Curry stílusosan tért vissza, győzött a GSW és a Heat

Steph Curry 40 pontot szórt, vezetésével túlórában nyert a Warriors - szintén hosszabbításban verte a Torontót a Miami

Steph Curry 40 pontos estével tért vissza, a Golden State pedig hosszabbításban legyűrte a Portlandet, így 3-1-re vezet a párharcban – a továbbjutás kapujában a címvédő. A másik mérkőzés is hosszabbítást hozott az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásának ma hajnali játéknapján, itt a Miami diadalmaskodott, ezzel kiegyenlített a Toronto ellen.

Visszajátszás: az MVP ismét kézbe vette a kontrollert

Miami Heat – Toronto Raptors 94-87 – hosszabbítás után

Egyenlített a Miami. A negyedik találkozón már a harmadik hosszabbítást vívták meg a felek és ebből most a Heat jött ki jobban. A rendes játékidő végén a 30 pontig jutó (13/24 mezőnyből) Dwyane Wade egyenlített és túlórázni küldte a feleket, a ráadásban pedig már a Miami akarata érvényesült -  Patterson önkosarat vétett, Goran Dragic kulcsfontosságú 2+1-es játékot hozott össze, Wade pedig egy szemfüles labdaszerzéssel zárta le a találkozót. Egyik csapat sem játszott jól (ahogy azt már megszokhattuk ebben a szériában), de most ennyivel több volt a Heatben, így 2-2-ről folytatódhat a párharc Torontóban.

Elrontotta a hajrát a Raptors. Még öt perccel a vége előtt is többé-kevésbé magabiztosan vezettek a vendégek, de ekkor sebességet váltott Wade, egy támadóhibával kipontozódott Kyle Lowry, majd Cory Joseph elrontotta az utolsó dobást – a hosszabbításban már mentális fölényben volt a Heat. A Lowry-DeRozan páros egyébként ismét borzasztó volt (6/28 mezőnyből, 0/7 tripla), bár előbbi legalább a mezőnymunkából kivette a részét – nagyon hiányzott egy biztos pont a támadójátékból, különösen az utolsó percekben. Látszik, hogy mindkét csapat kellően fáradt már, kérdés, hogy az ötödik meccsre ki tud több energiát mozgósítani…

A Heat legjobb dobói: Wade 30, Dragic 15/3, J. Johnson 15
A Raptors legjobb dobói: Joseph 14, Ross 14/9, Biyombo 13, Carroll 13/3

A párharc állása: 2-2.

Portland Trail Blazers – Golden State Warriors 125-132 - hosszabbítás után

Steph Curry visszatért. A kétszeres MVP először lépett pályára a sorozatban, egyelőre a kispadról érkezett – igaz, mivel Livingstont két technikaival kiállították reklamálásért, végül 36 percet pályán töltött. Nagyon nem találta a dobásait eleinte, 0/9 triplával kezdett, majd előbb a betörései, aztán a kinti dobásai kezdtek el működni  - a rendes játékidő végén az ő vezérletével egyenlített ki csapata, a hosszabbításban pedig egészen elképesztő szériát produkált. Egymaga 17 (!) pontot szórt ebben az öt percben (6/7 mezőnyből, 3/3 tripla) és megmutatta, hogy miért ő az MVP – végül egy 40 pontos (16/32 mezőnyből, 5/16 tripla), 9 lepattanós, 8 gólpasszos estével tért vissza. Mellette ki kell még emelnünk Draymond Greent, aki 21 pontja mellett 9 lepattanót, 5 gólpasszt, négy labdaszerzést és hét blokkot is jegyzett – bődületes számok…

Ezt is elrontotta a Portland. Nem ment úgy a játék Lillardnak és a hazai csapatnak, mint legutóbb, de a GSW és Curry erőlködését így is ki tudták használni, vezettek is tíz ponttal félidőben. A folytatásban is megmaradt az előny, ugyan egyszer fordított a Warriors, bő egy perccel a rendes játékidő végén még négy ponttal előrébb járt a Blazers – itt azonban Curry villant háromszor, majd Lillard (9/30 mezőnyből, 36 pont, 10 gólpassz) elrontotta az utolsó dobást. A ráadásban a hazaiak vezére és McCollum sem találta magát, eladott labdákat és rossz dobásokat gyártottak, így hiába álltak nagyon közel az egyenlítéshez, 1-3-mal utazhatnak vissza Oaklandbe – ezzel nagyon nehéz helyzetbe kerültek.

A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 36/15, McCollum 24/12, Aminu 18/9
A Warriors legjobb dobói: Curry 40/15, Thompson 23/15, Green 21/6

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus