Celtics-Jazz a Sport TV-n, pályán a GSW, a Rockets és a Lakers is

Rengeteg érdekesnek ígérkező mérkőzést rendeznek a hajnali NBA-játéknapon, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni előttük. 

Brooklyn Nets - Los Angeles Clippers 00:00

A Nets back-to-backet játszik, előző este remek védekezéssel nyerni tudott Washingtonban és ez a siker mentálisan is fontos volt a társaságnak, mert először győzött Caris LeVert nélkül - most szeretne rögtön ráduplázni, de fáradtabban azért nehéz dolga lesz a Clippers ellen. A vendégek zsinórban három meccset nyertek, mindegyiket jó csapat ellen, bár mindegyiket otthon, idegenben csak 2-4-et hoztak eddig Marjanovicsék, meglátjuk, hogy mire mennek majd. Az biztos, hogy sok szoros végjátékot megnyert már idén a gárda, a mély kispad nagyon kidomborodhat a leharcoltabb Nets ellen, ezek mind mellettük szólnak, úgyhogy összességében bravúr lenne, ha a LeVert és valószínűleg Hollis-Jefferson nélkül kiálló hazaiak győznének.

Charlotte Hornets - Philadelphia 76ers 1:00

Itt a Philly játszik back-to-backet az előző esti, Jazz elleni hazai siker után, de most már idegenben is bizonyítania kéne a gárdának, mert az otthon hozott 8-0 nem sokat ér az idegenbeli 1-7 mellett. Most viszont fáradtabbak lesznek Embiidék és Jimmy Butler játéka is kérdéses a back-to-back miatt, míg a Hornets pihentebb, otthon játszik és talán egészségesebb is - igaz, összességében azért gyengébb csapat és nincs is jó formában, a Cleveland elleni nagyarányú vereség óriási pofon volt Tony Parkerék számukra. Érdekesség, hogy idén kétszer találkoztak már a felek, mindkétszer egylabdás meccset játszottak és mindkettőt a Sixers nyerte meg Philadelphiában.

Indiana Pacers - Atlanta Hawks 1:00

Az Indiana back-to-backet játszik, előző este a Miamit verte meg a társaság úgy, hogy Victor Oladipo idei leggyengébb teljesítményét nyújtotta - tőle azért több kell, de back-to-back ide vagy oda, egy Hawks elleni hazai meccs mindenképpen kötelezőnek számít. A vendégek az idegenbeli túrájuk negyedik állomásához érkeztek és ezen a kiránduláson még nyeretlenek, legutóbb Denverben 45 ponttal kaptak ki, úgyhogy csodaszerű javulásra van szükségük ahhoz, hogy most meglepetést okozzanak - nem sok minden szól mellettük azon felül, hogy a túra elején a Lakerst és a Warriorst is meg tudták szorítani. 

Orlando Magic - Los Angeles Lakers 1:00

Ez jó meccs lehet, mindkét csapat remek formában van, a Magic az előző hét meccséből ötöt nyert, legutóbb a Philadelphiát győzte le, míg a Lakers hatból öt győzelemnél és zsinórban három sikernél tart. A vendégeknél lesz egy nagy hiányzó Rajon Rondo személyében, Lonzo Ballra mindenképepn nagyobb felelősség hárul így, de még ebben a formában is ők a jobb csapat, LeBron James legutóbb óriási meccset játszott, a fiatalok is javulgatnak, Tyson Chandler is azonnal beépült, a kezdeti problémáikon pedig sikerült javítaniuk. A Magic jóval lassabban játszik, de egy rohanósabb, gyorsabb meccsen alighanem fölényben lehetnek a sokkal nagyobb tűzerővele bíró vendégek - ha viszont az Orlando diktálja a ritmust, akkor lehet keresnivalójuk Vucsevicséknek.

New Orleans Pelicans - Denver Nuggets 1:00

Ez tulajdonképpen nyugati rangadó lesz, ahol a Pelicans egy back-to-back második felén lép pályára, méghozzá egy fárasztó meccs után: előző este óriási hajrával, komoly erőfeszítésekkel gyűrték le a New Yorkot a társaság. A Denver egy vereségsorozat után alaposan kitombolta magát legutóbb és 45 ponttal verte az Atlantát, most idegenben azt kell bizonyítania az együttesnek, hogy vissza tud találni a szezon eleji védekezéséhez és magabiztosságához, ha pedig ezt megteszi, akkor pihentebben akár nyerhet is - ha hozzák azt a koncentrált, fegyelmezett védekezést és kontrollált támadójátékot Jokicsék, amit korábban, akkor jobbak, mint a fáradt New Orleans. A hazaiaknál ráadásul Elfrid Payton megint kidőlt, Anthony Davistől pedig nem nagyon kérhetnek többet, mint amit ma hajnalban hozott, amíg a védekezésük nem áll össze sokkal jobban, addig bajban lehetnek. 

Boston Celtics - Utah Jazz 1:30 (Sport 1)

Mindkét gárda back-to-backet játszik, a különbség annyi, hogy a Boston még hosszabbítást is vívott a Torontóval és végül nyert, míg a Utah rendes játékidőben, de kiélezett végjátékban kapott ki Philadelphiában. Egyik csapat sem lehet tehát túl pihent, kérdés, hogy ki kap esetleg szabadnapot a back-to-back miatt - erre Gordon Haywardnál elég jó esély lehet, vele azért még vigyáznak Brad Stevensék és 40 perc körül játszott előző nap. Összességében a Boston talán jobb formában van most, a hazai pálya is segíti, de jelen helyzetben az sem lenne nagy meglepetés, ha kicsit okosabb, tudatosabb játékkal, kevesebb Mitchell-vállalással győzni tudna a Jazz - bár most két vereség után, rosszabb passzban érkeznek Ricky Rubióék. 

Chicago Bulls - Toronto Raptors 2:00

Itt is mindkét csapat back-to-backet játszik, a Raptors hosszabbításban kapott ki, a Bulls viszont 20 pontos előnyből kapott ki, érdekes lesz látni, hogy mindez kiből mit hoz majd ki. A Torontónak most már muszáj lenne nyernie, a parádés évkezdet óta zsinórban háromszor kapott ki a gárda és egyértelműen vannak gondjai, de kérdés, hogy egy back-to-back második felén ki milyen állapotban lesz és mennyit tudnak esetleg javulni - persze Chicagóban nem biztos, hogy javulniuk kell, de a győzelemre most már egyre nagyobb szükségük lenne. Kisebb-nagyobb sérüléseik is vannak, amiknek nem biztos, hogy jót tesz most ez a terhelés, lehet, hogy Nick Nurse pihenteti akár Leonardot, akár Ibakát, Anunoby pedig ki is dőlt hajnalban, de akárhogy is, nyerniük kellene. 

Houston Rockets - Sacramento Kings 2:00

A Kings back-to-backet játszik egy vereség másnapján, így pedig nem túl nagy öröm elutazni az utóbbi időszakban feljavuló Houstonhoz - az Anthony-saga ellenére összekapta magát a Rockets, a védekezése ligaelit és bár támadásban még mindig nem korábbi önmaga, azért annyit már javult, hogy hozni tudja a győzelmeket. A fáradtabb Sacramentónak így elég nehéz dolga lesz, hiána játszik remekül D'Aaron Fox, ha továbbra is úgy harapnak hátul James Hardenék, akkor ezt a meccset is hozhatják.

Dallas Mavericks - Golden State Warriors 2:30

Ez is jó meccs lehet, mert a Dallas magasabb fokozatba kapcsolt az elmúlt mérkőzéseken, az utóbbi három összecsapását behúzta, egyiken sem érte el a száz kapott pontot, a Jazzt pedig kereken ötvennel verte meg, ráadásul azóta volt két pihenőnapja is - Wesley Matthews ugyan sérült, de így is lendületben van Rick Carlisle alakulata. A GSW ellenben eléggé döcög, az egyértelmű problémák (belső ellentét, Steph Curry hiánya) meglátszanak a játékon és az eredményességen is, Curry mellett most Draymond Green sem fog pályára lépni, úgyhogy minden adott ahhoz, hogy Kevin Durant azt csináljon, amit akar és ahhoz is, hogy a Mavs jó játékkal megverje a címvédőt. 

Phoenix Suns - Oklahoma City Thunder 3:00

Idén már harmadszor találkoznak a felek, az előző kettőt otthon megnyerte a Thunder, most Phoenixben visszavágna a Suns azok után, hogy legutóbb húsz ponttal megverte a Spurst - erre a győzelemre építeni, főleg ami a védekezést illeti. Az OKC egyértelműen jobb csapat persze még Russell Westbrook nélkül is, ezt mutatja az elmúlt időszak, nem véletlenül van ott a nyugati élmezőnyben, így esélyesebb is, de csak akkor, ha a védekezési intenzitás megmarad, Paul George pedig nem fog ki rossz napot - egyik sem nagyon fér bele náluk, de ha ezek megvannak, akkor bármire képesek. A Suns alakul, otthon veszélyes is lehet, de huzamosabb ideig még nem tudott jól játszani, úgyhogy van mit bizonyítania, hogy komolyan vegyük.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus