Fókuszban a Spurs - Rockets rangadó

Ma éjjel hét mérkőzést rendeznek a tengerentúlon, s talán leginkább a texasi rangadóra, a Spurs és a Rockets derbijére vetül most a legnagyobb reflektorfény, de azért a Dallas és a Minnesota csatája is izgalmasnak ígérkezik. Nézzük, milyen párosítások jönnek éjjel és mit várhatunk tőlük!

Washington Wizards - Atlanta Hawks (01:00)

A fővárosiak otthon sérültjeik nélkül is toronymagas favoritok, de a Korvert kényszerből jegelő Atlanta ellen kiszámíthatatlan derbi jön, mivel mindkét alakulat igencsak változatos csatákat játszik estéről estére. A cseresorok párharca döntő lehet, de mindent egybevéve nagy meglepetés lenne, ha nyernének ma a Budenholzer-tanítványok.

Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls (01:30)

A Cavs is teljesen padlón van, ahogy a Bulls is nehéz helyzetbe került Rose és Butler elvesztése után, ám a chicagóiak már legalább adták némi jelét annak, hogy képesek újragondolni ezt a szezont, hiszen Detroitban kiütötték a Pistonst. Mike Brown alatt lassan elég forró lesz a pad, egy újabb otthoni kudarc még kínosabbá tenné a felforgatott rotációjú Cavaliers helyzetét.

Memphis Grizzlies - Brooklyn Nets (02:00)

A Grizzlies saját közönsége előtt abszolút esélyes a szedett-vedett társaság benyomását keltő, s teljesen mélyponton lévő Nets ellen. Brook Lopez és Deron Williams mellett egy harmadik kezdőember, Paul Pierce játéka is kérdéses, Kirilenko és Terry pedig biztosan nem lesznek ma ott a parketten, tehát kisebb csoda lenne a vendégek bravúrja még úgy is, hogy Marc Gasol személyében komoly hiányzója van a Grizzlies-nek is.

Dallas Mavericks - Minnesota Timberwolves (02:30)

A Dallas és a Minnesota is nagyon visszavett a tempóból a remek start után, tehát mondani sem kell, hogy mennyire fontos lenne ma a győzelem mindkét gárdának. Jose Calderon kiesésével nagyon nagy lehet a baj a texasiaknál, mivel Shane Larkin eddig nagyon nem tudja felvenni az NBA tempóját, Devin Harris sérült, Gal Mekel pedig nem üti meg a liga szintéj, így vélhetően Monta Ellis felel majd a támadások szervezéséért. Jó kis derbit várhatunk, s mivel a Mavs játszik otthon, az esélyek is eléggé kiegyenlítettnek tűnnek.

San Antonio Spurs - Houston Rockets (02:30)

A Spurs a Lint nélkülöző Houstont fogadja, s naggyából azon múlhat, hogy a vendégeknek lesz-e reális esélyük San Antonioóban, hogy James Harden képes-e többre, mint tegnap. A palánk alatti csatában a vendégek jobban állnak, de egyelőre úgy fest, hogy a McHale-legénység nem igazán tudja még kiaknázni a Howard, Asik duóban rejlő potenciált.

Phoenix Suns - Utah Jazz (03:00)

A két gárda back-to-backjén most Salt Lake Cityben ütköznek a felek, ahol már egyébként ebben a szezonban egyszer megmérkőzött egymással a Suns és a Jazz. Akkor és tegnap is Eric Bledsoe klasszisa döntött, tehát rá mindenképp külön kell majd figyelnie a Corbin-alakulatnak. Sok újat nem tudnak mutatni egymásnak a csapatok, a pillanatnyi forma és a váratlan edzői húzások dönthetnek.

Milwaukee Bucks - Boston Celtics (03:00)

A Bucks már meccselt idén a bostoniakkal, akkor 20 pontos hátrányból fordított a tartalékos Milwaukee, de jelenleg óriási a különbség a két alakulat formája közt, ami garantálja, hogy hullámzó és/vagy szoros derbi kerekedjen ebből a mai párosításból. Rajon Rondo még nincs a vendégeknél, ugyanakkor Delfino és Snaders mellett Butler szereplése is kérdéses a wisconsiniaknál, tehát az egészségi faktor sem a hazaiak mellett szól.

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus