Egyenlítene a Grizzlies és a Bucks, növelné előnyét a Denver

Győzelmi kényszerben játszik a hazai pályelőnyét rögtön az első mérkőzésen elbukó Memphis és Milwaukee, de második mérkőzésével folytatódik a Denver-Minnesota párharc is. Mutatjuk, hogy mit érdemes tudni az előttünk álló mérkőzésekről.

Memphis Grizzlies – Los Angeles Lakers 01:30


A felek első mérkőzése hatalmas taktikai párbajt hozott, az edzők folyton reagáltak egymás váltásaira és a pályán is pontosan azt kaptuk, amire számítani lehetett. Az előző meccsen nagy csata volt a palánkok alatt, Jaren Jackson Jr. 31 pontig jutott a hazaiaknál, Anthony Davis pedig annak ellenére jutott el 22 pontig és 12 lepattanóig, hogy jó védekezést kapott, ráadásul playoff-karriercsúcsot jelentő hét (!) blokkot is jegyzett. A meccset végül az utolsó másfél negyedben hatalmasat repesztő Lakers húzta be, köszönhetően a sztárok mellett brillírozó Rui Hachimura 5/6 triplával elért 29 pontjának és az utolsó negyedben 14 pontig jutó Austin Reavesnek, azonnal elvették a Memphis pályaelőnyét LeBron Jamesék. A mérkőzés vége Reaves sziporkázása mellett Ja Morant félelmetes sérüléséről lehet majd emlékezetes, a legfrissebb hírek szerint nincs törés a memphisiek sztárjának csuklójában, sőt, elméletileg nem zárták ki annak lehetőségét sem, hogy ott tud lenni a második mérkőzésen – hivatalos információk szerint közvetlenül a feldobás előtt döntenek a szerepeltetéséről. Természetesen Morant nélkül ez a Memphis nem lenne az igazi, a hazaiaknak mindenképpen szükségük lenne irányítójukra, bár az első meccsen Vandebilt végig a nyakában loholt és nem engedte túl sok levegőhöz jutni. Kérdés, hogy ha pályára is kerül, mennyire használható meccsszituációban az a csúnyán kitekeredett csukló, így az esélyek ha egy hajszállal is, de a Los Angeles-iek mellett vannak, de ahogyan az előző mérkőzésen, ezúttal is végletekig kiélezett, parázs mérkőzésre számíthatunk a csapatoktól, kíváncsian várjuk, hogy talpra tud-e állni az első pofon után a Grizzlies.

 

Milwaukee Bucks – Miami Heat 03:00


A Bucks már rögtön az első mérkőzés után győzelmi kényszerbe került, az első meccset ugyanis elvesztette a társaság, miután Giannis Antetokounmpo alig tíz perc játék után egy szerencsétlen landolást követően a hátát fájlalta és az öltözőbe ment – ahonnan már nem is tért vissza a pályára. Hiába próbálta azonban pótolni a görögöt a 33 pontjával kellemes meglepetésként előrukkoló Khris Middleton és hiába osztott szét 16 gólpasszt Jrue Holiday, a Heat mindent is bedobott kintről, 60%-os triplázásuknak köszönhetően azonnal elvették a ligaelső pályaelőnyét. A Miami támadójátéka talán az egész szezonban egy mérkőzésen sem működött ennyire gördülékenyen, mint ennek a párharcnak az előző mérkőzésen – persze ehhez az ihletett dobóforma mellett kellett Giannis kiválása is. A prímet természetesen a 35 pontos és 11 gólpasszos dupla-duplát szállító Jimmy Butler vitte, de szépen felzárkóztak mellé a társak is: Adebayo, Vincent, Love és Martin is 15 pont fölött zárta a meccset. A siker azonban keserédes lett a vendégeknek, hiszen kéztörést szenvedett az idei szezonban egyre konzisztensebben teljesítő Tyler Herro, akit nagy valószínűséggel már nem láthatunk pályán az idei szezonban. Ez nagyobb érvágás lehet a Heatnek, mint a túloldalnak Giannis sérülése, hiszen a görög MVP játékára még van esély a következő meccseken, bár az eddigi információk alapján a mai találkozón egyelőre kétséges a szereplése. A kulcsemberét nélkülöző Miami ellen még Antetokounmpo nélkül is nyernie kellene most a keleti elsőnek, hiszen 0-2-es hátrányban már komoly aggályok felmerülhetnek. Ehhez sokkal jobban kell védeniük a perimétert és pontosabban kell célozniuk, mint az első mérkőzésen, meglátjuk, hogy milyen szellemben lépnek pályára az első meccsen elszenvedett kudarc után.

 

Denver Nuggets – Minnesota Timberwolves 04:00


A csapatok első találkozója az idei rájátszás eddigi legsimább meccsét hozta, a Denver úgy tudott majdnem harminc ponttal nyerni, hogy Nikola Jokics kipontozódott és a kezdői is csak alig kaptak több, mint harminc játékpercet – valósággal szétszedték a Minnesotát, akinek semmi nem jött össze ezen a mérkőzésen. Sokat elmond a vendégek esélyeiről, hogy a rotációjuk össze játékosa pályára lépett a találkozón, a második negyed második felétől gyakorlatilag labdába sem rúghattak a nyugati első ellen. Townsék dobószázalékai teljességgel értékelhetetlenek voltak, a 37%-os mezőnyözés mellé 30% triplázás és alig több, mint 50%-os büntetőzés párosult: így nem csoda, hogy megálltak 80 dobott pontnál. Ráadásul komolyan alulmaradtak a pattanózásban is, a palánk alatt 54-38-ra dominálta le ellenfelét a hazai csapat. A játék képe hasonlóan alakulhat az első meccséhez, bár azt nehezen tudjuk elképzelni, hogy a Wolves még egyszer egy ennyire gyenge dobónapot fogjon ki. Towns, Edwards és még Conley részéről is szükség lesz a hatékony játékra, máskülönben nem fogják tudni megnehezíteni a Nuggets dolgát. Sokan hitték azt az első mérkőzése előtt, hogy a Nuggets kisebb válságban zárta az alapszakaszt és majd elérkezik a menetrendszerű leolvadásuk a rájátszásban – ezt a narratívát az előző meccsükkel tökéletesen megcáfolta Mike Malone csapata, bár nyilvánvaló, hogy ehhez kellett a Wolves teljeskörű alkalmatlansága is, meglátjuk, hogy a vendégek feljavulása után is hasonlóan magabiztosak lesznek-e.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus