Egy fontos visszatérő, egy nagy bemutatkozó és 12 meccs az NBA-ben!

Ma éjjel 12 derbit vívnak meg a tengerentúlon, s rengeteg érdekes párosítást találunk a programban, hiszen a Miami a Knicks elleni idegenbeli vereséget követően folytatja túráját New Yorkban, ahol a Jameséket egyszer idén már legyőző, s most négyes sikerszériában lévő Nets vár a bajnokra. Los Angelesben háziderbit rendeznek, egy nagy visszatérővel, Al Jefferson pedig egykori csapatának csarnokában bizonyíthat téthelyzetben. Az Indiana is elég kemény ellenfelet kap mára, az újabb kulcsemberét elvesztő NOP viszont a Dallas ellen hazai környezetben biztosan nyerni készül. Nézzük, mit érdemes még tudnunk a párosításokról!

Indiana Pacers - Washington Wizards (01:00)

A Pacers még mindig vezeti Keletet, de messze sem akkora tempóban halad az élen, mint az első hónapokban, ráadásul a Wizards mindig mindenhol mindenkire képes veszélyes lenni. Mivel Lance Stephenson visszatér, ezért teljes fegyverzettel indul csatába az Indiana, ami nem sok jót jelent a fővárosiak számára, de a nap egyik legjobb meccse is lehet ez.

Philadelphia 76ers - Detroit Pistons (01:00)

A Sixers egy nagyon maga alatt lévő Detroitot fogad, hazai környezetben így mondani sem kell, hogy elég jók a philadelphiai kilátások, bár ha akar valamit idén a Cheeks-legénység, akkor a korábbi kiváló játékmester egykori csapatának otthonában kötelező a diadal ma. A palánk alatt akkora fölényben lehet a Pistons, amekkorát tudni kell W-re váltani, de ehhez sokkal több koncentráció és tudatosabb játék kell Jenningséktől, mint az utóbbi két hétben.

Atlanta Hawks - Houston Rockets (01:30)

A Hawks még mindig 50 százalék felett, pedig Al Horford már hetekkel ezelőtt kidőlt a sorból, legutóbb az Indianát is két vállra fektették Kyle Korverék, ám a Rockets az élete formájában lévő James Hardennel a soraiban már elég valószínű, hogy nagy falat lesznek Budenholzeréknek.

Memphis Grizzlies - Phoenix Suns (02:00)

A Suns már egyszer kikapott a Memphistől otthon, most idegenben Bledsoe hosszabb távú elvesztését követően pedig extra kell a Dragic, Green párostól, valamint a padról érkező Morris-ikrektől és Frye-tól is. Marc Gasol még nem lehet ott a Grizzlies-nél, ráadásul Tony Allen is kidőlt a hátvédek közül, tehát onnan sem csak Pondexter hiányzik, van baj mindkét oldalon, de a hajtós csapatkosárlabda garantált így is.

Minnesota Timberwolves - Charlotte Bobcats (02:00)

Al Jefferson számára különleges lesz ez a túra, de Nikola Pekoviccsal és Kevin Love-val szemben nem sok jóra számíthat a Bobcats új franchise playere, aki idegenbeli túrája alatt elég sokat ment lefelé a keleti táblázaton, de masszívan negatív mutatóval is a rájátszásért küzd idén a Charlotte, míg a Minny hiába nyert többet, jelenleg messze áll a nyugati Top 8-tól. Nem is kérdéses, hogy a több frusztráló vereséget elszenvedő Wolves az esélyesebb, ráadásul elég valószínű, hogy minden dühét kiölti Kemba Walkeréken a feldúlt farkashad.

New Orleans Pelicans - Dallas Mavericks (02:00)

Jrue Holiday kidőlt fáradásos töréssel, ami eléggé visszavetheti az NOP-t, de ma még inkább esélyes, hogy a társak minden erejükkel igyekeznek pótolni az all-start és a Dallasnak nagyon nagyot kell küzdenie a diadalért idegenben. Mivel Ryan Anderson sincsen a hazaiaknál, így az Evans, Gordon, Davis trióra hárul szinte minden teher, a nagy kiugrási lehetőség pedig Austin Rivers számára jöhet el, de ezzel Nowitzkiék sokat nem fognak foglalkozni ma és igyekeznek majd bedarálni a tapasztalatlanabb ellenfelet.

Brooklyn Nets - Miami Heat (02:00)

A Nets végre elkapta a fonalat, de nincs már egy jó ideje Brook Lopez és a másik legmagasabban jegyzett vezér, Deron Williams is kényszerpihenőn van, tehát a New Yorkban tegnap már elvérző Miami felbőszített állapotban érkezik Brooklynba, ennek megfelelően Pierce, Garnett, Kirilenko és Joe Johnson egyénileg is komoly kihívás előtt állnak, ha életben akarják tartani a Kidd-legénység négyes sikersorozatát.

Milwaukee Bucks - Chicago Bulls (02:30)

A Bucks és a Bulls is totális tankolásba kezdhetett, pici eltéréssel, tehát itt különös értéke van a W-nek és az L-nek, ennek megfelelően nagyjából semmit sem szabad várnunk ettől a párosítástól, leszámítva a fiatalok "nyomatását", illetve látványos megoldásait.

Utah Jazz - Cleveland Cavaliers (03:00)

A Cavs elvileg most is bevetheti Kyrie Irvinget, s vele azért Salt Lake Cityben sem esélytelen a clevelandi gárda, de a szépen feljavuló Utah könyörtelen lesz Mike Brown fiaival, ha azok megadják az esélyt a diadalra a hazaiaknak. Luol Deng először játszhat ma Cavaliers-szerelésben, az ő jelenléte azért sokat dobhat a vendégek esélyein.

Sacramento Kings - Orlando Magic (04:00)

A Kings meríthetett némi önbizalmat a Portland legyűréséből, a Magic ellen viszont teljesen más a helyzet, hiszen abszolút favoritok Cousinsék, a nyomást pedig el kell bírniuk, ha nyerni akarnak. Nem elveszett csapat az amúgy tankoló Magic sem, de kelleni fog az energia és a koncentráció a hazaiaktól, ha biztosra akarnak menni.

Golden State Warriors - Boston Celtics (04:30)

A GSW 10-es diadalmenete véget ért Brooklynban, ám most egy új sikersorozatot kezdhet építeni Mark Jackson együttese, hiszen a mély hullámvölgyben lévő Boston látogat az öbölbe, természetesen még mindig Rajon Rondo távollétében.

Los Angeles Clippers - Los Angeles Lakers (04:30)

A Clippers éledezik Chris Paul elvesztését követően, ráadásul JJ Redick egy hónap kihagyás után mezt ölthet és tripláival, valamint intelligens játékával segítheti a Rivers-legénységet a városi rivális ellen. Kötelező a győzelem az idénynyitón a Lakerstől már egyszer kikapó LAC számára, az aranysárga-lilák még mindig nélkülözik ugyanis a Bryant, Nash, Blake, Farmar, Henry ötösfogatot.

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus