Hajnalban jön a Warriors-Raptors csúcsrangadó

Otthon vágna vissza a címvédő a listavezetőnek - rangadó Indianában, Memphisben és New Orleansban is - 11 meccs jön, íme a felvezető. 

 

Charlotte Hornets - Detroit Pistons 1:00

A Hornets két szép győzelemből érkezik, a Denver legyőzése után New Yorkban is nyert a társaság és talán valami megmozdult nála, míg a Detroit zsinórban ötödször is kikapott, igaz, Blake Griffin nélkül - a hírek szerint az erőcsatár némi pihenő után most ismét játszhat, ő pedig nyilván dobhat azért a csapat játékán. Egyik fél sem túl meggyőző eddig, a Pistonsnak volt ugyan egy remek időszaka, de most egyre mélyebb gödörben van, ráadásul a Hornetstől egyébként otthon is kikapott már egyszer idén - Kemba Walkerék pedig most nincsenek rossz passzban, védekezésben feljebb tudtak kapcsolni és mindenki egészséges náluk. Meglátjuk, a Detroitban Griffinnel azért lehet, hogy több van, a palánk alatt dominálhatnak a vendégek, de az öt vereségük mindegyikén kaptak legalább 110 pontot, amíg ezen nem tudnak változtatni, addig bajban lesznek. 

Cleveland Cavaliers - New York Knicks 1:00

Aligha ez lesz a játéknap legjobb meccse, két, playoffra esélytelen, gyenge keleti csapat találkozik majd, akárhogy is szépítjük. A Cavsnél és a Knicksnél is vannak jobb periódusok, de támadásban egyik fél sem túl acélos, főleg akkor tud eredményes lenni, ha akaratban, birkózásban lenyomja ellenfelét, vagy ha kifog egy nagyon extra dobóformát - meglátjuk, hogy melyikük tud eredményesebb lenni most. A Clevelandnél óriási érvágás, hogy a hetek óta nagy formában lévő Tristan Thompson kiesett, méghozzá hosszabb időre, így már nemcsak mennyiségben, de szerkezetben is gondjaik vannak, ez mindenképpen a New York mellett szól - Enes Kanterék pusztíthatnak a palánk alatt, ez pedig döntő faktor lehet majd.

Indiana Pacers - Milwaukee Bucks 1:00

A Pacers nagyon eredményes mostanában, az előző négy meccsét zsinórban megnyerte, mind a négyszer kiválóan védekezett, de a Bucks is éppen most kapta össze magát hátul és bár a Warriors ellen vereséget szenvedett így is, összeséségégben Middletonék elmúlt mérkőzései inkább a jó védekezésről, mint a jó támadójátékról maradtak emlékezetesek. Meglátjuk, hogy egymással mire mennek most, mindkét fél szeret kemény védekezésből rohanni, de támadásban a Milwaukee-nak azért több fegyvere van, Giannis Antetokounmpo is pihentethette a nyakát legutóbb, most játszani fog, míg a túloldalon Victor Oladipo ugyan már edzett, de egyelőre nem valószínű, hogy pályára lép, igaz, kizárni sem lehet már. Az első találkozójukat otthon 17 ponttal nyerte a Bucks. 

Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets 1:00

A Detroit elleni oda-vissza siker után most úgy áll hazai kötelező előtt a Sixers, hogy valószínűleg nem számíthat Jimmy Butlerre, mert a swingman a legutóbb meccsen megsérült és azóta nem tudott edzeni - persze így is maradtak fegyvereik, de azért Butler a megérkezése óta elég jelentős szerepet játszott elöl-hátul. A Nets éppen most törte meg a jeget és hosszú vereségsorozat után volt két győzelme back-to-back, úgyhogy a Philly egyáltalán nem veheti félvállról az ellenfelét, de a 14-1-es hazai mérleg azért kötelez: a Simmons-Embiid-Redick tengelynek is elégnek kell lenni ahhoz, hogy ne hibázzon Brett Brown együttese. 

Washington Wizards - Boston Celtics 1:00

Zsinórban hat sikernél jár a Boston úgy is, hogy vannak sérültjei, legutóbb Irving, Hayward, Baynes és Horford sem játszott, mégis sorra üti ki aktuális ellenfeleit a gárda - a Pelicans ellen a kiütés mondjuk elmaradt, de a győzelem akkor sem forgott veszélyben. Az említett négyesből Irving szinte biztosan játszik, Hayward szinte biztosan nem, a másik kettő kérdéses, de akárhogy is, az elmúlt időszak alapján abszolút favoritnak számít a Stevens-legénység még idegenben is, főleg hogy a Wizards egyáltalán nincs csúcsformában. A fővárosiak két vereséggel zárták idegenbeli túrájukat, Scott Brooks kisebb szerkezetváltása nem jött be, most viszont a hírek szerint John Wall már bevethető, az ő visszatérése pedig biztosan segíteni fog nekik - Porter játéka viszont kérdéses, ő hiányozhat. Otthon meggyőzőbb volt mostanában a Washington, de ha a Celtics lendülete kitart, akkor nem fogadnánk Tatumék ellen. 

Memphis Grizzlies - Portland Trail Blazers 2:00

A Portland back-to-backet játszik, a houstoni vereség után nem lesz könnyű pályára lépni, főleg hogy nincs is jó formában a csapat - az az él, ami megvolt bennük a szezon első részében, az az elmúlt hetekben eltűnt, nem elég jó a kispad és túlságosan egysíkú, egyszerű a játék ahhoz, hogy ilyen gyenge védekezéssel hozzák a győzelmeket. A Grizzlies hátul sokkal stabilabb és ha nem fognak ki rossz napot Mike Conley-ék, akkor a Blazers rendszerét alaposan le is nullázhatják - ugyan ők sincsenek jó formában, de ebben a csarnokban továbbra is nagyon nehéz nyerni és a fáradtabb, tompább, átütőerő nélküli Portland nem biztos, hogy képes rá. Ami boríthatja a dolgot, az Conley kisebb sérülése, ezt már legutóbb is érezte az irányító és a hírek szerint most sem teljesen egészséges, sőt, az sem biztos, hogy végül pályára lép.

New Orleans Pelicans - Oklahoma City Thunder 2:00

A chicagói vereséget javítani tudta a Jazz ellen a Thunder, a nyugati első helyért küzdő társaság pedig New Orleansba is esélyesebbként mehet - a hazaiak nem igazán találják az egyensúlyt, legutóbb Bostonban kaptak ki, igaz, otthon 10-4-re állnak, saját közönségük előtt azért többnyire hozzák az eredményeket. Azonban ahhoz, hogy ez megtörténjen, minden kulcsjátékostól jó teljesítmény kell, Anthony Davis nem 100%-os, Nikola Mirotic még csak most tért vissza, de megint sérült, E'Twaun Moore játéka kérdéses, Elfrid Payton továbbra sincs, legutóbb pedig Jrue Holiday is idei leggyengébb játékát hozta, úgyhogy van mit összerakni. A fő kérdés az, hogy az OKC védekezésben hozni tudja-e magát, mert ezt a Pelicanst a tőlük látott fizikális, agresszív játékkal azért fel lehet őrölni, főleg ha a túloldalon Paul George, vagy Russell Westbrook még meg is szórja magát.

Dallas Mavericks - Atlanta Hawks 2:30

Kötelező meccs a Dallas számára, otthon remekel eddig a társaság, 12-2-re áll, legutóbb 76 ponton tartotta az Orlandót, míg az Atlanta egy hosszú vereségszériát tört meg a Denver elleni parádés bravúrgyőzelemmel - azóta ráadásul volt három teljes napja pihenni és készülni, úgyhogy félvállról azért nem vehetik a meccset Doncicék. Az egyértelmű, hogy a texasiak a jobbak, de a Magic ellen a támadójáték erősen akadozott és a Houston ellen is csak a kései Doncic-parádé mentette meg őket, ráadásul azt sem felejthetik el, hogy idén Atlantában egyszer már kikaptak a Hawkstól, úgyhogy figyelniük kell. A hazaiaknál Dennis Smith Jr. továbbra sem bevethető, míg a vendégeknél Lin, Prince és Plumlee maródi.

Utah Jazz - Miami Heat 3:00

Ez érdekes meccs lehet, mert a Miami most kezd éledezni, két idegenbeli siker után a Lakerst is megszorította a gárda, úgyhogy a Jazzhez is úgy látogathat, hogy lehet keresnivalója, ha ismét össze tudja rakni azt a védekezést - főleg, hogy a Utah két "nem szép" vereség után próbál javítani otthon. Mitchelléknek nagyon kéne ez a hazai siker, mert bár már úgy tűnt, hogy elindultak felfelé, ez a két pofon (San Antonióban és Oklahoma Cityben) nem jött jól, mindkétszer pocsékul védekeztek, ezen pedig muszáj javítaniuk, ha el akarnak érni valamit. A Heat nyilván gyengébb képességű csapat, nem számíthat Whiteside-ra és Waitersre, de a Jazz sem tudott még idén stabilan jól játszani huzamosabb ideig - meglátjuk, hogy most milyen napot fognak ki Rubióék.

Sacramento Kings - Minnesota Timberwolves 4:00

Ez is jó meccs lehet, mert hasonló szintű csapatokról beszélünk annyi különbséggel, hogy a Timberwolves gyengébben kezdte a szezont és hogy idegenben közel sem tudja azt hozni, mint otthon - amíg hazai pályán nagyon jól védekeznek Wigginsék, addig vendégként csak 2-10-re állnak és éppen két idegenbeli vereségből érkeznek. Persze az is igaz, hogy a GSW ellen sem kaptak ki nagyon legutóbb, de az idegenbeli mérleg és a védekezés akkor is tény, ráadásul a Sacramanto egy elég ponterős, gyors csapat, amely 3-1-gyel hozta le idegenbeli túráját, otthon pedig még masszívabb lehet. Ebben a csarnokban idén egyszer már legyőzték a Wolvest Hieldék 121-110-re, ha ennyi pont lesz, akkor az megint nekik kedvezhet, sérültjük nincs, míg a Minnesota azért már a túra harmadik állomásához érkezett, ráadásul Rob Covington sem 100%-os, igaz, a hírek szerint ott lesz a parketten. 

Golden State Warriors - Toronto Raptors 4:30

A nap csúcsrangadója ez lesz, hiszen a liga jelenlegi két legjobb csapatáról beszélünk, a kissé akadozó, back-to-backet játszó, de előző este a Clipperst "agyonverő" Toronto látogat a Steph Curry visszatérése óta 4-0-ban lévő, már Draymond Greent is visszakapó címvédőhöz. Jelen helyzetben inkább a Warriors tűnik esélyesebbnek a frissesség és a hazai pálya miatt, ráadásul Curry tényleg hatalmas formában van és Green visszatérése további pluszt adhat nekik, ráadásul a Raptorsnál Nick Nurse édesanyjának halála biztosan nem segít, Kawhi Leonard sérülése pedig pláne - nem tudni jelenleg, hogy pályára lép-e a vendégek legjobbja, a Clippers elleni meccset kihagyta. Kyle Lowry mondjuk összekapta magát, de a Golden State otthonában óriási szükségük lenne Leonardra is - vele sem biztos, hogy esélyesebbek lennének, de nélküle már óriási bravúr lenne, ha nyerni tudnának az Oracle-ben. Otthon egyébként idén már megverték egyszer a GSW-t, de az egy teljesen más helyzet volt még: ott a Warriors volt tartalékos és egy elképesztő Leonard-Durant csatát, valamint talán a szezon eddigi legjobb meccsét hozta.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus