Duplán számító meccs a keleti playoffért: Bulls-Pistons

Mindhárom keleti playoff-ért harcoló csapat a pályán – hasonló gárdák találkozója Portlandben – Spurs-Raptors a pihentetés jegyében?

Philadelphia 76ers – Indiana Pacers 01:30

Nincs könnyű helyzetben a keleti 8. Pacers, mivel az elmúlt napokban több olyan vereséget is összeszedtek, ami talán nem volt bekalkulálva: a legfájóbb a Bulls elleni hazai volt, amivel nem csak magukra húzták a Bullst, de az egymás elleni párharcot is elvesztették, ami visszaüthet a végelszámolásnál. A hétvégén viszont Kelet két gyenge csapata ellen lépnek pályára: holnap hajnalban a Sixers, egy nappal később pedig a Knicks áll fel a túloldalon. Ha ezeket behúzzák, akkor jó eséllyel meg is van a playoff, ha viszont bármelyiket elvesztik, akkor talán nem is érdemlik meg az áprilisi ráadást. A Pacersnél nincs komolyabb sérülés, a Philly-nél viszont már a Carl Landry-Elton Brand palánk alatti duót rotálják, amit utoljára 5-6 éve lehetett volna pozitívan értékelni. A csapatban több a lyuk, mint az ementáliban, ennek is köszönhető, hogy masszív bukószériában vannak – ráadásul az idős magasembereknek az sem jó, hogy a Philly back-to-back játszik. Óriási meglepetés lenne, ha nem a Pacers örülne a meccs végén, annál is inkább, mert idei két meccsüket magabiztosan (16, illetve 27 ponttal) nyerték.

Chicago Bulls – Detroit Pistons 02:00

A Pacersnél fél szemmel biztosan követni fogják a Bulls-Pistons derbit, hiszen ez a három csapat küzd a keleti 7-8. helyért. Pár napja még a Bulls nagy hátrányban volt, de aztán két nagy győzelem következett, ennek köszönhetően ha most nyernek, akkor utolérik ellenfelüket a tabellán. Ugyanakkor jó forma ide vagy oda, Derrick Rose és Taj Gibson pályára lépése egyelőre kérdéses, ráadásul a Pistons idén egyszer már győzni tudott a United Centerben, egy emlékezetes, négy hosszabbításos meccsen. A vendégek back-to-back jönnek egy Dallas elleni hazai buktából, de van annyira mély keretük, hogy ez ne legyen akkora faktor – bár a Mavs ellen nem sok hasznot hoztak, a Detroit egyik nagy erőssége éppen a cserepad. A Bullsnál abban bízhatnak, hogy Pau Gasol összefogja a csapatot, Jimmy Butler korábbi önmagát idézi, illetve hogy a padról beszálló Nikola Mirotic folytatja az elmúlt napokban bemutatott dobófesztiváljait. Egy biztos: a nap legnagyobb téttel bíró összecsapása, igazi ki-ki meccs várható, a két csapat közös múltja pedig önmagában garantálná a playoff-hangulatot.

San Antonio Spurs – Toronto Raptors 02:30

A két konferencia második helyezettje találkozik, de jó kérdés, hogy éles meccset láthatunk-e, hiszen mindkét gárdának lenne oka a pihentetésre. A Toronto egy elég szoros mérkőzést játszott ma hajnalban Memphisben, így ha korán komolyabb hátrányt szednek össze, Dwane Casey valószínűleg nem fogja erőltetni a húzóembereit – már ha egyáltalán beöltöznek. A Toronto ugyanis gyakorlatilag be van betonozva a 2. helyre, elérték a hőn áhított franchise-mérföldkövet (50 győzelem), előzni senki nem fogja már őket, LeBron James pedig elkezdte komolyan venni a szezont, így a Cavaliers sem fog kettővel több vereséget összeszedni, mint DeRozanék. A túloldalon Gregg Popovich is szívfájdalom nélkül ültet ki alapjátékosokat, ők is stabil másodikak – nekik még egy céljuk viszont lehet, ez pedig a makulátlan hazai mérleg megőrzése és a 47-es hazai sikersorozat életben tartása. Három hazai mérkőzésük van hátra idén (Toronto, GSW, OKC), ha ezeket behúzzák, elérik az 50-es álomhatárt, egyben a 41-0-t, amit soha senki nem csinált még meg. A közelmúlt nem ígér vendégsikert, az utolsó 13 látogatásból 12-szer a Spurs örülhetett a kanadaiak ellen.

Denver Nuggets – Sacramento Kings 03:00

Az igazi minden-mindegy mérkőzés, hiszen mindkét csapat lemaradt a playoffról, de annyira nem is rosszak, hogy elkezdjenek meccseket veszteni egy top5-ös drafthelyért. A Kings ráadásul back-to-back érkezik, DeMarcus Cousins jó eséllyel kihagyja az összecsapást – ez azt jelenti, hogy a Sacramento is inkább a futásra és a bő rotálásra helyezi majd a hangsúlyt, valószínűleg mindenki kap majd bőven lehetőséget. A Kingstől egyedül a vezetőedző George Karl számára lehet fontos a győzelem, hogy egy kis fricskát adjon korábbi munkaadójának, ahonnan egy Év Edzője Díj után rúgták ki. Hasonló motiváció viszont a túloldalon is van, Mike Malone-nak sincsenek jó emlékei Sacramentóról, és az ő csapata közel sem az a mentálisan szétesett társaság, mint Karlé – pontgazdag meccsen hazai sikerre tippelünk.

Portland Trail Blazers – Miami Heat 04:00

A Bulls-Pistons mellett a másik olyan meccs, aminek komolyabb tétje van. Az egész szezon legnagyobb pozitív meglepetése, a Trail Blazers már lassan nem a playoffért, hanem a minél jobb helyezésért küzd, a nem is olyan titkos Év Edzője-esélyes Terry Stotts gárdája megérezte a vérszagot, és az ezer sebből vérző, ötödik helyezett Memphis nyakán van. Ahhoz, hogy utol is érjék Randolphékat, minden hazai meccset hozniuk kell - a back-to-back érkező, Wade-et valószínűleg továbbra is pihentető Heat ellenit is. Ehhez persze a Miaminak is lesz egy-két szava, ugyanis bár jelenleg a Hornets a keleti harmadik, ha esetleg itt győzne Spoelstra csapata, akkor fellépne a dobogóra. Nincs is rossz formában a Miami, de hajlamosak nagyon nagy leolvadásokra, az elmúlt két meccsen is bemutatták ezt a nem éppen világverő Lakers-Kings páros ellen, előbbi a győzelmükbe került. A Portland játékstílusa viszont eléggé fekszik a Heatnek, hiszen ők is a gyors játékban erősek, rengeteg hasznos hátvédjük és kiscsatáruk van, akik képesek felváltva szétfutni az ellenfelet – ráadásul náluk van egy Whiteside is, ilyen szintű centerrel, rim protectorral nem rendelkezik a Trail Blazers. Szoros meccsre számítunk, ahol talán a hazai pálya dönthet – vagy egy klasszis, ami viszont jelen állás szerint csak a Portlandnél fog pályára lépni Damian Lillard személyében.

A mérkőzések élőképes közvetítései ide kattintva elérhetőek.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus