Fontos és lényegtelen meccseket is rendeznek hajnalban

Pályára lép a Jazz, a Clippers, a Nuggets, a Sixers, a Wizards és a Warriors is, mutatjuk a beharangozót.

Washington Wizards - Cleveland Cavaliers 01:00

A Wizards hivatalosan még mindig nem biztosította a helyét a playinben, a fővárosiak az Atlanta elleni két vereség miatt csak tizedikek és még mindig kieshetnek, ha minden számukra rosszul alakul, de a realitás azért nem ezt diktálja. Sokkal inkább azt, hogy Westbrookék megnyerik ezt a meccset és már nem is lesz miről beszélni, a Cavs ugyan legutóbb teljesen váratlanul megtörte a nagyon hosszú vereségsorozatát és legyőzte a Bostont, de a felek ettől még nincsenek egy súlycsoportban és most otthon egyértelmű favorit a Washington. A hazaiaknál az jelenthet gondot, hogy Bradley Beal még mindig nem bevethető, de a meglévő keret is jobb, mint a tartalékos, sok sérültet hiányoló clevelandi. 

Detroit Pistons - Denver Nuggets 02:00

A Denver back-to-backet játszik a minnesotai győzelme után, meglátjuk, hogy mennyire akar megfeszülni a gárda, amelynek ugyan még mindig van esélye a nyugati harmadik helyre, de előző este például kiültette Michael Porter Jr.-t, ami kicsit azt jelezte, hogy nem ez a legfontosabb. A Detroit persze jóval gyengébb csapat, de pihentebb, otthon, teher nélkül játszhat, egy-egy estére bármire képes lehet és bár tartalékos, de a fiatalokban van kakaó - nagy kérdés, hogy a Nuggets mennyire pörög fel és mennyire akar majd nyerni. Állítólag Porter és Morris visszatérésére van esély, ha így lesz, ők frissebben léphetnek pályára. 

Philadelphia 76ers - Orlando Magic 02:00

Itt mindkét csapat back-to-back lép parkettre, ráadásul mindkettő vereségből érkezik és a Sixersnek hirtelen fontos is lett ez a meccs, mivel két pofon után már csak egy mérkőzés az előnye a Brooklynnal szemben. Nagy baj nincs, mert ha ezt és a következő, szintén kötelezőnek számító meccsét hozza a gárda, akkor megvan az első kiemelés, de most a b2b második felén nem szabad hibázni - mondjuk előző este annyira puha volt a gárda Miamiban, hogy nem lehet túl fáradt... A Magic Atlantában kapott ki simán és a papírforma az, hogy most is ez lesz a sorsa, sem minőségben, sem mélységben, sem semmiben nem veheti fel a versenyt a Phillyvel, csak az a kérdés, hogy Embiidék mennyire figyelnek oda. 

Oklahoma City Thunder - Utah Jazz 02:00

A ligaelső Jazznek még szüksége van erre a kötelezőre ahhoz, hogy elsőként zárhassa az alapszakaszt és a liga egyik leggyengébb, legrosszabb formában lévő csapata ellen ez nem is nagyon lehet kérdéses. Kicsit megtorpantak azért mostanában Inglesék, kikaptak a Warriorstól és a Blazerstől is, nincsenek a legjobb passzban, de az OKC-vel szemben ez sem számíthat, ráadásul jó hír, hogy Mike Conley állapota végre kérdésesre javult, legalább van esély arra, hogy ő visszatérjen. Akárhogy is, de nyerniük kell, a Thunder más ligában játszik jelenleg, az előző nyolc mérkőzését elvesztette, továbbra is tartalékos és már csak a szezon végét várja, úgyhogy óriási blama lenne, ha ezt elhibáznák a vendégek. 

Dallas Mavericks - Toronto Raptors 03:00

A Toronto előző este még Chicagóban játszott a B (de lehet, hogy már C) keretével, gyakorlatilag az érdemi rotációja nélkül, ennek megfelelően ki is kapott és most, a back-to-back második felén sem várhatunk többet a csapattól. A Dallas a csúnya kisiklás után legutóbb már javított, ráadásul Kristaps Porzingis is visszatért, úgyhogy otthon, pihentebben, jobb formában és amúgy is sokkal minőségibb kerettel várhatják az összecsapást a texasiak. Nekik még annyi tét is van, hogy a nyugati ötödik helyet szeretnék megcsípni, amihez egy ilyen kötelező meccset nem szabad elrontani - új sérültjük nincs, úgyhogy ilyen gondjuk sem lehet.

Houston Rockets - Los Angeles Clippers 03:00

Itt a back-to-back ellenére kötelező nyernie a Clippersnek, Kawhi Leonardék előző este a Charlotte-ot verték meg 23 ponttal és most a sereghajtó otthonában is minden mellettük szól. Annyi, hogy a Rockets bármilyen felállásban képes kiváló támadójátékra, ha az ellenfél nem teszi oda magát, úgyhogy az kérdés, hogy a LAC mennyire akar ráfeszülni erre védekezésben, de ha nem teszi meg, akkor is győznie kell, zongorázni lehet a különbséget a csapatok között. A Houstonnál annyi a sérült és a hiányzó, hogy lassan fel sem fér egy listára, hogy végül éppen kit rángatnak be játszani, azt majd meglátjuk, de a Los Angelesnek kell a nyugati harmadik hely, úgyhogy elvileg náluk nem lesz pihentetés. 

Memphis Grizzlies - Sacramento Kings 03:00

A felek előző este ugyanitt, ugyanígy találkoztak, az pedig meghatározta ezt a meccset is: győzelmével a Grizzlies biztosította azt, hogy csak a GSW elleni utolsó derbi fog neki számítani, míg a Kings hivatalosan is elbúcsúzott a rájátszástól. Ez azt jelenti, hogy itt most senkinek nem lényeges, hogy mi történik, a Sacto maximum a becsületéért küzdhet, míg a Memphisnek érdemesebb lenne kicsit pihentetni és rákészülni a Warriors elleni kulcsmérkőzésre, hiszen ott dől el, hogy nyolcadik, vagy kilencedik lesz-e a gárda, függetlenül attól, hogy most mi történik ezen, illetve Curryék meccsén. Egyelőre nincs hír különösebb pihentetésekről, teljesen elengedni azért talán nem akarják az estét Moranték, de arra ne számítsunk, hogy felszántják majd a pályát, vagy hogy 40 perceket játszanak a húzóemberek.

Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 03:30

A Pelicans a legutóbbi vereségével hivatalosan is kiesett, úgyhogy aligha fog most megszakadni, főleg hogy a húzóemberei már eddig sem voltak bevethetőek, így mindenképpen a nagy formában lévő, otthon játszó Warriorsnak állna a zászló. Steve Kerr csapata a Jazz-Suns back-to-backet hozta le két győzelemmel, ami nagyon impresszív teljesítmény, azóta pihenhetett is egy napot, majd most egy lejjebb rangsorolt csapat ellen kellene nyerni úgy, hogy tét azért van, hiszen a nyugati nyolcadik helyet szeretnék megőrizni Curryék. Ehhez viszont nekik is az utolsó, Memphis elleni meccsen át vezet az út, ha itt nyernek, de ott kikapnak, akkor csak kilencedikek, úgyhogy érthető Kerr döntése: Curry, Green és Wiggins sem lép most pályára, pihennek a fontosabb feladatra.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus