Este Clippers-Hawks, hajnalban Klay Thompson visszatérése a Sport TV-n

Két meccset is nézhetünk a tv-ben, a játéknap pedig 18:00-kor egy Nets-Spurs derbivel indul. 

 

Brooklyn Nets - San Antonio Spurs 18:00

A Spurs már az idegenbeli túra hatodik állomásához érkezik, kellően leharcolt állapotban van, ráadásul az eredmények sem jönnek a kirándulás során, egyelőre egy bostoni siker mellett csak vereségeket tud felmutatni az együttes. A formát tekintve viszont a Brooklyn sincs jobb passzban, a hazaiak is ötből négyszer kaptak ki, ráadásul mind a négy vereségüket ebben a csarnokban szenvedték el - idei legmélyebb gödrükbe csúsztak bele. Az azért világos, hogy bennük több potenciál van arra, hogy ebből kitaláljanak, a nagy kérdés az, hogy a védekezésükre fordítanak-e elég figyelmet és energiát, mert alapvetően nem rosszak ebben, de az utóbbi öt meccs során egészen szörnyű dolgokat művelnek hátul - ha ezt újra összerakják (a Spurs ellen ez azért nem könnyű, sokat mozognak White-ék, nem lehet alibizni), akkor természetesen ők az esélyesek. Náluk Kyrie Irving és Joe Harris nem játszhat, de LaMarcus Aldridge pályára lépése is kérdéses, míg a Spurs elvileg még most is tartalékos lesz.

 

Los Angeles Clippers - Atlanta Hawks 21:30 (Sport 1)

Egyik fél sincs jó formában, viszont a Clippers ráadásul back-to-backet játszik a Memphis elleni hazai vereség után, ami tovább nehezíti a dolgát. A hazaiaknál a védekezés sincs egyben mostanában, ami az alapvetően is korlátozott támadójáték mellé nem fér bele, a Hawksnál legalább elöl nincsenek nagy gondok, főleg úgy, hogy legutóbb már Collins és Bogdanovics is visszatért. Akkor még túl gyengék voltak hátul ahhoz, hogy nyerjenek, most viszont pihentebben lehet keresnivalójuk - igaz, már az idegenbeli túra hatodik meccsét vívják, annyira azért ők sem frissek. A vendégek kerete alapvetően már egyben van, de most mégis lehet egy fontos hiányzójuk, Clint Capela egy kisebb sérüléssel bajlódik és a hírek szerint valószínűtlen a játéka. 

 

Orlando Magic - Washington Wizards 00:00

A Magic back-to-back lép pályára a detroiti vereség után, így sorozatban nyolcszor kapott már ki és egyértelműen utolsó a tabellán - ennek megfelelően a Washington számára idegenben is kötelező a győzelem. A fővárosiak sincsenek jó formában, négyből három vereség után érkeznek, de pihentebbek, támadásban azért minden meccsen hozzák magukat, a harmatosabb védekezés pedig nem biztos, hogy számít a jelenlegi Orlandóval szemben. Bealéknek vannak azért hiányzóik, de a keretük így is más szintet képvisel, mint a Magicé, ráadásul a céljaik is egész mások - egy playoffba vágyó társaságnak mi lehetne kötelező, ha nem a sereghajtó legyőzése?

 

Toronto Raptors - New Orleans Pelicans 00:00

A Toronto parádés formában van, sorozatban ötöt nyert, hirtelen két meccsel került 50% fölé, és azért küzd, hogy a keleti középmezőnyt kicsit le tudja szakítani magáról, ehhez pedig a Pelicans elleni hazai mérkőzés papíron ideális feladat. A vendégek három vereség után legutóbb megverték az akkor tartalékoló Warriorst, azóta pihentek két napot, de összességében nincsenek egy súlycsoportban a jelenlegi, teljes kerettel kiálló, lendületben lévő Raptorsszal, amelynél ráadásul Fred VanVleet minden bizonnyal élete formáját futja. Az esélyek így egyértelműen a kanadaiak mellett szólnak, most sem lesz fontos hiányzójuk, míg a New Orleansnál Josh Hart személyes okok miatt el sem utazott a csapattal, rá nem számíthatnak. 

 

Houston Rockets - Minnesota Timberwolves 01:00

A Rockets a dudaszós triplával behúzott washington győzelem után simán kikapott a Dallastól és reálisan nézve továbbra is Nyugat alján van a helye, így a Minnesota úgy utazhatott el erre a meccsre, hogy nyernie kell - a vendégek a playoff-harc közepén foglalnak helyet, a konferencia legrosszabb csapata ellen elvileg nem hibázhatnak. Nyertek is sorozatban három meccset, a keretük kiegészült, legutóbb már Russell és Towns is jól mozgott, ugyan Beverley játéka kérdéses egy sérülés miatt, de akár nélküle is ők lesznek az egyértelmű favoritok. A Rocketsben azért egy-egy bravúr benne lehet, támadásban nagy dolgokra képes a gárda, ha éppen olyan napja van és a fiatalok annyira elkapják a fonalat, nem teljesen reménytelen a helyzetük, de a korábbi sikerszériájuk alatt hozott védekezésük már hetek óta nyomtalanul eltűnt, anélkül pedig meglehetősen esetleges, hogy éppen mi történik velük. Idei első találkozójukat simán nyerte a Minny és most is valami hasonló a realitás. 

 

Oklahoma City Thunder - Denver Nuggets 01:00

Az OKC sorozatban háromszor kapott ki és az utóbbi öt meccsén csak egyszer érte el a 100 dobott pontot, akkor is elbukott 30-cal, úgyhogy nincs jó passzban - igaz, annyira a Denver sincs, két vereség után legutóbb sikerült leizmozni a Sacramentót. Nikola Jokicsék kerete legutóbb nem nézett ki rosszul, több kérdéses állapotú játékos is ott lehetett már a parketten, a lehetőségekhez képest ez elvileg most is így lesz (vagyis a tartós sérülteken kívül számíthatnak mindenkire), így pedig igazából kötelező lenne a győzelem, főleg úgy, hogy nagyon kellene nekik a siker a szoros nyugati közelharc kellős közepén. Említsük meg, hogy idei első összecsapásukat ugyanebben a csarnokban a Thunder megnyerte, akkor csak 94 pontot tudtak dobni Nikola Jokicsék - támadásban nagyon ingadozóak egyébként is, most is kulcs lesz, hogy elöl mennyire lesz meg a ritmus. 

 

Dallas Mavericks - Chicago Bulls 01:30

Ez jelenleg abszolút rangadónak számít, hiszen a Chicago a liga legjobb formában lévő csapatának számít sorozatban kilenc győzelemmel, LaVine-ék egyre magabiztosabban vezetik Keletet és több mint tíz éve nem futott ilyen szériát a franchise, úgyhogy nagyon magabiztosak - a játékuk nem mindig olyan domináns, mint ahogy a sorozatból gondolnánk, de a W mindig jön. A Dallas viszont szintén nagy időszakát éli, védekezésben parádés a gárda és egyszer-egyszer támadásban is össze tudja magát szedni, legutóbb például Doncic és Porzingis nélkül sikerült 130 pontot dobni a Houstonnak. A hazaiaknál Porzingis és Cauley-Stein most sem lesz, Marjanovics visszatérésére van esély (a karanténból kijött már), de Doncic játéka is "csak" kérdéses, egyelőre nem eldöntött, hogy mennyire megbízható az a boka. A Bullsnál egészségesebb a keret és az utóbbi hetekben látott rotáció most is rendelkezésre áll, magas poszton Vucsevics jól érezheti magát és azért a LaVine-Ball-DeRozan trió alaposan megkavarhatja Brunsonékat, főleg ha mondjuk a White-Dosunmu kettős is úgy dob, mint legutóbb - ezzel együtt most nem szabad leíni a Mavst, de természetesen bravúr lenne, ha ebben az állapotukban megállítanák a keleti listavezetőt. 

 

Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers 02:30 (Sport 1)

Alighanem ez lesz a játéknap legjobban várt mérkőzése, ugyanis a 2019-es nagydöntő, vagyis két és fél év után ezen az összecsapáson tér vissza a ligába Klay Thompson. A GSW dobógépével elvileg biztosra mentek és most már fizikálisan is megfelelő formában van, hetek óta komolyabb edzésmunkát végez, próbáltak mindent megtenni azért, hogy a lehető legoptimálisabban térhessen vissza, de egészen döbbenetes belegondolni abba, hogy mi minden történt, amióta ő utoljára mérkőzést játszott - többek között még hónapokkal voltunk azelőtt, hogy bármit is tudtunk volna a koronavírusról. Egyébként a Warriors sorozatban két vereség után próbál javítani, de az alkalomhoz illően most elvileg Curry és Green is visszatérhet a legutóbbi pihenő után, így frissen léphetnek pályára - közben a Cavs legutóbb győzött Portlandben, Darius Garland remekelt és Rajon Rondo is nagyszerűen mutatkozott be. A Cleveland jó csapat egy kellemetlen szerkezettel, higgadt, pontos csapatjátékkal, nehéz ellenük érvényesülni, továbbra is Love-éké Kelet legjobb netratingje, úgyhogy abszolút rangadóról beszélünk - de bármi is történik majd, a show-t biztosan Thompson viszi el. 

 

Portland Trail Blazers - Sacramento Kings 03:00

Mindkét csapatot nehéz megítélni, mindketten ötből négy vereség után, gyenge formában lépnek pályára, mindketten gyengén védekeznek és igazából a stabilitás, a biztos alap hiányzik a játékukból. Így aztán megjósolhatatlan, hogy egymással mire mennek majd, mindketten a nyugati playin-vonal alatt foglalnak helyet, emiatt természetesen nagyon kellene nekik a győzelem, de akkora kilengésekkel dolgoznak és annyira függnek az aktuális dobóformától, vagy hogy éppen van-e kedvük védekezni, hogy felesleges jósolgatni. A Blazersnél Lillard, McCollum és Nance Jr. még mindig nem játszhat, a vendégeknél pedig Holmes és Metu játéka van kizárva, viszont Harkless és De'Aaron Fox pályára lépése sem biztos. 

 

Los Angeles Lakers - Memphis Grizzlies 03:30

Ez egy teszt lesz a Lakers számára, hiszen az arany-lilák összeszedték magukat, nyertek zsinórban négyet, LeBron James remeklése mellett Malik Monk is sztárszintet hoz, így elindultak felfelé, most viszont a liga egyik legjobb formában lévő, mégis kissé legyengített csapatával találkoznak. A Grizzlies nyolcat nyert zsinórban és szenzációs időszakban van, de Adams a koronavírus-protokoll miatt nem játszhat, Ja Morant sérüléssel bajlódik, ráadásul a back-to-back második felén lépnek pályára - előző este ugyanitt verték a Clipperst Morant nélkül, most viszont fáradtabbak lehetnek. Tovább rontja a helyzetüket, hogy az előző meccsen Brooks is megsérült, rá biztosan nem számíthatnak, de Morant bevethetőségéről egyelőre nincsenek új információk. A Lakersnél Anthony Davist leszámítva minden fontos játékos ott lehet a parketten, a center nélküli szerkezetüknek jót tehet, hogy nincs ott a túloldalon Adams és ha Morant sem játszik, akkor nyerniük kell - ha nem sikerül, akkor megint megtorpanhatnak, győzelem esetén viszont tovább nőhet az önbizalmuk.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus