Celtics-Bucks rangadó Bostonban, a Pelicanst fogadja a Lakers

Pályán többek között a Raptors, a Blazers, a Pacers, a Nets, vagy a Kings is - mutatjuk a beharangozót. 

 

Charlotte Hornets - Detroit Pistons 00:00

A felek másfél héttel ezelőtt Detroitban már találkoztak és akkor egy ponttal győzni tudott a Hornets, de most is hasonlóan szoros, kiegyenlített találkozóra van kilátás előzetesen. Az előző meccsét mindkét együttes megnyerte, a Charlotte a Clevelandet verte, a Pistons pedig hosszabbításban győzött Minnesotában, ami idén azért komoly fegyvertény, de előtte már jó ideje nem nagyon találták a győzelem receptjét, meglátjuk, hogy ez elindítja-e őket felfelé. Összességében az elmúlt két-három hetet nézve egyik fél sem lehet büszke, de a Hornets eredményesebben szerepelt, a hazai pálya is segíti, a Detroit pedig talán fáradtabb is lehet - viszont Griffinéket mostanában jól kiegészítik a kinti dobók, míg a Hornetsnél a támadójátékot tekintve továbbra sincs igazi megoldás.

Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers 00:00

Kötelező meccs a Toronto számára, a kanadaiak a Pacers elleni rangadó behúzásával őrzik ligaelső helyüket, míg a Cavs az utolsó helyek egyikén tanyázik akkor is, hogy ha jobb napjain képes a bravúrokra. A Raptorsnál csak a sérülések jelenthetnek gondot, Lowry és Valanciunas biztosan nem játszhat, Ibaka pályára lépése erősen kérdéses, Green pedig fájós térddel fogja vállalni a játékot jelen állás szerint - a Clevelandnél a szokásos Thompson-Love-Smith trió mellett Dellavedova játékára sincs sok esély. A kanadaiak idén eddig kettőből kétszer hozták a kötelezőt az ohióiak ellen, meglátjuk, hogy most betliznek-e.

Brooklyn Nets - Indiana Pacers 00:30

Izgalmasnak ígérkezik ez a találkozó, hiszen a Nets zsinórban hét győzelemmel, évek óta nem látott jó formában érkezik meg erre az összecsapásra, míg a Pacersről hasonló szépeket mondhattunk el még pár napja, aztán jött két vereség két nap alatt - igaz, a Cavs elleni hazai égés után Torontóban kikaptak egy dobással, az teljesen vállalható. Ezzel együtt az Indiana kiváló csapat, nem véletlenül van ott a keleti top4-ben, egészséges is, idegenben is jó mérlege van, úgyhogy bármire képes lehet, de a Brooklyn lendülete és tűzereje is hasonlóan ütős az elmúlt időszakban, meglátjuk, hogy hogyan illenek egymáshoz. Azért ha gyors, sokpontos meccset látunk, az valószínűleg a hazaiaknak, ha lassabb lesz a játék és a védekezés kerül előtérbe, az inkább a vendégeknek kedvez majd, de támadópotenciában Dinwiddie-ék előnyben lehetnek és ha a Pacers nem harap kellően hátul, akkor bajba kerülhet. 

New York Knicks - Atlanta Hawks 00:30

Ez jelen formában egy keleti alsóházi meccs, decemberben még nem illik azt mondani, hogy tét nélküli, de tulajdonképpen (akkor csak zárójelben: tét nélküli) mégis az - egyik félnek sincs igazán esélye a playoffra, a Hawksnál a cél sem ez, a Knicksnél pedig Porzingis nélkül, ezzel a kerettel szintén nem reális. A hazaiak kifejezetten gyenge formában vannak, az előző kilenc meccsükből nyolcat elbuktak és most is csak a hazai pálya szól mellettük, hiszen az Atlanta azért mutat néha életjeleket: legutóbb például megverte a Washingtont, nemrég pedig a nyugati éllovas Denvert is. Az viszont szintén tény, hogy vendégként csak 2-14 a mérleg, míg otthon 5-9 és most idegenben kellene domborítani, úgyhogy ez nekik sem néz ki túl jól, de mikor, ha nem most, kit, ha nem a New Yorkot - új sérültjük nincs, valamikor vendégként is nyerni kell...

Boston Celtics - Milwaukee Bucks 1:00

Ez kiváló keleti rangadónak ígérkezik, de Aron Baynes sérülése azért nem jött jól a Bostonnak, mert így ötös poszton komoly gondjaik vannak, hiszen Al Horford sem bevethető, így olyan magasembert kell felrakniuk, aki abszolút kiegészítő - ráadásul még így is alacsonyak lesznek, sőt, a négyesként bevethető Marcus Morris játéka is kérdéses. Ezek azért okozhatnak problémákat számukra, mert a Milwaukee borzasztóan erős a festékben és érdekes lesz látni, hogy Giannis Antetokounmpo betöréseit ki fogja megállítani a gyűrű alatt - az egyetlen fegyverük az lehet ellene, ha még a periméteren elé tudnak állni és nem tud elmenni a festékig. A Celtics egyébként egy hosszabb sikerszéria után most zsinórban kétszer kikapott, a Suns elleni hazai zakó már elég rosszul is nézett ki, míg a Bucks sorozatban hármat nyert, visszakapta Malcolm Brogdont és már idegenben is 50% feletti a mérlege. Jelenleg jobb formában vannak Bledsoe-ék, egészségesebbek, míg a Boston szerkezeti gondjaira megoldást kell találnia Brad Stevensnek úgy, hogy azért ez a szezon eddig sem volt egy hatalmas diadalmenet számukra.

Chicago Bulls - Orlando Magic 1:00

Két győzelem után legutóbb hazai pályán semmisült meg a Spurs ellen az Orlando, ebből kellene most valahogy felállni, méghozzá a hírek szerint már Nik Vucseviccsel kiegészülve -  a center nagyon hiányzott legutóbb, most viszont már edzett és elvileg ott is lesz a parketten. A Bulls az OKC elleni tükörsima vereség után megszorította a Brooklynt, de a végjátékban sok hibát elkövetve végül megint kikapott, az utóbbi 14 meccséből 12. alkalommal, úgyhogy esélyesként semmiképp sem kezelhetjük, az viszont biztos, hogy ha a Magic nem szedi össze magát legalább hátul, akkor nagyon meg fog szenvedni. A hazaiaknál LaVine és Portis dőlt ki az alapemberek közül, plusz Valentine, Payne és Parker sem játszhat, ez nem mellettük szól.

San Antonio Spurs - Minnesota Timberwolves 1:30

A liga egyik legjobb csapataként tündököl az elmúlt időszakban a Spurs, amely az elmúlt hét meccséből hatot nyert, ligaelit támadójátékot produkál, ehhez megfelelő védekezéssel és sorra pihenheti le a negyedik negyedeket, olyannyira szétszedi ellenfeleit - a Magic ellen legutóbb 60% feletti mezőnymutatóval dolgoztak DeRozanék, döbbenet, hogy mit művelnek. A Minnesota ezzel szemben egyrészt egy hosszabbításos hazai vereség után érkezik, másrészt idegenben konkrétan értékelhetetlen produkciót nyújtott eddig, főleg védekezésben, márpedig ez ellen a San Antonio ellen nem lehet egy átjáróházzal kiállni, mert annak beláthatatlan következményei lehetnek. A 2-12-es idegenbeli mérleg és összességében a játék nem sok okot ad bizakodásra Wigginséknél, mivel új sérült nincs, ez előzetesen a körülmények ismeretében országos egyesnek látszik.

Portland Trail Blazers - Utah Jazz 3:00

Megállította a zuhanást és stabilizálta magát a Portland, sorozatban három meccset nyert a gárda, megverte a Torontót, a Clipperst, majd a Memphist is, otthon pedig 12-4-re áll, úgyhogy ennek a találkozónak is magabiztosan feszülhet neki - míg a Jazz továbbra sem találja magát, de van egy-egy kiugrása, legutóbb például otthon elkapta a Golden State-et, ami nem kis dolog. Mitchellék teljesítményét viszont teljességgel lehetetlen megjósolni, olyan ingadozásaik vannak sokszor teljesen érthetetlenül, hogy nem nagyon lehet rájuk alapozni, a Portland sokkal megbízhatóbb - a támadójáték a Lillard-McCollum-Nurkic trióval adott, otthon pedig általában a védekezésüket is sikerül összerakniuk. Az eddigiek alapján több esély van a Blazers sikerére, de ha éppen most jön egy hullámhegy a Jazznél, akkor bármi elképzelhető.

Sacramento Kings - Memphis Grizzlies 3:00

A Memphis zsinórban négy, a Kings pedig négyből három vereség után lép pályára, de míg a Grizzliesnél az a baj, hogy képtelen elérni a száz dobott pontot, addig a Sacramentónál az, hogy a három vereség során mindig kapott legalább 130-at, ami brutálisan sok, ez egyszerűen nem férhet bele. Pedig Hieldék alapvetően szépen és eredményesen is játszanak és azért ezek a vereségek nem is voltak ilyen egyszerűek, de a legutóbbi, OKC elleni hazai pofon már elég súlyosra sikerült, arra nincs igazán magyarázat, össze kell szedniük a védekezésüket. A Grizzliesnél bizakodásra adhat okot, hogy a legutóbb pihenő Mike Conley most visszatérhet és ő azért adhat némi plusz lendületet a támadásban eléggé szárnyaszegett társaságnak, míg a Kingsnél Bagley hiánya mellett valószínűleg Shumpert sem játszhat és Bogdanovic is sérült.

Los Angeles Lakers - New Orleans Pelicans 3:30

Itt látványos meccsre készülhetünk két gyorsan játszó csapat között, ráadásul a Lakers és a Pelicans is elbukta előző kettő, illetve utóbbi négyből három összecsapását. A New Orleans rotációja egyszerűen rövid jelenlegi formájában, csak Davis és Holiday fantasztikus produkcióival tudnak nyerni és ha ezek elmaradnak, akkor bajban vannak, míg a Lakersnél a védekezés esett szét az elmúlt két találkozón, ezt kell mindenképpen rendezniük. Egyébként az azért érdekes lesz, hogy a LAL alacsony szerkezete ellen mennyire fog dominálni Davis, de hát mellette se lesz ott sem Randle, sem Mirotic, LeBron Jamesre pedig nekik sincs emberük, a csapatvédekezésük egyébként sem az igazi. Meglátjuk, a Los Angeles azért egy idegenbeli túra után, otthon léphet pályára, míg a Pels idegenben eddig 4-12-es mérleget tud felmutatni, az nem túl biztató. Arról nem is beszélve, hogy Davis betegség miatt szintén nem biztos, hogy játszik...

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus