Este Lakers-Celtics a Sport TV-n

21:30-tól jön a nyugati éllovas és a nagy formában lévő keleti rivális összecsapása - lesz még Raptors-Pacers és Thunder-Spurs, pályán a Nuggets és a Pelicans is.

Los Angeles Lakers - Boston Celtics 21:30

Természetesen ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, hiszen két remek csapatról, bajnokesélyesről van szó, amelyek ráadásul jó formában is vannak: a Lakers sorozatban négyet és hétből hatot, a Celtics pedig 14-ből 12-t nyert mostanában. A hazai pálya a Los Angeles mellett szól és nyilván bizonyítani is szeretnének LeBron Jamesék, hiszen idei első találkozójukat Bostonban 32 ponttal nyerte a Celtics, úgyhogy lenne miért visszavágni, egy Lakers-Celtics pedig természetesen mindig sokkal több, mint egy sima alapszakasz-mérkőzés. Nagy kérdés, hogy Jameséknek lesz-e válaszuk a nagyon kiegyensúlyozott bostoni gépezetre, amelyből viszont Kemba Walker most is hiányozni fog, de a Smart-Tatum-Brown-Hayward sor ezt eddig is többször kezelni tudta - igaz, azért a Lakers ellen mindenkire szükség lenne. Az arany-liláknál nincs sérült, Anthony Davisnek fáj itt-ott, de játszani fog, úgyhogy ők teljes fegyverzetben léphetnek pályára - nehéz jósolni, mindkét csapatban benne lehet akár a domináns győzelem is, meglátjuk, hogy melyikük fog ki jobb napot. 

Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 00:00

Ez kötelező meccs a Denver számára, Nikola Jokicsék egymást követő két vereség után szeretnének javítani, a Minnesotánál egyértelműen sokkal jobbak, a hazai pálya is mellettük szól, igazából toronymagas favoritnak számítanak. A vendégek legutóbb ugyan állva haltak meg a Boston ellen, de Karl-Anthony Towns nélkül már Daniel Theis is megoldhatatlan feladatot jelentett nekik, akkor mit tehet majd velül Jokics, ráadásul a hazaiaknál most mindenki egészséges, elvileg nincsenek sérültjeik. A Minnynél többek játéka is kérdéses, D'Angelo Russell pedig biztosan nem fog játszani, úgyhogy nem nagyon látni azt, hogy mivel tudna nyerni a vendégcsapat. 

Toronto Raptors - Indiana Pacers 00:00

Ez keleti rangadó lesz, bár az esélyek azért a Raptors mellett szólnak, hiszen Lowryék az All-Star előtt parádéztak és azt követően is jól kezdtek - Gasol, Powell és McCaw továbbra is sérült, de ez már szinte fel sem tűnik ennél a csapatnál. A Pacers éppen most kezdi összeszedni magát, nyert egymás után kettőt, bár ez azért más szintű feladat lesz számukra idegenben, az biztos - támadásban mindenképpen javulniuk kell, ott még továbbra is eléggé akadozik a gépezet, ráadásul Victor Oladipónak fáj a háta, az ő játéka kérdéses. Egyébként csak ebben a hónapban már harmadszor találkoznak a felek, az első kettőt a Raptors nyerte, úgyhogy emiatt is inkább VanVleeték tűnnek favoritnak - meglátjuk, hogy tudja-e ezt borítani az Indy.

Chicago Bulls - Washington Wizards 01:00

A Bulls back-to-backet játszik a Suns elleni hazai zakó után, úgyhogy nincs könnyű helyzetben, ráadásul sorozatban nyolc vereséget követően túl nagy fantáziát egyébként sem látni ebben a csapatban. A Wizardsnak halovány esélye még van a rájátszásra, de a legutóbbi hazai pofon náluk is kijózanítóan hatott, úgyhogy most mindenképpen nyerniük kellene még idegenben is, főleg hogy frissebbek. Papíron azért jobbak is jelenleg, de támadásban mindenképpen a saját szintjüket kell hozni, mert legutóbb lassúak, bizonytalanok és túl puhák voltak, ami rögtön a győzelmükbe került - most kellő agresszivitással azért inkább nekik állhat a találkozó. 

Oklahoma City Thunder - San Antonio Spurs 01:00

A Thunder a Denver legyőzével folytatta menetelését, egy újabb sikerrel még közelebb lopózhatna akár már a Jazz-Rockets pároshoz is, a Spursszel viszont jó lesz vigyázni: ugyan egy borzalmasan hosszú idegenbeli túra végéhez érkezett a gárda, de több gyenge meccs után, az All-Star előtt éppen ugyanígy Oklahoma Cityben tudott meglepetésgyőzelmet aratni, azóta pedig Salt Lake Cityben is megtette ezt. Chris Paulék nyilvánvalóan emlékeznek arra a fájó hazai pofonra, amikor nagyon álmosan kezdtek, a SAS pedig ezt kihasználva gyakorlatilag végig vezetett - most mindenképpen jobb kezdést kell produkálniuk. Dejounte Murray játékát érdemes lehet figyelni, ő kiváló formába lendült a vendégeknél, de azért a minőség még mindig az OKC mellett szól, nekik több fegyverük van, letisztultabb a játékuk és övék a hazai pálya előnye is - kétszer egymás után még nagyobbat szólna, ha meglepné őket a Spurs.

Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 02:30

Ez kötelező meccs a Pelicans számára, Brandon Ingramék továbbra is nagyot hajtanak a playoffért, de még mindig elég messze vannak, úgyhogy az ilyen mérkőzéseket nem ronthatják el - a ligautolsó ellen még idegenben sem szabad hibázniuk. Ők legutóbb a közvetlen riválisnak számító Portlandet is megverték, összességében ötből négyet és tízből hetet nyertek, míg a GSW azért továbbra is csak az idei GSW, amely önerőből ritkán tud eredményt elérni, ha az ellenfél nem "segíti". Most tovább nehezíti a hazaiak dolgát, hogy Draymond Green biztosan nem fog játszani, így még nagyobb dolog lenne egy esetleges bravúr, de ha a New Orleans playoffba akar jutni, akkor erre nem adhat esélyt.

Portland Trail Blazers - Detroit Pistons 03:00

Ez pedig a Portland számára kötelező, ha playoffba akar jutni, de nekik azért nehezebb dolguk van Damian Lillard sérülése miatt, akire ezúttal sem számíthatnak és nélküle legutóbb is vereséget szenvedtek. Viszont ez a szezont elengedő Detroit még így is más szint, sorozatban öt vereség után meglepetés lenne, ha a rájátszásért küzdő Blazers otthonában tudnának nyerni Derrick Rose-ék - érdekes lesz, hogy a hazaiaknál McCollum, Anthony és Ariza megoldja-e a pontszerzést, illetve hogy Whiteside-dal mire mennek Woodék a túloldalon.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus