Hajnalban jön a Suns-Jazz csúcsrangadó, de több élcsapat is pályára lép

Játszik a Nets, a Sixers, a Bucks, a Celtics, vagy éppen a Lakers is - mutatjuk a beharangozót. 

 

Philadelphia 76ers - Atlanta Hawks 01:00

A felek két napja találkoztak ugyanitt és akkor nagyon könnyedén, kiütéssel győzött a Sixers, meglátjuk, hogy most tud-e bármin változtatni ahhoz képest a Hawks. A vendégeknél továbbra is sok a sérült, Huerter biztosan nem játszik, a Young-Capela-Bogdanovics trió pályára lépése pedig kérdéses, nem nagy okosság azt mondani, hogy a győzelmi esélyeikhez mindannyian kellenek. A Philly oldalán elvileg mindenki bevethető, jó formában vannak (legalábbis az előző két meccs alapján), nem fáradtak, otthon játszhatnak, úgyhogy nyerniük kell, hogy űzzék maguk előtt a Brooklynt a keleti első kiemelésért - Ben Simmonsék elmondták, hogy nekik számít ez a dolog, úgyhogy küzdeni fognak érte. 

Boston Celtics - San Antonio Spurs 01:30

A Celtics három vereség után legutóbb javított és a Tatum-Brown páros közel 80 dobott pontjával legyűrte a Charlotte-ot, a győzelem pedig most is nagyon kéne a gárdának a keleti közelharcban, hiszen ha kikapnak, akkor a játéknap végére playin-helyen találják magukat. A Spurs nincs rossz passzban, sorozatban hármat nyert, majd legutóbb szoros meccsen kikapott Miamiban, de ott sem játszott rosszul, Gregg Popovich is dicsérte játékosait, meglátjuk, hogy mennyire tudnak arra építkezni. Mindkét gárda elég hullámzó, úgyhogy nehéz mit jósolni, tét is van mindkettejük számára és egy-egy sérültjük fog hiányozni: a hazaiaknál Kemba Walker, a vendégeknél pedig Derrick White nem bevethető továbbra sem. 

Cleveland Cavaliers - Washington Wizards 01:30

Itt kötelező nyerni a Washingtonnak, a fővárosiak a vereségük után is nyerni tudtak és robognak tovább a playin felé, ha most is győzni tudnak, akkor újabb lépést tesznek a céljuk elérése érdekében - a Bulls-Raptors párost kellene kicsit lerázniuk. A Cleveland az előző négy mérkőzését elvesztette, legutóbb még a Magictől is kikapott, úgyhogy bár vannak biztató dolgaik Garlandéknak, de összességében nem ütik meg a Wizards szintjét - nem mellesleg öt napja találkoztak is a felek, akkor otthon 119-110-re nyert a Washington. A vendégeknél elvileg a megszokott és mostanában látott rotáció rendelkezésre áll, a Cavsnél viszont most is lesznek hiányzók - Collin Sexton játéka egyelőre kérdéses. 

Brooklyn Nets - Portland Trail Blazers 02:00

A Nets back-to-backet játszik az Indianában aratott sima győzelem után, de nincs könnyű helyzetben, mert Harden és Irving is kidőlt, a b2b miatt pedig könnyen lehet, hogy Durantet sem erőltetik, hiszen felesleges most túlterhelni, keveset játszott még idén. A támadójátékuk egy sztárral is jól működött mostanában, nem véletlenül vezetik Keletet, de ha egy se lesz bevethető, akkor megborulhat a rendszer, amit ki kellene használnia a Portlandnek .A vendégeknél talán megmozdult valami, egy hosszabb gyenge időszak után most megnyerték az előző két mérkőzésüket, de Damian Lillard még mindig messze van az igazán jó formától, a védekezésük továbbra is hol ilyen, hol olyan (inkább "olyan..."), úgyhogy kíváncsian várjuk, hogy most mire lesznek képesek. Az előző két meccsük mindegyikén elérték a 130 dobott pontot, egy hasonló teljesítménnyel most is nyerhetnének a tartalékos, fáradtabb Nets ellen, ami nagyon rájuk is férne, hogy legyen még esélyük elkerülni a playint. 

Memphis Grizzlies - Orlando Magic 02:00

Itt a Memphisnek kell nyernie, de Ja Moranték az előző két találkozójukat simán bukták el és mindkétszer borzalmasan védekeztek, ha azon nem javítanak, akkor még a liga egyik leggyengébb csapata is meglepheti őket. A vendégeken nincs teher, nincs tét, már csak a szezon végét várják, de egy-egy meccsre felszívják magukat és az előző két megmérettetésükön egészen jól helyt is álltak, úgyhogy nem veheti félvállról az estét a Grizzlies. Ezzel együtt persze komoly blama lenne, ha a playin-helyeken küzdő hazaiak megégnének még akkor is, ha Jaren Jackson Jr. és Grayson Allen nem léphet pályára. 

Chicago Bulls - Milwaukee Bucks 03:00

Ezen a meccsen a Milwaukee játszik back-to-backet, a vendégek előző este egy elég meglepő verésbe szaladtak bele Houstonban, minimálisan sem tudtak védekezni és közel 150 pontot kaptak - muszáj lenne most javítani, de fáradtak és Giannis Antetokounmpóra sem számíthatnak, hiszen ő az említett meccsen megsérült. A Bulls pihentebb, otthon játszhat, de nem túl meggyőző, legutóbb a Knickstől is kikapott és a Bucks elleni előző meccs is 30 pontos zakóval zárult, úgyhogy túl sok derűlátásra azért nincs ok náluk sem. Nyilván ha Vucsevics dominálni tud, a Milwaukee pedig nem javít a tegnapi védekezésén, akkor otthon lesz esélyük White-éknak, de a sikerükhöz több dolognak is össze kell állni - igaz, a vendégek számára igazából nincs komoly tét, előrébb nem nagyon tudnak kerülni, hátrébb csúszni pedig már rég nem képesek, annyival vezetnek az üldözők előtt. 

Phoenix Suns - Utah Jazz 04:00

Jelenleg ez számít a liga csúcsrangadójának, hiszen a listavezető látogat a második helyezett otthonába azzal a tudattal, hogy amennyiben hazai győzelem születik, akkor egálba kerülnek egymással - olyannyira, hogy a Suns ebben az esetben át is veszi a vezetést, hiszen az egymás elleni csatát ekkor 3-0-ra megnyerné. Persze a Utah-nak lesz ehhez egy-két szava, az alapvetően nagyon akadozó társaság két kínos vereség után legutóbb 154 pontos franchise-rekorddal tért észhez, kíváncsian várjuk, hogy az a játék tartós lesz-e, vagy ismét jön az erőlködés - a Phoenix elleni legutóbbi mérkőzés nem volt túl régen, de akkor is kicsit "alul" voltak Gobert-ék. A hazaiak jó formában vannak, legutóbb a másik fő riválisuknak számító Clipperst verték meg magabiztosan, jó védekezéssel és bár a Crowder-Saric-Galloway trió elvileg most sem lesznek, de így is jó esélyeik lehetnek. A Jazznél ráadásul megint komoly hiányzók lesznek: Mitchell és Conley biztosan nem lép pályára most sem, de O'Neale játéka is erősen kérdéses - ha ő sem lesz, akkor oda jutunk, hogy komoly bravúr lenne a vendégek sikere. 

Los Angeles Lakers - Sacramento Kings 04:30

Itt a Lakersnek kell nyerni, a címvédő még mindig nem tudott felpörögni, hiába tért vissza Anthony Davis, legutóbb a Washington is legyőzte a gárdát és egy Kings elleni hazait azért most már hozniuk kellene, tekintettel a tabellára és a két csapat helyzetére. A vendégek legutóbb a Jazz áldozatai lettek az említett rekorddöntő meccsen, előtte voltak biztató produkcióik, meglátjuk, hogy melyik arcukat mutatják - Fox biztosan nem lesz még most sem,ahogy Barnes sem bevethető, Marvin Bagley viszont másfél hónap kihagyás után állítólag most visszatérhet. A Los Angeles oldalán LeBron James hiányzik még mindig és Alex Caruso sem játszik, de ezt most meg kellene oldaniuk így is.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus