Este Heat-Magic a Sport TV-n, nyolc meccset rendeznek

Pályán a Bulls és a Cavs is, a Clippers a Denvert fogadja - mutatjuk a játéknap beharangozóját.

Miami Heat - Orlando Magic 21:30 (Sport 1)

A Heat ugyan várakozáson felül szerepelt az utóbbi időszakban a keret hiányosságait figyelembe véve, most azonban újabb két alapember dőlt ki, hiszen Dewayne Dedmon megsérült, Kyle Lowry pedig a koronavírus-protokoll alá került, így tényleg az a kérdés, hogy meglesznek-e nyolcan - Butler, Adebayo, Tucker és Morris (plusz Oladipo, de őt senki se jegyzi) mellett estek ki ezek az emberek és például legutóbb Udonis Haslemnek is 12 percet kellett játszania. A Magicnél is sok a hiányzó, de Anthony és Carter Jr. legutóbb már játszhatott, így ők ezen a téren mégis jobban állnak és a palánk alatt komoly szerkezeti előnyben lehetnek, hiszen ott csak Yürtsevent és Haslemet tudja bevetni Erik Spoelstra. Az Orlando előtt így komoly esély adódik és ha az extra small-ball nem hoz megint látványos sikert a Heatnél, akkor nagyon-nagyon-nagyon nehéz dolguk lesz a hazaiaknak. 

 

Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors 00:00

Itt mindkét csapat nehéz helyzetben van, mindkettőnek volt elhalasztott meccse az utóbbi időben, bár a Cavs legutóbb már visszatért és erősen tartalékos felállásban kikapott Bostonban - viszont a Raptors nyolc napja nem játszott meccset és igazából most is B kerettel tud csak kiállni. A vendégeknél többek között Anunoby, Achiuwa, Barnes, VanVleet, Siakam, Flynn és Trent Jr. is a protokoll alatt van, egyébként is vannak sérültjeik, úgyhogy kérdéses, hogy hogyan lesznek meg nyolcan, de a tíznapos szerződésekkel talán valamilyen keretet ki tudnak dobni a parkettre, aztán hogy az mire lesz elég, az más kérdés. Persze a Cavs sincs sokkal jobb helyzetben, Mobley, Allen, Okoro és Osman sem lesz a fontosabb emberek közül, szerkezetileg és minőségben megborultak ők is, de papíron még mindig nekik van több "érdemi" bevethető emberük, otthon is játszhatnak, ha meglesz a kellő motiváció és mondjuk Garland, Markkanen, vagy Love jó napot fog ki, akkor ők az esélyesebbek a győzelemre. 

 

Washington Wizards - Philadelphia 76ers 00:00

Ellentétes úton haladnak a felek, a mély gödörbe csúszó Washington ugyanis az előző két idegenbeli meccsét megnyerte, jól zárta a túráját és most hazatérhetett, bár Beal és Caldwell-Pope sem elérhető a koronavírus miatt, így kulcsjátékosokat kell nélkülöznie. A Sixers viszont többé-kevésbé (jó, inkább kevésbé, de a kulcsemberek mégis játszhattak) egyben volt az utóbbi meccseken, mégis ötből négy veresége van, legutóbb a C kerettel kiálló Atlantától is sikerült kikapnia otthon és már a közönség is pfújolással jelezte nemtetszését - Embiidék iszonyúan mélyen vannak jelenleg, nagy kérdés, hogy képesek lesznek-e összeszedni magulat. Idén eddig vendégként meglepően eredményesek, de Green, Drummond, Maxey, Milton és Niang sem játszhat, a rotáció nagyon rövid lesz és főleg a kinti playmaking jelenthet ismét óriási problémát. Nehéz jósolni, akármerre billenhet ez a meccs, nyilván Embiid bármelyik találkozót képes eldönteni a csapata javára, de az utóbbi találkozókon ő sem brillírozott - az aktuális forma és a hazai pálya a Washington mellett szól, a többit majd meglátjuk.

 

Sacramento Kings - Memphis Grizzlies 00:00

Egyik csapat sincs jó formában, a Memphis sorozatban három vereségnél tart annak ellenére, hogy visszakapta Ja Morantet, de legutóbb azért a GSW otthonában "bocsánatos bűn" volt kikapni, most Sacramentóban már sokkal kevésbé lenne az. A Kings négyből hármat bukott, az előző két meccsén a 100 dobott pontot sem érte el, de a Warriors és a belendülő Clippers volt az ellenfél, úgyhogy az is védhető, meglátjuk, hogy most sikerül-e támadásban valamivel többet mutatniuk Hieldéknek. Fox, Bagley, Len és Mitchell most sem játszhat náluk, a Grizzliesnél viszont nincs koronavírusos a kulcsemberek között, így ez mindenképpen a vendégek mellett szól, ráadásul eddig a szezon során oda-vissza megverték a Sactót, méghozzá 27 és 19 ponttal, meglehetősen simán - a kérdés az, hogy sikerül-e elkapniuk a fonalat Moranttel is. 

 

Oklahoma City Thunder - New Orleans Pelicans 01:00

Nyugati alsóházi rangadó, hiszen a konferencia 13-14. helyezett csapatairól beszélünk, de azért egyik sincs rossz formában mostanában. A Thunder sorozatban hármat nyert jó csapatok ellen, méghozzá remek védekezéssel, majd legutóbb kikapott Phoenixben, de ott is becsülettel helytállt és éles küzdelemre tudta késztetni a liga egyik legjobbját - közben pedig a Pels már zsinórban négy sikernél jár és a pocsék szezonrajt óta egy erős középcsapat szintjét hozza. Kérdés persze, hogy mit akarnak a felek, a Pels talán motiváltabb lehet abban, hogy a playin-vonal felé közelítsen, az OKC-nek reálisan nézve még mindig tankolnia kellene, de ezt egy játékos sosem tartja szem előtt a pályán és Gilgeous-Alexander, valamint Giddey jó játékával, illetve Dort védekezésével most is lehet esélyük. Utóbbi főleg Brandon Ingramen dolgozhat és főleg azért lehet fontos ez a matchup, mert Jonas Valanciunas a koronavírus miatt nem játszhat, így a támadógépezet fontos része esett ki a vendégeknél - megtippelhetetlen a meccs, mindkét félben benne lehet egy összeszedett, koncentrált, hatékony teljesítmény, ami győzelmet érhet. 

 

San Antonio Spurs - Detroit Pistons 01:00

A Pistons elleni hazai ebben a szezonban (is) abszolút kötelező feladatnak számít mindenki számára, hiszen a vendégek 5-26-os mérleggel messze utolsók a mezőnyben (illetve csak a Magic van hozzájuk közel), ráadásul Cunningham, Stewart, Hayes, Grant, Olynyk, Lyles, McGruder és Lee sem játszhat náluk. A Spurs sem hibázhat ebben a formában, ráadásul White-ék kifejezetten jó passzban is vannak mostanság, most éppen egy 9-5-ös időszakban vannak, az idegenbeli túrájukat 3-1-gyel hozták le, back-to-back megverték a két Los Angeles-i csapatot, ráadásul mindkettőt kiütéssel. Náluk COVID-gondok sincsenek, mindenki bevethető, úgyhogy minden mellettük szól, óriási blama lenne, ha kikapnának. 

 

Chicago Bulls - Indiana Pacers 02:00

A Chicago volt az első "karanténcsapat" ebben a szezonban, amelynek meccset kellett elhalasztani, azóta back-to-back győzelmekkel tért vissza a társaság, ám legutóbb az ellenfél miatt megint elmaradt egy mérkőzése, így léphet most pályára ismét - úgy, hogy közben már a vezetőedző, Billy Donovan is a protokoll alá került. Közben viszont a keret gyakorlatilag kiszabadult, már csak a sérült Alex Caruso az, aki a fontosabb emberek közül nem játszhat, így egészen jól állnak, míg a Pacersnél ugyan nincsenek koronavírusosak, de így is több alapemberük hiányzik - McConnell biztosan nem játszhat még, Sabonis és Brogdon pályára lépése pedig erősen kérdéses, egyikük sem egészséges. Összességében a vendégek nem voltak jó formában mostanság, de legutóbb a Turner-LeVert páros remeklésére építve megverték a Houstont és náluk azért jobban megvan a folytonosság, mint a Bullsnál, bár az is világos, hogy a chicagói keret más szinten van és az egész szezont tekintve szakadéknyi a különbség a felek között. Sok múlik azon, hogy LaVine-ék milyen formában térnek vissza a szünetről, ha nem lesznek rozsdásak, akkor egyértelműen nekik áll a zászló. 

 

Los Angeles Clippers - Denver Nuggets 03:00

A Clippers több gyenge meccs után legutóbb váratlanul jó védekezéssel, összeszedett lepattanózással megverte a Sacramentót, míg a Denver back-to-back vereségekből érkezik úgy, hogy pont az akarat, az energia hiányzott a társaságból. A fő kérdés így az lesz, hogy a Paul George-ot ismét elvesztő Clippers ezen a téren meg tudja-e ismételni a legutóbbi meccsét és hogy lesz-e valamilyen fegyvere Nikola Jokicsra, illetve hogy Michael Malone fel tudja-e rázni kicsit a denveri kezdőket, mert elsősorban velük volt probléma - a keret viszont elég rövid, úgyhogy snem nagyon férnek bele gyenge egyéni teljesítmények. Mindkét csapat nagyon hullámzó szezont teljesít, vannak remek időszakaik és egészen pocsék periódusaik, ha a LAC most éppen egy jó szériába megy bele a legutóbbi győzelmével, akkor otthon jó esélyei lehetnek, de ezt előre lehetetlen megjósolni...

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus