Hajnalban GSW-Rockets a Sport TV-n, Leonard visszatér San Antonióba

A Spurs-Raptors és a Warriors-Rockets rangadó is kiemelt eseménynek számít, de pályára lép a nyugati listavezető Denver is. 

 

San Antonio Spurs - Toronto Raptors 2:00

A találkozó pikantériája természetesen a két csapat nyári cseréje, amelynek keretein belül Kawhi Leonard és Danny Green a Spurstől Torontóba, míg a "kanadai szívű" DeMar DeRozan San Antonióba költözött. Hogy Leonardot hogyan fogadják majd Texasban, az jó kérdés, de az, hogy ő hogyan reagál a helyzetre, valószínűleg döntő faktor lesz, mert a Lowry és Valanciunas nélküli Raptorsban neki olyan szinten kiemelt szerepe van, hogy ha nem hoz extrát, akkor nagyon nehezen tudnak nyerni. DeRozannak sem kell majd valószínűleg plusz motiváció ezen az estén és bár a mérleget tekintve a SAS jóval jobban áll, az elmúlt egy hónapot tekintve már stabilabb, mint a Toronto, a hazai 15-5-ös mérleg is biztató, Pau Gasol is visszatért és bár Rudy Gay valószínűleg nem játszhat, két megnyert rangadó után így is jó esélyeik lesznek. A Raptors is megnyerte az előző két meccsét, de a Bulls elleni ki-ki mérkőzés után Leonardtól karriercsúcs kellett ahhoz, hogy lenyomják a Jazzt, úgyhogy meglátjuk, hogy most mire lesznek képesek. 

Sacramento Kings - Denver Nuggets 4:00

Ez is jó meccs lehet, hiszen a Denver a nyugati listavezető, a Sacramento pedig egy gyors, látványos, fiatal csapat, amely nem fél senkitől, bár az elmúlt időszakban azért kicsit belassult és az előző négy mérkőzéséből csak egyet nyert meg, azt is buzzer triplával. A Nuggets zsinórban három győzelemből érkezik, bár idegenben azért vannak gondjai, de Paul Millsap után Gary Harris is felépült már, lassan összeáll a keret - Nikola Jokicsról túlzás nélkül állíthatjuk, hogy MVP-formában van és bár nem gáláznak, természetesen így is inkább ők az esélyesek. Azért a hazai pályában bízhat a Sacramento, de a kisebb problémáikat össze kell rakniuk Hieldéknek, túl sok hiba csúszik mostanában a játékukba és túl sok könnyű pontot engedélyeznek, illetve az is érdekes lesz, hogy mire megy majd Jokiccsal Cauley-Stein, akinek a védekezésével elég komoly problémák vannak mostanában. 

Golden State Warriors - Houston Rockets 4:30 (Sport 1)

Ez is abszolút kiemelt rangadó lesz így, hogy a Houston a sérülések ellenére szenzációs formában van, James Harden pedig amellett, hogy közutálatnak örvend a kiharcolt faultjai miatt, embertelen produkciókat rak le az asztalra egymás után - most már zsinórban négyszer érte el a negyven pontot, Michael Jordan és Kobe Bryant prime szintjét hozza. A GSW közel sem ilyen brutális, de az előző két meccsét jól játszva nyerte meg, Klay Thompson összeszedte magát, a Curry-Durant páros stabilan remekel és azért a hazai pálya továbbra is a címvédő mellett szól. Nem így képzeltük a tavalyi nyugati döntő idei második visszavágóját (az elsőt otthon simán nyerte a Rockets), hiszen a Golden State eléggé akadozik, a Houstonnál pedig Chris Paul és Eric Gordon sem bevethető, két nagyon fontos playmaker esett ki Harden mellől - igaz, legalább James Ennis a hírek szerint már visszatérhet, ennyivel bővülhet a rotáció.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus