Hajnalban jön a Nuggets-Jazz párharc hetedik, mindent eldöntő meccse

A Toronto vissza akar vágni a Bostonnak, utána pedig eldől, hogy merre dől el Donovan Mitchell és Jamal Murray óriási párharca. 

 

Toronto Raptors - Boston Celtics 23:40

Elsőre egy jó negyed elég volt a Boston győzelméhez, az ezt követő három játékrészben viszont mindkét oldalon a védekezések domináltak, igazából egyik csapat sem tudott érvényesülni támadásban - az a kérdés, hogy a két edző sakkjátszmájában ma ki tud olyat lépni, ami győztes találatnak bizonyult. Az biztos, hogy a Toronto sokkal jobban tud dobni a legutóbbinál, de abban nyilván erősen benne volt a Celtics remek védekezése is, viszont nagy kérdés, hogy Pascal Siakam felnő-e az elvárásokhoz - döntő lesz, hogy ezt megteszi-e, mert ha nem, akkor nagyon csak a két hátvéden múlhat a támadójátékuk, akikből Marcus Smarték kitaposhatják a zsírt hosszabb távon. A túloldalon Jayson Tatumot sikerült kordában tartania Kyle Lowrynak és a Raptorsnak, de persze Kemba Walker is vállalhat többet, ha arra van szükség - az ő kiegészítőik jól játszottak, kérdés, hogy tudják-e ezt állandósítani. Ha 2-0-ra meglép a Boston, akkor azért kézbe veszi a szériát, ha egyenlít a Raptors, akkor viszont készülhetünk a végletekig kiélezett párharcra. 

A párharc állása: 1-0 a Celtics javára.

Denver Nuggets - Utah Jazz 02:30

Itt már meg is van a végletekig kiélezett széria, hiszen hetedik meccsre készülhetünk, ahol már gyakorlatilag bármi elképzelhető - az ilyen esetekben igazából az számít, hogy ki mennyire van ott fejben, ki tud higgadtabb lenni, ki akarja jobban a sikert és még sorolhatnánk hasonló közhelyeket. Egyébként a Denver van lendületben, hiszen 1-3 után tudott felállni a gárda, nyert kettőt, taktikailag is sikerült kihúzni a Jazz addigi méregfogát, úgyhogy jobban áll Mike Malone együttese, ráadásul a Nuggets az előző két összecsapás során szintén az életéért játszott, mint ahogy tavaly is volt már két hetedik meccse. Ugyanakkor ne beszéljünk mellé: az lesz a döntő, hogy kiben van még egy kevés tartalék a két "űrlény" közül, Donovan Mitchell, vagy Jamal Murray tudja-e tartani a saját maga szintjét, vagy most már visszatérnek a földi halandók közé - ha valamelyikük "kihűl", az konkrétan el is döntheti a találkozót. Ha mindketten hasonló szinten játszanak, akkor azért inkább a Denver tűnik jobbnak, Gary Harris legutóbbi visszatérése is segített a társaságnak, a Jazz pedig kicsit megakadt, nem biztos, hogy ők nagyot tudnak előrelépni már támadásban.

A párharc állása: 3-3.

A mérkőzésekhez élőképes streamek itt találhatók!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus