Este Magic-Kings a tv-ben, jön a Suns-Blazers visszavágója

Nyolc találkozót rendeznek a következő NBA-játéknapon, nézzük, hogy mit érdemes tudni előttük.

 

Orlando Magic - Sacramento Kings 22:00 (Sport 2)

Az Orlando legutóbb remek játékkal, 130 dobott ponttal legyőzte a Golden State-et, Paolo Banchero mellett főleg Jalen Suggs volt elemében, úgyhogy most otthon magabiztosan léphetnek pályára. A Kings két napit pihenhetett a Miamiban elszenvedett fájdalmas vereség után, amikor Tyler Herro egy be nem fújt lépéshibával együtt verte be a Heat győztes tripláját - előtte viszont kettőt nyertek, összességében nincsenek rossz formában. De'Aaron Fox visszatérésére van esély, pénteken már edzett, és a Kings beatwriterei szerint afelé megy az ügy, hogy ezen a meccsen pályára léphet, de ez még nem eldöntött - a Magicnél nincs változás a keretben, az eddigi rotációra számíthatunk. Nehéz jósolni, a két csapat összesen 4-12-re áll eddig, de éppen nincs rossz passzban, mindkét oldalon vannak ígéretes fiatalok, ígéretes újoncok, és jobb napjaikon szép játékra képesek, meglátjuk, hogy mire mennek egymással.

 

Charlotte Hornets - Brooklyn Nets 00:00

Mindkét csapat back-to-backet vív, de elég eltérő helyzetben: a Charlotte teljesen szétesett mostanában, a Memphis elleni kiütéses vereség is ezt húzta alá, míg a Nets kitombolta magát, és 42 pontos győzelmet aratott Washingtonban Irving, Simmons és Curry nélkül. Az ezer sebből vérző csapatnál az a kérdés, hogy ez az energia mennyire fenntartható, Curry elvileg most pályára léphet, a Hornets továbbra is harmatosnak ígérkezik, úgyhogy bőven nyerhető ez a meccs Kevin Duranték számára, de muszáj koncentrált, energikus játékot bemutatniuk ahhoz, hogy ezt be is tudják váltani. A Charlotte-tól sokat nem várhatunk, az elmúlt meccseken náluk elfogyott az a lendület, ami eleinte még pótolta a sérültek hiányát, mostanra ennek már nyoma sincs, a Brooklyn kerete pedig még ebben a formában is jobb, ráadásul a back-to-back is "kölcsönös", nem jelent különbséget.

 

Atlanta Hawks - New Orleans Pelicans 00:30

A Pelicans "másnapos" lesz, előző este a Warriors "ifi" ellen tudott nyerni, és ha nem is játszott kiemelkedően, de hozta a kötelező győzelmet, ráadásul Brandon Ingram és Herbert Jones is visszatérhetett. Az Atlanta pihentebb, segíti a hazai pálya, ráadásul legutóbb magabiztosan nyert New Yorkban, amivel lezárta idegenbeli túráját, és végre hazatérhetett, úgyhogy jó esélyei lehetnek a sikerre. A  vendéglátó dolgát viszont nehezíti Trae Young szemsérülése, az irányító játéka kérdéses, és bár legutóbb Dejounte Murray All-Star produkciót nyújtott, most is erre lesz szükség tőle, ha nyerni akarnak. Két izgalmas csapat feszül egymásnak, a Hawksnál a fent említett előnyök érvényesülhetnek, de ha nincs Young, akkor a Pelicans is joggal érezheti magát esélyesnek.

 

New York Knicks - Boston Celtics 00:30

Mindkét csapat back-to-back lép pályára, a Boston a Chicagót, a Knicks pedig a tartalékos Philadelphiát győzte le, így mindkettő jól hangotl erre a derbire. A New York a sikere előtt sorozatban három meccset bukott, és az Embiid-Harden páros nélküli Sixers legyőzése azért nem akkora tett, összességében a Boston meggyőzőbb eddig, de a hazai pálya Jalen Brunsonékat segíti most, meglátjuk, hogy mit hoznak ki belőle. Érdekes lesz figyelni, hogy Tatum mire megy Randle-lel szemben és fordítva, illetve hogy Brunson és Barrett mennyire tud érvényesülni Smart és Brown mellett - izgalmas párharcokat várhatunk egyénileg és csapatszinten, és csapatszinten is. Mindkét oldalon hiányozni fog a kezdő center, Robert Williams III-re még egy ideig nem számíthat a Celtics, Mitchell Robinson pedig Philadelphiában sérült meg, a várakozások szerint a térde miatt kihagyja ezt az összecsapást.

 

Milwaukee Bucks - Oklahoma City Thunder 01:00

A Bucks 8-0-ra áll, megdöntötte a franchise legjobb rajtját, elöl-hátul nagyszerű teljesítménnyel nyeri a meccseit, viszont back-to-backet vív, ez szól ellene - az OKC pihentebb, viszont a négyes győzelmi széria után legutóbb vereséget szenvedett otthon a Denvertől. Az egyértelmű, hogy a Milwaukee az esélyesebb, minden szempontból jobb jelenleg a Thundernél, de a vendégeket nem szabad leírni, Shai Gilgeous-Alexander szupersztár-formában van, és sorra hozza a 30+ pontos meccseket, körülötte a csapat is egészen stabil, képesek lehetnek a bravúrra. A vendégeknél Pokusevski fog hiányozni vállsérülés miatt, míg a vendégeknél a hírek szerint senki sem térhet vissza a tartós sérültek közül.

 

Minnesota Timberwolves - Houston Rockets 01:00

Itt a Wolves a back-to-backes csapat, a hazaiak a Bucks elleni vereség után próbálják összeszedni magukat, és a Houstont még fáradtabban is meg kellene verniük saját közönségük előtt. A Rockets eddig összesen egy meccset nyert, amikor jobban játszik, akkor is el tudja rontani a negyedik negyedeket, idegenben csak 0-6-ra áll, úgyhogy fáradtság ide vagy oda, a Minnesota nem teheti meg, hogy sorozatban negyedszer is kikap. Az tény, hogy még mindig sok a hiba Townséknál, és ugyanazt leírhatjuk továbbra is, hogy nem találták meg a szerepeiket a főbb játékosok, de ebben a helyzetben ez sem lehet kifogás - ha ismét vereséget szenvednek és a Rockets is legyőzi őket, akkor könnyen jöhet az újabb pfújolás a lelátóról...

 

Denver Nuggets - San Antonio Spurs 02:00

A Spurs back-to-back lép parkettre, előző este vereséget szenvedett otthon a Clipperstől, Devin Vassell perclimiten volt, benne lehet a pakliban, hogy a remek rajt után most már sikerül "visszafogni" a csapatot és a "helyes", vagyis a tankoló útra terelni a játékosokat. A Nuggets pihentebb, otthon játszhat, legutóbb Oklahoma Cityben nyert, és hazai pályán eddig 3-0-ra áll, úgyhogy minden Nikola Jokicsék mellett szól, akik ugyan kissé ingadozó teljesítményt nyújtanak eddig, de a fent említettek mellett a keretük minősége is egyértelműen nekik kedvez a San Antonióval szemben. Fontos sérültjük nins, a meghatározó játékosok ott lehetnek a parketten, meglepetés lenne, ha nem tudnák megnyerni ezt a találkozót.

 

Phoenix Suns - Portland Trail Blazers 03:00

A felek előző este találkoztak ugyanitt, most 24 órával később ismét egymásnak feszülnek, jöhet a visszavágó. Tegnap némi meglepetésre győzni tudott a nagyon jól összerakott, szinte mindent jól csináló, Lillard és Simons nélküli Blazers, a Sunst az első félidőben kicsit meglepte az ellenfél, a végjátékban pedig több clutch hibát is elkövetett, amely végül a portlandi sikerhez vezetett. Most lesz idejük és lehetőségük fejben, valamint szakmailag is igazítani magukon Devin Bookeréknek, akik minőségben természetesen a két legjobb hátvédjét nélkülöző Portland felett állnak, ráadásul az sem biztos, hogy Nurkicék még egyszer meg tudják ismételni a tegnapi játékukat. A papírforma tehát a Blazers szép sikere ellenére most az, hogy válaszol a Phoenix, de a back-to-back miatt lehet, hogy Deandre Aytonnak inkább pihenőt adnak Monty Williamsék - mindenesetre egy újabb hazai pofon már tényleg nem mutatna jól, hiába áll 6-2-vel holtversenyben Nyugat élén ez a két csapat. Chauncey Billups szerint Simons most sem játszhat még, Lillard helyzetéről pedig nincs új információ.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus