Derrick White döbbenetes meccsnyerője megmentette a Bostont

Az utolsó másodpercben fordított a Celtics, így sorozatban harmadik győzelmével kiegyenlítette a keleti döntőt, és kiharcolta a hazai hetedik meccset. 

Miami Heat - Boston Celtics 103-104

White dobása megmentette a Bostont. Végig szoros, kiélezett mérkőzést játszottak a felek, és bár a Celtics összességében közelebb állt a győzelemhez (a találkozó nagy részében vezetett, volt 13 pontos előnyben is, a záró etapot hétpontos fórral kezdhette meg), de a végjátékban mégis egy hajszálra volt a kieséstől. A negyedik negyedet ugyanis meg tudta nyomni a Miami, pár perc alatt fordított, majd a Boston válasza után jött egy győztesnek tűnő roham: 88-98 állt az eredményjelzőn nem egészen öt perccel a vége előtt, de ismét elindult a már többször látott clutch Heat és szétesett a clutch Celtics, a vendégek leadták a tízpontos előnyüket, Jimmy Butler egymaga 12 pontot pontot dobott a hátralévő időben, és félig már megnyerte a mérkőzést, egyúttal a szériát a Miami. Marcus Smart kihagyott büntetője után ugyanis Butler 3/3-at dobott be a vonalról alig három másodperccel az órán, így 103-102-es előnybe került a vendéglátó, az időkérés után Smart triplája ki is maradt, de ahelyett, hogy ezzel véget ért volna a keleti döntő, érkezett Derrick White: az irányító a dudaszó pillanatában visszalökte a gyűrűbe a támadópattanót, megadták a kosarat, így elképesztő végjátékban mégis a Boston nyerte meg a mérkőzést.

Jöhet a hetedik meccs. 3-0-ról lett 3-3 ez a széria, de az előző két (illetve három) mérkőzéssel ellentétben most megint nagyon egálban voltak a csapatok. A Boston triplázása szétesett, alig 7/35-öt tudtak bedobni a vendégek, míg a Heat 14/30-cal zárt kintről, amit viszont a festékben ellensúlyozott Joe Mazzulla alakulata - onnan nyeri, a Miami pedig a jó triplázással együtt is csak 35,5%-os (!) mezőnymutatót produkált, közelebbről szinte képtelen volt kosarakat szerezni. Az egálra hozott lepattanózás és a hasonló büntetőzés mellett emeljük még ki a Celtics héttel több eladott labdáját, de a Heat borzasztó benti dobóteljesítménye ezt is kinullázta. Egyénileg sem láttunk hatalmas extrákat, Jayson Tatum 0/8 triplával jutott el 31 pontig, 12 lepattanóig és 5 gólpasszig, Jaylen Brown dupla-duplázott, míg a Heatnél Jimmy Butler, Bam Adebayo és Caleb Martin is dupla-duplázott - de beszédes, hogy Butler 5/21-et szenvedett össze mezőnyből. Most már mindkét csapat fáradt és leharcolt, de a mentális előny egyértelműen a Celticsnél lesz a hetedik mérkőzésre, amit hazai közönsége támogatásával, már esélyesebbként vívhat meg - ha ott is nyer, akkor pedig történelmet ír, hiszen még senki nem jutott tovább 0-3-ról.

A Heat legjobb dobói: Butler 24/6, Martin 21/12, Vincent 15/9
A Celtics legjobb dobói: Tatum 31, Brown 26, Smart 21/12

A párharc állása: 3-3.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus