecsapás is, úgyhogy lássuk is, mit várhatunk az egyes párosításoktól!

Indiana Pacers - Boston Celtics (00:00)

A Pacers zsinórban elszenvedett négy vereséggel a tarsolyában érkezik haza, ráadásul már Andrew Bynumot is beveti a keleti első, így hiába jön két diadal után a Celtics, nem sokan lennének most a bostoniak helyében, akiken minden mérgét ki akarja majd tölteni az Indiana, vélhetően ezt teszi is majd több-kevesebb sikerrel a hazai gárda, sok izgalom itt nem várható.

Detroit Pistons - Sacramento Kings (00:30)

A Pistons is zúg lefelé a lejtőn, de még reális esélye maradt a detroiti alakulatnak a rájátszásra, ám amennyiben tényleg a PO-ba akar jutni a Monroe, Drummond, Smith belső trió vezette alakulat, úgy azonnal el kell kezdenie stabilan nyerni, ehhez pedig mindenképp kötelező bedarálnia a Sacramentót. Viszont DeMarcus Cousinsék tét és nyomás nélkül az ilyen ingatag alakulatokat sokszor meg tudják tréfálni, úgyhogy ezen a fronton jósolni nem igazán érdemes, viszont a fiatal centerek benti harca miatt érdemes követni a derbit.

Chicago Bulls - San Antonio Spurs (01:00)

A Bulls és a Spurs ie elkapta a címvédőt az utóbbi napokban, s amúgy is kiváló formának örvend mindkét alakulat, így el lehet mondani, hogy a chicagói hazai környezet miatt nem csak egyenlőek az esélyek, de igen színvonalas csatára is van kilátás, mely ellentétes stílusú alakulatok derbije lesz, ez utóbbi pedig plusz pikantériát ad a nap egyik legjobb párosításának. Noah és Duncan harca bent kaphatja a legtöbb reflektorfényt, de a meghatározó leginkább az lesz, hogy mennyire tudja a Bulls padja felvenni a versenyt a texasi cserékkel.

Memphis Grizzlies - Portland Trail Blazers (01:00)

A Grizzlies otthon még tovább zárkózhat a PO-ért folytatott küzdelemben, de a lassítani nem akaró Blazers idegenben is veszélyes ellenfél lehet az amúgy egyre stabilabb Memphis számára is. Ugyanakkor bent akkora erőfölénye lehet a hazai gárdának, amellyel meg kell tudnia nyerni ezt a csatát, amúgy is igen jó match-up Gasoléknak a Portland. A játéknap egyik, ha nem a legkeményebb ütközete lehet ez, ahol sok fordulat várható.

Minnesota Timberwolves - Milwaukee Bucks (01:00)

A Minny nem tud egyről a kettőre jutni, így pedig lassan le kell mondania a rájátszás-álmokról Rick Adelman legényeinek, de a Bucks ellen otthon azért kötelező darálnia és könnyedén célba érnie a Minnesotának. A minap amúgy is nyert a Milwaukee, mely fáradtan és elégedetten utazhat a szomszédba, s vélhetően ha lesz esélye, akkor sem erőlteti majd a W behúzását, mivel vészesen közelít a Sixers a ligautolsóhoz.

Oklahoma City Thunder - Houston Rockets (01:00)

A Thunder eddig igen rendesen megszenvedi Russell Westbrook visszatérését, s az utóbbi években riválisnak mondható, már Patrick Beverley-vel felálló Rockets látogatása lehet az újabb kellemetlen élmény Scott Brooks fiainak, amennyiben nem játszanak sokkal okosabban csapatként és nem kezd el sokkal nagyobb mértékben termelni a második sor is. Itt is hasonlóak az esélyek, de lényegesen jobb formának örvend a Houston, mely az utóbbi három hétben a liga szinte összes élcsapatát elkapta, s most egyértelműen az egyik még hiányzó nagy skalpot próbálja begyűjteni.

Golden State Warriors - Dallas Mavericks (03:30)

A Warriors is stabilizálta magát, de a Dallas elleni csatákban nem szokott számítani semmiféle előzmény, a két gárda egy szűk évtizede mini rivalry-t vív egymással, melynek csatáiban sokszor kerekedik felül az éppen aktuálisan esélytelenebb fél, mely jelen esetben a Mavs, pláne az idegen környezet miatt. Az izgalmak, a színvonal, az oda-vissza match-up rémálmok és a kicsi hősök, amik miatt ajánljuk ezt a derbit megtekintésre.

A meccsekhez élőképes streamet ezen a linken találtok

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus