Grizzlies-Jazz rangadó, visszavonultatják Duncan mezét

Tim Duncan lesz a középpontban San Antonióban - 21:30-tól Wizards-Clippers, 22:00-tól Mavs-Kings - Memphisben a Utah.

 

Washington Wizards – Los Angeles Clippers 21:30

Két jó formában lévő csapat találkozik, a Clippers sorozatban négyet, a Wizards pedig ötből négyet nyert az utóbbi időben – a fővárosiak most játszanak legjobban eddig. Otthon így mindenképpen lehet keresnivalójuk, a Wall-Beal páros remekül mozgatja a csapatot és szerzi a pontokat, a small-balljuk hatásos, és bár a kispad továbbra is rövid, ezt elbírták. Kérdés, hogy mennyire lesznek hatékonyak a Clippers ellen, ahol Chris Paul fogja Wall vérét szívni és a túloldalon is komoly munkára késztetni, illetve a festékben alapvetően gyenge Washingtonnak meg kell fognia majd a Griffin-Jordan párost. Ezen felül a kispadok közti különbség is nyilvánvaló, de ha valamikor, akkor most nem lehet leírni Scott Brooks csapatát.

Dallas Mavericks – Sacramento Kings 22:00

Érdekes meccs lehet, és nehéz megjósolni, hogy mit látunk majd. A Mavsnek voltak biztató produkciói, főleg otthon, de csak akkor, ha Wesley Matthews jó napot fogott ki, így ez most is döntő lehet – a túloldalon nincs jó passzban a Kings, de legutóbb nyerni tudott Memphisben, ami tiszteletet parancsoló eredmény. Kérdés, hogy ebből mi sül majd ki a pályán, Cousinsra alapvetően nincs igazi megoldás a Mavsnél, idén egyszer már nyert is a Sacramento 31 ponttal, de a vendégek egyáltalán nem kiegyensúlyozottak, ráadásul most sem lesz ott a parketten Rudy Gay. A Portland bukdácsolásával mindenesetre nincs messze a playofftól Dave Joerger csapata, így nekik ez most egy kötelező győzelem, amit be is húzhatnak, ha képesek úgy védekezni, mint a Grizzlies ellen.

Memphis Grizzlies – Utah Jazz 00:00

Ez lesz a játéknap rangadója, két nagyon keményen, fizikálisan védekező és rendkívül eredményes, de sérülésekkel bajlódó csapat találkozik. A hazaiak meglepő vereséget szenvedtek legutóbb a Kingstől, de visszatért Mike Conley, aki most már valószínűleg hatékonyabban fog dolgozni, mint azon az estén, így egyes poszton fölényben lehet a Memphis – George Hill továbbra sem bevethető a vendégeknél. Hiányozzon azonban bárki a Jazzből, így is 10-et nyertek az előző 12 meccsükből, és bár lassan játszanak, top tízben vannak a támadóhatékonyságot tekintve is, ami kiemelkedő statisztika. Érdekes matchupok alakulhatnak ki, például Gobert és Gasol kettőse a palánk alatt, vagy Allen és Hayward párharca a periméteren – a hazai pálya a Grizzlies mellett szól, de csak az biztos, hogy nagyon kemény meccsre számíthatunk.

Philadelphia 76ers – Brooklyn Nets 00:00

Kelet két leggyengébb csapata méri össze erejét, így itt most túl nagy színvonalra nem számíthatunk – érdekességekre viszont annál inkább. A Sixersnél tesztidőszak van, Embiid és Okafor együtt nem működik, Noel pedig nem kerül pályára, ennek megoldása most a fő feladat, míg a Nets a liga egyik leggyengébb védekezésével csak 1-11-re áll idegenben, ők ezen a mérlegen igyekeznek javítani. Vendégként általában képtelenek ellensúlyozni hátul meglévő gyengeségeiket, és nem ülnek úgy a dobásaik, ami a Philly mellett szólhat, de a gárda legutóbb a Lakers ellen sem tudta megoldani a feladatot, kérdés, hogy most mennyit sikerült előrelépniük.

Orlando Magic – Toronto Raptors 00:00

A Toronto szenzációs támadójátéka komoly sikerszériát eredményezett, közben viszont eléggé felpuhult a védekezés, amit legutóbb az Atlanta meg is büntetett, kérdés, hogy erre hogyan reagálnak most DeRozanék. A Magic támadójátéka az előző négy meccsen szintén remekül működött, azonban csak kettőt tudtak ebből megnyerni, miközben ők is eléggé elcsúsztak hátul, de náluk azért elég nagy ingadozások vannak a pálya mindkét felén. Érdekesség, hogy Bismack Biyombo először néz farkasszemet tavalyi csapatával, és neki fontos szerepe lehet: Ibakával párban nekik kell semlegesíteni a Raptors betöréseit, amelyekből az utóbbi időben elég sok blokkot kaptak Lowry-ék. A vendégek természetesen esélyesebbek, de ahhoz, hogy stabilan nyerni tudjanak, védekezniük is kell – Dwane Casey szerint is ez lesz a kulcs.

Miami Heat – Boston Celtics 00:00

Két szép győzelem után legutóbb szoros csatában kikapott a Clipperstől a Miami, de Erik Spoelstra szerint az a második félidő mindenképpen minta lehet – ha úgy tudnak védekezni, akkor bárkit képesek lehetnek megverni. Most is ez lesz a kérdés, mert ha azt tudják hozni, akkor a Celtics ellen is jó esélyeik lesznek, hiába harmadik Keleten a vendégcsapat, és hiába tért vissza Isaiah Thomas. A hazaiaknak nagy szükségük lenne Tyler Johnsonra, vele, Richardsonnal és Winslow-val, valamint a palánk alatt Whiteside-dal komoly kihívást jelenthetnek Horfordéknak – persze alapvetően jobb csapat a Boston, de az utóbbi meccseken biztatóan játszott a Miami.

San Antonio Spurs – New Orleans Pelicans 01:00

Ugyan nem brillírozik, de szép csendben, stabilan hozza a mérkőzéseit a Spurs, és tapad a Golden State-re, így ez a találkozó is kötelező Leonardék számára. A New Orleansnak voltak jó meccsei és győzelmei is az elmúlt időszakban, de védekezésben azért nem egy szint a két társaság, Anthony Davis kisebb sérüléssel is bajlódik, és az Evans-Frazier kettős játéka is kérdéses. Ha minden összeáll, veszélyesek lehetnek a vendégek, de az est fénypontja mindenképpen a Spurs 21-es mezének visszavonultatása lesz: Tim Duncant fogja ünnepelni az AT&T Center közönsége.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus