Durant "túldobja" a San Antoniót is?

Ma éjjel igazi meccsdömping lesz az NBA-ben, ugyanis 10 derbit is rendeznek a tengerentúlon, tele csemegékkel. A legnagyobb rangadó a mostanában nehéz csatákat hozó Oklahoma és a San Antonio texasi parolája lesz, de az Indianára is rázós túra vár ma, ahogy Clippers sem becsülheti alá keleti ellenfelét, ha nem akar kellemetlen meglepetésben részesülni. Nézzük, mit érdemes tudnunk a mai program előtt!

Charlotte Bobcats - Los Angeles Clippers (01:00)

A Clippers szépen megoldja a Chris Paul nélküli időszakot, de mivel sok a kisebb sérülés házon belül, így kell a koncentrált játék és a türelem a Los Angeles-iektől ma Charlotte-ban is, ahol Kemba Walker nélkül feltüzelve, de komoly érvágás után indul csatába a Bobcats.

Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls (01:00)

A Cleveland valamit javult Luol Deng érkezése óta, de még mindig nincs semmiféle átütőerő a Mike Brown legnységében, amit a Bulls ki is használhat, ha akar. Az angol kiscsatárnak pláne érdekes lesz ez a csata, hiszen először játszik majd egykori társai ellen, a Hinrich és Rose nélküli társak viszont minden bizonnyal nagyon mennek majd dacból a barátjukat "elvevő" Cavs otthonában.

Orlando Magic - Atlanta Hawks (01:00)

A Magic és a Hawks is elég csapást megélt az utóbbi időben, ami a kulcsemberek elvesztését illeti, most a két kezdőcenter, Nik Vucsevics, illetve Al Horford távollétében nézhet farkasszemet egymással a két keleti gárda. Mivel Orlandóban van a csata, ezért tankolás ide vagy oda, nem egyértelmű favorit a sorozatban 110. "triplás" meccsére készülő Kyle Korver fémjelezte Atlanta, de vélhetően szoros csata lesz ez is.

Toronto Raptors - Dallas Mavericks (01:00)

A Raptors kicsit megtorpanni látszik a Rudy Gay utáni éra első szakaszában mutatottakhoz képest, ám a Dallas bőven verhető Lowry-ék számára ebben a helyzetben is, pláne otthon. Jose Calderon először látogat vissza egykori otthonába vendégként, a mögötte sorakozó Devin Harris pedig talán játékba lendülhet ma, ami billentheti is a mérleg nyelvét a vendégek felé, ha a többiek nagyjából azt hozzák, amit várni lehet tőlük.

Washington Wizards - Boston Celtics (01:00)

Mivel a Boston pontosan tudja, hogyan kell kompetetív meccseket játszani, de azokat végül mindig elveszteni, így nem veszélyezteti semmi sem a Wizards diadalát Washingtonban, de ezen a fronton is harcos, hullámzó csatát várhatunk. Jerryd Bayless hiányában nem engedheti meg magának rajon Rondo, hogy annyira gyengén játsszon, mint tette azt legutóbb, különben nem lesz meccsben sem a Celtics.

New York Knicks - Philadelphia 76ers (01:30)

A Knicks is megtorpant a nagy hajrát követően, ráadásul Chandler összeszólalkozott a vezetőedzővel, ami sosem jelent jót. Kíváncsian várjuk, hogyan mászik ki megint a gödörből a New York, de otthon a harmatgyenge (igaz harcos) Philadelphia ideális ellenfél lehet a józanodáshoz.

Houston Rockets - Sacramento Kings (02:00)

A Rockets felemás időszakon van túl, ráadásul a Kings tréfálta már meg Howardékat idén, tehát oda kell figyelnie a már majdnem teljes kerettel felálló, de még Ömer Asikot bevetni nem tudú texasi alakulatnak a tegnap nagy meccset nyerő Kings ellen. Rudy Gay nagy formában van, ha Cousins és Thomas is extrát hoz, jó csapatvédekezéssel lehet keresnivalója a Sacramentónak Houstonban is.

Milwaukee Bucks - Detroit Pistons (02:00)

A Pistons az ex-Bucks-játékossal, Brandon Jennigsszel egyesben abszolút favoritként érkezik Milwaukee-ba, de a wisconsiniakat a tankolás közepette is hajtani fogja a presztízs és a becsület, vélhetően minden energiájukat mozgósítják, hogy legyűrjék a kiábrándítóan szereplő Detroitot és nem is sansztalanok ebben a match-upban.

San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder (02:00)

Kevin Duran egy 46 pontos este után, élete formájában igyekszik akkora pontterméssel előállni, hogy a Tony Parkert lehet, hogy ma is jegelő Spurst idegenben két vállra tudja fektetni és vissza tudja venni a hatalmat a Nyugati Főcsoportban. Óriási derbi várható akkor is, ha az egyébként feszített tempóban játszó OKC nem lesz túlzottan éles, mivel a rivalry mindenkit ösztönözni fog az extra teljesítményre. Igazi esélyes nincs, mivel a texasiak is küzdenek rendesen a sérülések miatt.

Phoenix Suns - Indiana Pacers (04:30)

A Pacers elképesztően magabiztosan menetel idegenben is, így a Bledsoe nélkül süllyedőben lévő Suns csarnokában is George-ék a favoritok, de ha megfelelően elkapja a fonalat a Dragic, Frye, Green, Morris, Morris ötösfogat, lehet ebből egy szoros összecsapás is, ami egyébként leginkább a palánk alatt dőlhet el a ligaelső javára.

A meccsekhez élőképes streamet ezen a linken találtok

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus