Este Lakers-Suns a Sport TV-n, hajnalban Sixers-Grizzlies rangadó

Dallasba látogat a nyugati éllovas Clippers - a Portland is belerúgna egyet a Spursbe - pályán a Pelicans és a Jazz is - ezeket érdemes tudni a következő NBA-játéknap előtt.

Los Angeles Lakers - Phoenix Suns 21:30 (22:15-től Sport 1)

Két vereség után előbb a Pacerst, majd back-to-back a Dallast is legyőzte a Lakers, most hazai pályán, a liga egyik leggyengébb csapata ellen mindenképpen elvárás a minél simább győzelem LeBron Jameséktől. A Suns továbbra is csak négy meccset nyert, idegenben egyetlen egyet, a legutóbbi négy találkozóját elvesztette és Devin Booker sérült, ezúttal is erősen kérdéses a játéka - sikerült edzenie, de még nincs 100%-os állapotban. Viszont még mindig több esély van arra, hogy ő pályára lép (a legutolsó hírek szerint ha nem lesznek komolyabb fájdalmai, akkor játszhat), mint annak, hogy TJ Warren ott lesz, rá aligha számíthatnak, míg a Los Angelesnél egyedül Rajon Rondo sérült - ha megfelelően állnak hozzá a meccshez a hazaiak, akkor hozniuk kell a győzelmet. 

Charlotte Hornets - New Orleans Pelicans 23:00

Tökéletesen megjósolhatatlan meccs, mindkét csapat teljesen váratlanul képes nagy dolgokra és borzalmas teljesítményekre is, most éppen mindketten vereségből érkeznek - a New Orleansnál úgy tűnt, hogy elindul felfelé, de aztán kikapott Miamiban, míg a Hornets a Jazz ellen maradt alul otthon. Bármi elképzelhető, valamivel azért erősebbnek tűnik a Pelicans kezdője és náluk játszik a párosítás legjobb játékosa Anthony Davis személyében, de nem engedhetnek meg maguknak olyan kilengéseket, mint Miamiban, amikor 30 pontos hátrányból kellett felállniuk. A Charlotte pedig egyszerűen képtelen kiegyensúlyozottan és hatékonyan kosárlabdázni és ugyan bármikor jöhet persze egy extra meccs Kemba Walkertől, de Cody Zeller sérülése sem segít rajtuk Davisszel szemben, bár a hírek szerint végül vállalni fogja a játékot - a túloldalon Elfrid Payton még mindig nincs, de E'Twaun Moore játéka is kérdéses. 

Miami Heat - Utah Jazz 00:00

Legutóbb némi meglepetésre tudott nyerni a Heat, de azért tegyük hozzá, hogy a minden szempontból extrára sikerült első másfél negyed után ugyanazt a szenvedést mutatták be a floridaiak, mint korábban, úgyhogy ez még nem jelenti azt, hogy rátaláltak valamire - a Jazz viszont 2-0-val kezdte idegenbeli túráját és Kyle Korver is bemutatkozott már. A fő kérdés a Miami formája lesz természetesen, ha valami hasonlóra lesznek képesek Richardsonék, mint legutóbb a meccs elején, akkor lehet keresnivalójuk, egyébként Gobert azért megnehezítheti Whiteside dolgát, a periméteren pedig egyszerűen minőségibb és egészségesebb a Jazz állománya - igaz, azért Mitchellék is hajlamosak nagy hullámzásra, de lassan nekik is el kell már indulniuk felfelé...

Philadephia 76ers - Memphis Grizzlies 00:00

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, hiszen két élcsapat találkozik majd egymással, igaz, a Memphis azért most nincs a legjobb formában - sorozatban három vereség után dupla hosszabbításban gyűrték le a Brooklynt, Marc Gasol pedig sérüléssel bajlódik, most is kérdéses a játéka. A Sixers viszont tízből nyolcat nyert, otthon 12-1-re áll és az előző két mérkőzését már magabiztosan, egyértelműen hozta, úgyhogy ők vannak jobb formában és jobb helyzetben is, ráadásul a hazai pálya nagy előnyük lehet most is. Kulcsfontosságú lehet majd az Embiid-Gasol csata a palánk alatt, ha a spanyol végül pályára lép, mint ahogy az is, hogy Jaren Jackson Jr.-ral mihez kezd a négyes poszton kevésbé erős Philly, de azt is érdemes lehet figyelni, hogy Mike Conley és a Memphis periméter-védekezése (ami mostanában kicsit lazított a szorításon) hogyan boldogul majd a Simmons-Redick-Butler trióval. 

Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers 1:00

Ez is rangadó lesz, a Clippers éppen egy négyes sikerszériában van és a liga egyik legstabilabb, legkiegyensúlyozottabb csapata hosszú hetek óta, ennek köszönhetően pedig a nyugati első helyen áll, míg a Mavs ugyan kikapott legutóbb a Lakerstől, de a gyengébb rajt óta szintén ligaelit formát mutatott, otthon pedig 8-2-re áll, ami tekintélyt parancsoló. Nehéz jósolni, de érdekes lesz majd látni DeAndre Jordant volt csapata ellen, illetve azt is, hogy a Smith-Doncic párost limitálni tudják-e Beverley-ék, vagy hogy a Harris-Gallinari duóval mire mennek Barnesék - az biztos, hogy mélyebb a LAC, tud változtatni Doc Rivers, de támadásban a Mavs is nagyon eredményes az elmúlt időszakban. Különösebb sérülések nincsenek, előzetesen látványos és izgalmas összecsapásra van kilátás, mert egyik fél sem feltétlenül a védekezésével hozza a meccseit, elöl viszont a Clippers top5-ben van és egy ideje a Dallas is efelé halad. 

San Antonio Spurs - Portland Trail Blazers 1:00

A Spurs iszonyatosan mélyen van, bizonyos tekintetben a Popovich-érában még nem látott szintre süllyedt a gárda, a védekezést tekintve 27., támadásban is rengeteg a hiba és hatalmas a fejetlenség - egyénileg sem hozza mindenki azt, amit kellene, sérültjeik is vannak és két bődületesen nagy verés után kellene összekapniuk magukat. Hogy ezt meg tudják-e tenni, azt lehetetlen megmondani, mindenesetre jelen helyzetben a Blazersnek nagyon ki kellene használnia ellenfele gyengélkedését, mert a remek idénykezdet óta megtorpant a Stotts-legénység is - az előző öt meccsükből csak egyet nyertek meg, náluk sincs minden rendben. Idegenben egyébként is csak 5-5-re állnak, ami szintén nem azt vetíti előre, hogy ők gálázni fognak, Evan Turner sérüléssel bajlódik és kérdéses a játéka, de ha a Spurs nem javul fel jelentősen erre a találkozóra, akkor még így is favoritnak számítanak a vendégek. 

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus