Győzelmi kényszerben a Boston, jó helyzetben a Miami

Hajnalban 2-0-s Heat-vezetésről folytatódik a keleti döntő, Gordon Hayward visszatérésére pedig van esély - íme a mérkőzés felvezetője.

 

Miami Heat - Boston Celtics 02:30 (Sport 2)

Jelenleg még nincs bajban a Boston, de ezen a mérkőzésen abszolút győzelmi kényszerben lép pályára a társaság, mert a 0-3 már valószínűleg behozhatatlan hátrány lenne - akármi is történik, ezt a győzelmet most valahogy ki kell izzadni, hogy érdemben folytatódhasson a sorozat. Ehhez nagy csodákat nem kell tenni, kicsit pontosabban, okosabban, tudatosabban kell lejátszani a figurákat és nem megremegni nehéz helyzetekben, a 48 percet végig koncentráltan lehozni - ha ez sikerül, akkor az eddigiek alapján jó esélyeik lehetnek. Nyilván komoly kérdés, hogy mit hoz ki a játékosokból a legutóbbi vereség és az, hogy azt követően volt egy kisebb összetűzés, de Brad Stevens próbálta kezelni a helyzetet és ha ez sikerült, illetve ezt a frusztráltságot jóra tudják használni, akkor rendben lehetnek. Persze van azért ott egy ellenfél is, amely ugyan mindkét meccsen komolyabb hátrányba került, de mindkétszer megmutatta, hogy bárhonnan képes felállni és a szoros végjátékokat eddig egy fokkal pontosabban oldotta meg - kérdés, hogy Jimmy Butlerék fejben hogyan állnak ehhez a meccshez a 2-0 birtokában, nyilván ők lehetnek nyugodtabbak, de túlságosan nem dőlhetnek hátra, sőt, nekik is lenne min javítaniuk.

Érdekes változás lehet, hogy a hírek szerint jó esély van Gordon Hayward visszatérésére - igaz, valószínűleg egyelőre csak a kispadról fog beszállni, de valamit már hozzátehet és minden pluszra nagy szüksége lehet a Bostonnak. Persze az is benne van, hogy még nagyon rozsdás lesz és nem fog sok hasznot hozni, de mentálisan az ő jelenléte is jelenthet valamit a többieknek, így mindenképpen előrébb lesznek, ha tényleg pályára léphet. A Heat oldalán egy sérült van, Andre Iguodala legutóbb kiülte a második félidőt, de a hírek szerint nagy gondja nincs, az egy nap pihenés elég volt ahhoz, hogy most ismét bevethető legyen - persze kérdés, hogy mennyi időre és milyen intenzitással.

A párharc állása: 2-0 a Heat javára.

A mérkőzéshez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus