Chris Paul nélkül, a GSW otthonában juthat döntőbe a Houston

Paul nem játszhat, Hardennek kell előlépnie a Rocketsnél - a kiesés elkerüléséért, de egyértelmű favoritként játszik a GSW - a Sport TV is közvetít. 

Golden State Warriors - Houston Rockets 03:00 (TV: Sport 1 - ÉLŐ)

A mérkőzés legnagyobb kérdései egészségügyi oldalon jelentkeznek, hiszen a hazaiaknál Andre Iguodala játéka továbbra is kérdéses, a vendégeknél pedig biztos, hogy nem tud pályára lépni Chris Paul - előbbi is nagy érvágás volt már a bajnoknak az előző két meccsen, de utóbbi még annál is nagyobb veszteséget jelent a Houstonnak. Óriási kérdés, hogy mit tud csinálni a Rockets CP3 nélkül, az tény, hogy a számok alapján jobb volt a társaság akkor, amikor ő nem volt a pályán, Harden viszont igen, ugyanakkor az előző két győzelemből kulcsszerepet vállalt az irányító a negyedik negyedekben, ott rendre ő vette vállára a csapatot és nem Harden. Ezen felül a Paul által hozott "leadership" fejben is nagyon hiányozhat a vendégcsapatnak, éppen ezért muszáj lesz Hardennek előlépnie és megmutatnia, hogy ő a vezér, ő az MVP - az utóbbi meccseken vállalhatatlanul dobott, most ez biztos, hogy nem fog beleférni.

A Warriors már a kiesés elkerüléséért lép pályára, de nagyon érdekes a meccs lélektana, mert egyrészt az előző két vereség, a két elvesztett szoros végjáték után abszolút a "do or die" mentalitásnak kell érződni a bajnok játékosain, ugyanakkor mégis ők számítanak a meccs egyértelmű favoritjának Paul nélkül, még akkor is, ha Iguodala most sem tud pályára lépni. Az biztos, hogy Curryéknek sokkal pontosabb, fegyelmezettebb és nyugodtabb játékra lesz szükségük a sikerhez, de túl nagy feladataik nincsenek úgy, hogy CP3 nem játszhat - Hardent eddig is jól levédték, támadásban kell kicsit felpörögniük. Ha ez sikerül, akkor hetedik meccset rendeznek majd Houstonban, de előbb a mostani feladatot kell megoldania Steve Kerr csapatának. 

A párharc állása: 3-2 a Rockets javára.

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt, esetleg itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus