Dallasba látogat a Sixers, New Yorkba a Lakers

Otthon játszik a Jazz és a Suns, idegenben a Nuggets és a Nets - íme a kilenc meccsből álló hajnali program és a tudnivalók.

New York Knicks - Los Angeles Lakers 01:30

A New York back-to-backet játszik a Toronto legyőzése után, míg a Lakers egy napot pihenhetett, mióta megverte a Brooklynt és így most utaznia sem kellett, úgyhogy pihentebb lehet. A címvédő meglepően jó volt legutóbb, kíváncsian várjuk, hogy az a forma átmenthető-e erre a meccsre is, bár a Knicks védekezése azért más szint, itt most jóval nehezebb dolguk lehet Schröderéknek. A hiányzó James-Davis páros mellett Kuzma, Gasol és Matthews játéka kérdéses a vendégeknél, míg a hazaiaknál a b2b ellenére állítólag nem lesz fontos hiányzó - kérdés, hogy mennyi energiájuk marad, de ha hátul rendben lesznek, akkor otthon jó esélyeik lehetnek. 

Dallas Mavericks - Philadelphia 76ers 01:30

A Mavericks előző este némileg váratlan vereséget szenvedett a Spurstől, nagy kérdés, hogy most fáradtabban mennyit tud javulni a gárda, főleg védekezésben, mert azért elég hullámzó volt az utóbbi mérkőzések során - mondjuk a Sixers legyőzése pont beleférne a sormintába, meglátjuk, hogy sikerül-e összekapniuk magukat. A Philly sem volt stabil mostanában, de legutóbb az OKC-t már gond nélkül verte, ott is kérdés, hogy egy ilyen komolyabb csapat ellen mennyire tudja hozni a jobbik formáját a gárda - az Embiid-Porzingis és a Doncic-Simmons csata is jónak ígérkezik, más kérdés, hogy Harris és Green sem 100%-os a vendégeknél, kérdés, hogy velük mi lesz. A felek előző meccsét 14 ponttal nyerte a Sixers, de akkor otthon játszhatott és idegenben azért más szintet képvisel, meglátjuk, hogy mennyire ellensúlyozza ezt a frissesség. 

Orlando Magic - San Antonio Spurs 02:00

A Spurs az említett dallasi győzelemből érkezik és játéktudásban természetesen egyértelmű esélyes a Magic otthonában is, a kérdés az, hogy a back-to-back mennyire viseli meg a társaságot. Mostanában azért nem voltak túl meggyőzőek DeRozanék és a keretük sem annyira mély, hogy ne számítson a fáradtság, viszont a Magic is b2b-et játszik a Bucks elleni kiütéses vereség után és egyébként is elbukta az előző öt találkozóját. Az erőviszonyok a San Antonio sikerét ígérik, ha megfelelően tudnak pörögni a vendégek, akkor kötelező lenne nyerniük, az Orlando az egy-két jobb teljesítménye után most kicsit elfogyni látszik. 

Minnesota Timberwolves - Brooklyn Nets 02:00

Itt a Minnesota a back-to-backes csapat, a Chicago nagyszerű legyőzéséből, önbizalommal telve érkezhetnek meg Karl-Anthony Townsék és mivel a Nets finoman szólva is tartalékos lesz, így most sem szabad őket leírni. A vendégeknél Harden még mindig nincs, ezúttal személyes okok miatt Irving sem játszhat, Durant továbbra is perclimiten van, Aldridge pedig beteg, rá sem számíthatnak - pihentebbek ugyan, de ezzel a kerettel bajba kerülhetnek, ha nem szedik össze magukat védekezésben, vagy valaki nem tud előlépni playmakerré. A Wolves játékerőben már nem nyugati sereghajtó, a Towns-Russell-Rubio-Edwards sor jobb napjain igenis képes büntetni és bár a védekezésük nem jó, de támadásban lehet, hogy több tűzerő van bennük, mint a mostani "félkarú" Brooklynban. Ettől még persze nagyon kellene a siker a Netsnek és egyáltalán ne írjuk le Durantéket, de tény, hogy nincsenek könnyű helyzetben...

Memphis Grizzlies - Chicago Bulls 03:00

Itt mindkét csapat "másnapos" és mindkettő vereségből érkezik, a Memphis a Pacers ellen vesztett pontháborút otthon, míg a Chicago az említett Wolves elleni pofont próbálja kijavítani. Külön csemegének ígérkezik a Valanciunas-Vucsevics csata, mindketten kulcsszereplők elöl-hátul és ha egyikük fölényesen megnyeri ezt a párharcot, akkor annak a csapata mindenképpen előnybe kerülhet. Ugyanígy érdemes lesz figyelni a Morant-LaVine duettet is, de csapatszinten is többre képes mindkét fél az előző esténél - bár a Bulls most kicsit megtorpanni látszik pár jó meccset követően, míg a Memphis már régebb óta meggyőző és a hazai pálya is segíti. 

New Orleans Pelicans - Sacramento Kings 03:00

A New Orleans fáradtabb, hiszen a clevelandi győzelem másnapján lép pályára, a Sacramento viszont hiába pihenhetett egy nappal többet, sorozatban hat vereség után próbálna meg javítani. Foxék egyszer már nyertek idén ebben a csarnokban, de most megint rossz formában vannak mérkőzések óta, főleg a védekezésük idézi a szezon elejit és nem tudunk mást írni, mint azt, hogy ha ez így marad, akkor ezúttal sem lesz sok esélyük. A Pelsnél Zion Williamson ellenállhatatlan formában van, előző este már Brandon Ingram is jól játszott és alapvetően több van a hazaiakban, de ők sem túl stabilak, nem is játszottak igazán jól mostanában és most fáradtabbak is lesznek. Nehéz ügy, de a New Orleansnak van még reális esélye a playinre, a Kingsnek kevesebb...

Utah Jazz - Washington Wizards 03:00

Itt egyértelműek az erőviszonyok, a ligaelső természetesen toronymagas favorit, a két idegenbeli vereség óta megint nyertek már kettőt Mitchellék és ahogy megszokhattuk, ezúttal sincs semmilyen problémájuk, egészséges a keretük - illetve Conley nem játszik pihentetés miatt, de lassan ez is megszokott már. A Wizards nyilván teljesen más szint és két győzelem után Phoenixben vereséget is szenvedett a társaság, a realitás most is valami hasonló eredmény lehet - Beal és Bertans sem 100%-os egyébként, de állítólag jó esély van rá, hogy most ismét ott legyenek a parketten. Akárhogy is, de nagyon extra Beal-Westbrook párosra és gyengén dobó Jazzre lenne szükség ahhoz, hogy bravúrt mutasson be a Washington. 

Golden State Warriors - Denver Nuggets 04:00

A Denver sorozatban nyolc győzelem után a kilencediket konkrétan elszórakozta a Boston ellen előző este, úgyhogy most némileg frusztráltan és fáradtan léphet pályára, ráadásul Jamal Murray sérült és Michael Porter Jr. keze sincs rendben, úgyhogy megnehezítette a maga dolgát a csapat. A Warriors az előző három meccséből kettőt megnyert és ez a siker is nagyon jól jönne neki a playin-harcban, James Wisemanre viszont már nem számíthat a társaság és ezen az estén Kelly Oubre Jr. sem fog játszani, legalábbis Steve Kerr ezt mondta pár órája. Nehéz mit mondani, Steph Curryben bármikor benne van egy meccsnyerő teljesítmény, de csapatként még az említett gondokkal együtt is jóval előrébb tart most a Denver, ha kicsit átgondolják az előző esti teljesítményüket és felszívják magukat, akkor idegenben is ők a favoritok. 

Phoenix Suns - Houston Rockets 04:00

A felek egy hete találkoztak Houstonban és akkor a vártnál nehezebben, 133-130-ra győzött a Suns, de a papírforma azért az, hogy most simábban tudnak nyerni Chris Paulék. A Rockets azóta megverte a Dallast, majd elszenvedett két egyértelmű vereséget, míg a Phoenix megverte a Jazzt, kikapott a Clipperstől és simán átgázolt a Washingtonon, úgyhogy az erőviszonyoknak nagyjából megfelelő formában is vannak a felek. A hazaiaknál különösebb sérültek sincsenek és ha komolyan veszik a védekezést (nem úgy, mint azon az egy héttel ezelőtti meccsen), akkor mindenképpen nekik áll a zászló, jelenleg mindenben jobbak, mint a Houston.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus