Hajnalban jön a Nuggets-Raptors visszavágó

Összecsap a ligaelső és a ligamásodik - kötelező nyernie a Phillynek - back-to-backet játszik a Lakers - Dallasba látogat a Kings - már este 9-kor kezdődik az NBA-játéknap.

 

Brooklyn Nets - Atlanta Hawks 21:00

Óriási formában van a Brooklyn, a vereségszériából varázsütésre sikersorozat lett, az előző két meccsen már 127 és 125 pontot szórt a gárda, míg az Atlanta 2-13-as idegenbeli mérleggel, keleti sereghajtóként érkezik - ezek alapján természetesen egyértelmű favoritnak számít a Nets. A fő kérdés az, hogy a hazaiak lendülete meddig tart ki, most Spencer Dinwiddie vezetésével nagyon pörögnek, nagyon magabiztosak, esnek a dobásaik, megvan a ritmusuk, de ezt persze bármikor megtörheti egy apróság is - igaz, gyakorlatilag mindenben a Hawks felett állnak jelenleg, de a vendégeknek voltak már meglepő sikereik idén, nemrég például a Denver ellen. A Brooklynnál egyébként Allen Crabbe játéka nem valószínű, míg a Hawksnál Prince és Plumlee hiányzik majd.

Cleveland Cavaliers - Philadelphia 76ers 21:30

Ez most létfontosságú meccs a Sixers számára, Brett Brown legénysége két fájó hazai vereség után, idegenben szeretne javítani úgy, hogy vendégként csak 5-8-ra áll - viszont ezt a derbit egyszerűen muszáj behúznia a liga egyik leggyengébb csapatával szemben, akár így, akár úgy. A Cavs a Milwaukee ellen már nem játszott igazán jól, de előtte két hazai meccset megnyert és a periméteren vannak olyan fegyvereik, amelyekben bízhatnak, Dellavedova és Nance pedig olyan energiát hoz a kispadról, amely meggyújtja a parkettet - ezt az energiaszinten kell meccselnie a Phillynek, ha nem akar egy újabb kellemetlen pofonba belefutni. Ötös poszton Joel Embiidnek azért papíron dominálnia kell, de ez a Pacers ellen sem ért győzelmet, a kispad botrányosan rövid és ha a kiegészítők nen tudnak többet hozzátenni, akkor most is bajban lehetnek. Mentsvár lehet számukra, hogy Jimmy Butler visszatérésére van esély, de ennyire nem szabadna tőle függniük...

Indiana Pacers - New York Knicks 23:00

Itt most toronymagas favoritnak számt a nagy formában lévő Pacers, amely zsinórban hat győzelemmel felzárkózott a keleti harmadik helyre és ott toporog a Bucks sarkában, visszakapta a fokozatosan belelendülő Victor Oladipót és ligaelit védekezést mutat be - a New York egészen más szint természetesen, de Kanterék legutóbb nyertek Charlotte-ban, óriási hátrányból felállva, ami megmutatta, hogy miért nem lehet leírni őket soha. Most is a mentalitásuk, az akaratuk lehet a fő fegyverük, ha az Indiana kicsit lazábban áll hozzá az estéhez, azt meg tudja büntetni a vendégcsapat, egyébként a tehetséget és a játékminőséget tekintve jókora fölényben vannak a hazaiak - sérültjük sincs, míg a New York legutóbb nyolc bevethető játékossal fejezte be a meccsét...

Washington Wizards - Los Angeles Lakers 00:00

A Lakers back-to-backet játszik egy könnyed charlotte-i siker másnapján, meglátjuk, hogy ez milyen hatással lesz a gárdára, de Luke Walton adott némi extra pihenőt LeBron Jamesnek, kihagyhatta a negyedik negyedet, ez a plusz energia számíthat most Washintonban. A Wizards zsinórban négy vereségnél tart és bár nem verik agyon, de ugyanazok a problémák (figyelmetlen, puha védekezés, nagyon gyenge lepattanózás) kerültek elő, mint a szezon elején és ha ezen nem tudnak változtatni, akkor most is nagyon nehéz dolguk lesz, mert hiába fáradtabb a LAL, van annyi sebesség és lendület az arany-lilákban, hogy megszórják a fővárosiakat. Trevor Ariza még valószínűleg nem léphet pályára és Otto Porter sem tudott edzeni, kérdéses a játéka, nélkülük pedig azért elég szűk lehet a washingtoni rotáció, nagyon sok fog múlni a Wall-Beal páros dobásain - a matchupokat tekintve mindkét fél szeret klasszikus magasember nélkül játszani, érdekes lesz látni, hogy ezek a szerkezetek hogyan illeszkednek egymáshoz.

Dallas Mavericks - Sacramento Kings 1:00

Ez most tulajdonképpen rangadónak számít úgy, hogy a Dallas 13-2-es, ligaelsőnek minősülő hazai mérleget mondhat magáénak, a Kings pedig rendkívül stabilan és eredményesen kosárlabdázik most már jó ideje - a Warriorstól ugyan a végjátékban kikaptak, de ott is remekül helytálltak, előtte pedig sorra hozták a győzelmeket. A Mavs összességében azért nem brillírozott mostanában támadásban, a Suns elleni vereség nem is túl szép, JJ Barea pedig sérüléssel bajlódik, az ő játéka most is kérdéses, igaz, Dirk Nowitzki legutóbb már visszatérhetett és megkezdhette a szezont. Ami a Sacramentót illeti, szintén a sérülésekről kell szót ejtenünk, Iman Shumpert játéka erősen kérdéses, Marvin Bagley pedig biztosan kidőlt egy-két hétre, úgyhogy két fontos láncszem is hiányozhat most, de Fox, Hield, Bjelica, vagy Cauley-Stein révén így is elég fegyverük van ahhoz, hogy nyerni tudjanak - ha tudnak rohanni, akkor jó esélyeik lehetnek, összességében látványos összecsapásra számíthatunk.

New Orleans Pelicans - Miami Heat 1:00

A Miami az idegenbeli túra hatodik állomásához érkezett, de legutóbb Dwyane Wade és Goran Dragic nélkül, a kispad parádéjával nyerni tudott Memphisben, ami hatalmas bravúrnak számít egy ilyen szériában - ezzel együtt most még fáradtabbak lehetnek a floridaiak, Wade játéka megint kérdéses, Dragic pedig biztosan hiányozni fog most is. Ami tovább nehezíti a dolgukat, az a Pelicans stílusa, a Memphis harcmodora feküdt nekik, a New Orleans rohanós, gyors játéka és a várhatóan sokpontos meccs viszont nem kedvez számukra, főleg hogy Anthony Davis félelmetes formában van, pihentebb is a gárda és otthon 11-4-re áll, ami megsüvegelendő mérleg. Ezzel együtt a rotáció a Pelsnél se lesz hosszú, Payton biztosan, Mirotic valószínűleg, Moore pedig lehet, hogy hiányozni fog a kezdőből, úgyhogy a Davis-Holiday-Randle triótól nem fér bele egy átlagos meccs sem, mindhármuknak remekelniük kell, ha eredményesek akarnak lenni.

Denver Nuggets - Toronto Raptors 2:00

Ez lesz a játéknap csúcsrangadója, a nyugati éllovas fogadja a ligaelsőt, gyakorlatilag a bajnokság jelenlegi két legjobb csapata találkozik egymással. A Denver sok sérülttől sújtva, Harris, Barton és Millsap nélkül lép pályára most is, míg a Toronto egy kőkemény nyugati túra negyedik állomásához érkezett azok után, hogy simán verte a Clipperst és a Warriorst, majd legutóbb kikapott Portlandben. A kanadaiaknál is a sérültek a fontosak, mert Kawhi Leonard ugyan visszatért, de Kyle Lowry legutóbb már kiülte a meccset és most is kérdéses a játéka, Jonas Valanciunas pedig hetekre kidőlt, ami Nikola Jokicsék ellen megint számíthat szerkezetben és rotációban. Az elmúlt időszakban inkább a Denver volt jobb formában, a hazai pálya is Hernangomezéket segíti, ráadásul korábban nyertek már egyszer Torontóban is és ha össze tudják rakni azt a védekezést, amit az elmúlt két összecsapáson, vagy amit az említett torontói meccsükön, akkor minden esélyük meglesz most is a sikerre - a Raptors fáradtabb és ha Lowry nem játszik, akkor azért kicsit félkarú is.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus