Este Bucks-Kings a Sport TV-n, a Raptorst fogadja a Lakers

Hét mérkőzést rendeznek a ma este kezdődő NBA-játéknapon, nézzük, hogy mit érdemes tudni a találkozók előtt.

 

Milwaukee Bucks - Sacramento Kings 21:30 (22:00-tól Sport 1)

A két csapat eddigi teljesítményét elnézve ez bizony rangadónak számít, hiszen a Milwaukee 7-1-gyel áll és legutóbb, Bostonban szenvedte el idei első vereségét, míg a Kings zsinórban öt győzelemnél jár és 6-3-mal, közte 4-2-es idegenbeli mutatóval ott van a nyugati élmezőnyben. Mindkét együttes gyors, eredményes támadójátékot produkál és közel 120 pontot átlagol, akkor érzi jól magát, ha rohanhat, ráadásul több komoly fegyvere is van - alapvetően azért a Bucks jobb csapat, otthon is játszik, de a Kings többször bizonyította, hogy képes a bravúrra, akár vendégként is. Az biztos, hogy látványos, lüktető meccsre van kilátás, ráadásul a sérülések sem befolyásolják a küzdelmet előzetesen, mindkét gárda a megszokott keretével állhat ki - az egyetlen jelentősebb hiányzó Bogdan Bogdanovics a vendégeknél, de ő eddig sem volt bevethető.

Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers 00:00

A Philly back-to-backet játszik, a Detroit ellen magabiztos első félidővel tudtak nyerni előző este és Joel Embiid egészen elképesztő formában van: az előző két találkozóján összesen 80 pontot dobott, közel 30-at átlagol 12,4 lepattanó és 2,3 blokk mellett, az ő lassítása lesz a kulcs a Nets számára. Jarrett Allen megnehezítheti a dolgát, de mellé a periméterről is kelleni fog a Brooklyn megszokott tűzereje, illetve csapatvéekezésben is előre kellene lépniük, mert bár a Sixers eddig nagyon Embiid-központú, azért ha mondjuk Ben Simmonst engedik rohanni és alkotni, az nem jelent sok jót az ellenfélnek. Valószínűleg nagy lesz majd az iram, a Nets a hazai pályában és a frissességben bízhat, a Philly pedig abban, hogy alapvetően tehetségesebb, jobb csapat és nála van a párharc legjobb játékosa.

Washington Wizards - New York Knicks 00:00

Ebben az összevetésben jelen állás szerint a New York számít esélyesebbnek, hiába küzd papíron magasabb célokért és jobb kerettel a Wizards, amit a fővárosiak előadnak a szezon eleje óta, az minősíthetetlen - legutóbb a hazai pálya és Dwight Howard debütálása sem segített rajtuk, kiütéses vereséget szenvedtek az OKC-től is. Védekezésben a liga leggyengébbjei jelenleg és ez az a faktor, amiben a Knicks viszont előre tudott lépni, Mitchell Robinson remekül dolgozik a palánk alatt és csapatszinten is jól váltanak, kellően agresszívek, így az utóbbi négy meccsük egyaránt viszonylag szorosan alakult és ebből kettőt meg is nyertek - 14 ponttal kapnak átlagban kevesebbet a Washingtonnál, most is ebben bízhatnak. Amennyiben Walléknál hirtelen nem következik be valami óriási fordulat, úgy ezúttal sem terem nekik sok babér.

San Antonio Spurs - Orlando Magic 1:00

A Spurs back-to-backet játszik, de bár az első meccsein még voltak kisebb megingásai a gárdának, az utóbbi időben egyre magabiztosabban és jobban játszik - védekezésben hasítanak, támadásban pedig egyre inkább működik a terv. Előző este a Pelicanst is kontrollált meccsen győzték le, zsinórban négy győzelemnél tartanak, míg a Magic ezzel szemben sorozatban négyszer kapott ki és pont fordított irányban halad: jobban kezdett, azóta viszont minden tekintetben szétesett. A négy vereség során kétszer legalább 120, egyszer pedig 113 pontot kaptak Vucsevicsék, ez most sem fog beleférni, hiába fáradtabb a San Antonio, ennél sokkal jobb védekezés kell a vendégektől ahhoz, hogy legyen keresnivalójuk. 

Phoenix Suns - Memphis Grizzlies 2:00

Ez a szezon előtt kicsit "kiesési rangadónak" tűnhetett, az azóta történtek alapján viszont egyértelműen esélyesek a vendégek: a Grizzlies némi meglepetésre 5-2-re áll, sorozatban három meccset nyert, míg a Suns 1-7-tel szerénykedik és több bántóan sima vereséget is begyűjtött már. Devin Booker visszatérése legutóbb azért kicsit javított a helyzeten és csak kilenc ponttal kaptak ki a Torontótól, de ha a Memphis hozza azt a védekezést, amit mostanában bemutatott, akkor pokoli nehéz dolguk lesz a hazaiaknak - tűzerőben talán jobban állnak, de Booker és Ayton is megszenvedhet Conley-val és Gasollal.

Portland Trail Blazers - Minnesota Timberwolves 3:00

A Blazers back-to-backet játszik, előző este otthon szenvedett vereséget a gárda a Lakerstől, méghozzé úgy, hogy éppen azokban a dolgokban gyengélkedett, amiben eddig erős volt, kérdés, hogy sikerül-e visszatalálniuk a jó útra - egy vereség azért nem a világ, továbbra is jó csapat a Portland és bár fáradtabb, a hazai pálya mellette szól. A Timberwolvest továbbra is nehéz hova belőni, Jimmy Butler játéka megint kérdéses, ha pályára lép, akkor jobb esélyeik lehetnek, ha nem, akkor azért még pihentebben is bravúr lenne tőlük a győzelem az eddigiek alapján, főleg úgy, hogy idegenben 0-4-re állnak és hogy Jeff Teague bizotsan hiányozni fog, de Derrick Rose sem teljesen egészséges. 

Los Angeles Lakers - Toronto Raptors 3:30

Itt a Lakers játszik back-to-backet, a gárda a portlandi siker után magabiztosabban léphet pályára saját közönsége előtt, Magic Johnson kirohanása óta 2/2 győzelmet húztak be és most a liga egyik legjobb csapata jön szembe. A Torontónál azért apró kérdőjelek mégis vannak, idegenben eddig kevésbé mutatta meg magát az együttes, Phoenixben sem tudott dominálni és ami még ennél is fontosabb, lehet, hogy Kawhi Leonard nem tud játszani - eddigi egyetlen vereségüket akkor gyűjtötték be, amikor ő hiányzott, nélküle eléggé megváltoznak a szerepek a csapaton belül. Ha nem lesz ott a pályán, akkor még fáradtabban is jó esélyei lehetnek a Los Angelesnek, amely javult védekezésben és most már a szoros végjátékot is be tudta húzni - ha viszont Leonard játszik, akkor még idegenben is erősebb a Raptors.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus