Clippers-Mavs visszavágó és Knicks-Lakers a programban

Portlandbe látogat a Denver, a Miami pedig Detroitban javítana - mutatjuk a beharangozót. 

Detroit Pistons - Miami Heat 01:00

Négy győzelem után legutóbb kikapott Washingtonban a Heat, most viszont mindenképpen nyernie kellene Detroitban, már csak azért is, mert a keleti élharc nagyon szoros és stabil teljesítménnyel akár az első hely is elérhető, botladozással viszont hamar a nyolcadik hely körül találhatja magát valaki. A Pistons mostanában azért nem rossz, nyert is három meccset és az utóbbi két veresége is szorosan alakult a Warriors és a Lakers ellen, azokra a védekezésekre most is építhetnek a hazaiak és ha a Grant-Cunningham páros egyszerre fog ki jó napot, akkor lehet keresnivalójuk. Ennek ellenére előzetesen persze a Miami a favorit, amelynél Duncan Robinson is képes volt edzeni, így nem zárható ki az ő játéka sem - mellette a többi kulcsember mind játszani fog, úgyhogy nincs mire fogni egy esetleges vereséget. A hazaiaknál az eltiltását töltő Isaiah Stewart fog hiányozni. 

 

New York Knicks - Los Angeles Lakers 01:30

Mindkét gárda csalódást keltő formában van, a Knicks és a Lakers is sorra gyűjtögeti a vereségeket, gyengén is játszik és bár egy-egy győzelem becsúszik, de ezek inkább csak arra jók, hogy a víz felett tartsák a csapatokat. A hazai pálya azért a New York mellett szól, hiszen a Lakers csak 2-4-re áll idegenben úgy, hogy legutóbb nehéz meccsen, óriási fordítással tudott valahogy nyerni Detroitban, annak a hatása pedig most is érezhető lesz majd, hiszen LeBron James nem játszhat az eltiltása miatt. A Davis-Westbrook párosnak kellene hozni a sikert és ők jó formában is vannak, de amíg csapatként nem állnak össze, főleg védekezésben, addig sosem mehetnek biztosra - igaz, közben a New York pedig támadásban, a kezdőben helyet kapó kisemberek teljesítményével szenved. Meglátjuk, hogy ki tudja érvényesíteni az akaratát, ez most teljességgel tippelhetetlen meccs - annyi biztos, hogy a Randle-Davis csatát érdemes lesz figyelni. Adalék: a Knicksnél Robinson és Gibson sem lesz, Rose játéka pedig kérdéses. 

 

Portland Trail Blazers - Denver Nuggets 04:00

A Portland összeszedte magát, Damian Lillard már a hét játékosa lett, csapatként sorozatban három mérkőzést nyertek és a 8-1-es hazai mérlegük egészen parádés, úgyhogy ez mindenképpen mellettük szól. A Nuggets viszont pont az ellenkező irányba halad, idei legrosszabb időszakát éli és sorozatban négyszer kapott ki, méghozzá pocsék játékkal, jelenleg borzasztó mélyen van a formája. Érdekesség, hogy mindkét gárda szériája egy nappal azt követően indult, hogy kilenc napja Denverben 124-95-re nyert a Nuggets a Portlanddel szemben, azóta viszont óriásit fordult a világ és a realitás azt diktálja, hogy ezúttal egyértelmű favorit a Blazers. A vendégeknél ráadásul sok a sérült, Porter Jr. és Hyland nem játszik, de Jokics sem jött még rendbe, az ő pályára lépése kérdéses - ha nem térhet vissza, akkor teljesen egyértelműek az erőviszonyok. 

 

Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks 04:30

A felek kevesebb, mint 48 órával ezelőtt játszottak ugyanitt és akkor bár helytállt a Dallas, de a végén több erőt talált magában és fontos győzelmet aratott a Clippers. A Mavsnél továbbra is az a gond, hogy Luka Doncic sérült, állítólag edzésen ismét megfájdult a térde, az állapota hivatalosan kérdéses, de megint jegelnie kellett a sérült testrészt, ezek alapján nem valószínű, hogy most visszatérhet. A Clippersnél sem változik a keret, így pedig nyilván érdemes a legutóbbi meccsből kiindulni, amely újabb bizonyíték volt arra, hogy Brunson jó játéka ide vagy oda, Doncic nélkül támadásban vannak hiányosságaik a texasiaknak. A kérdés az, hogy a Clippers ezt ismét meg tudja-e büntetni - elvileg George-ékban több tűzerő van, de nekik is vannak hullámvölgyeik...

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus