Hajnalban Los Angelesben kezdi meg a szezont DeMarcus Cousins

Portlandbe látogat a New Orleans - a Memphist fogadja a Boston - pályán a Jazz és a Spurs is - íme a játéknap beharangozója. 

 

Boston Celtics - Memphis Grizzlies 1:00

Három idegenbeli vereség után a Toronto hazai legyőzésével szépített a Boston, amelynél Aron Baynes is visszatért, úgyhogy újabb fordulat következhet a társaságnál - ha a Grizzlies ellen is úgy fognak pörögni Irvingék, mint a Raptorsszal szemben, akkor nem lehet gondjuk ezzel a meccsel. A Memphis továbbra is gyenge formában van, legutóbb Milwaukee-ban sem tudott nagyobb zavart kelteni még akkor sem, ha a vége "csak" közte tíz lett és most sincs több esélye - persze a Bostont láttuk már annyira ingadozni, hogy egy jó dobóformával és mondjuk Marc Gasol nagy meccsével akár nyerhetne is a Grizzlies, de ez elsősorban a hazaiakon fog múlni. 

Detroit Pistons - Miami Heat 1:00

A Detroit legutóbb hosszabbításban legyőzte az Orlandót és bár nem játszott igazán jól, ott azért többé-kevésbé mindenki megoldotta a szerepét és ha hasonló szintet tudnának hozni Bullockék, akkor nem lennének esélytelenek most sem, főleg otthon. A Miami két szép győzelem után közel 40 ponttal kikapott Milwaukee-ban, ezen túl kell tennie magát a gárdának, mert annál sokkal többre képes, ráadásul idegenben még mindig 10-9-re áll, úgyhogy a vendégszereplés sem jelent nekik akkora problémát. Ha hátul összeszedik magukat, akkor most is jó sanszuk lesz, Whiteside és Adebayo lelassíthatja Drummondot, James Johnson szívhatja Griffin vérét, a periméteren pedig mélyebb és több lábon áll a Heat, bár Waiters kifakadása azért okozhatott némi belső feszültséget. 

Orlando Magic - Brooklyn Nets 1:00

A Nets kiváló formában van, a Boston legyőzése után idegenben verte a Houstont, úgyhogy azt is bizonyította, hogy vendégként is képes bármire, sőt, jelenleg inkább Russellék számítanak esélyesnek Orlandóban. Mondjuk a Magic az előző két hazai meccsét jó játékkal nyerte, de azóta Detroitban elvesztett egy hosszabbítást, meglátjuk, hogy otthon újra a szebbik arcát mutatja-e, mindenesetre tűzerőben ebben a párosításban a Brooklyn áll jobban, főleg ha Spencer Dinwiddie jobb lábbal kel fel - korábban volt egy gyengébb időszaka, de mostanában megint elkapta a fonalat. Kenny Atkinson legénysége nyolc meccsből hatot nyert, a kerete a houstoni sikerhez képest nem változott, úgyhogy ha hozni tudja a mostanában látott formáját, akkor tovább zárkózhat felfelé. 

Minnesota Timberwolves - San Antonio Spurs 2:00

Remek meccsei voltak az elmúlt időszakban a Wolvesnek, de legutóbb Philadelphiában 42 pontos verést kapott a gárda és nagy kérdés, hogy ebből hogy tud majd felállni, hagy-e ez bármilyen nyomot - otthon azért általában rendben vannak Townsék, most is ebben bízhatnak. A Spurs két vereség után komoly clutch teljesítményt bemutatva győzött Dallasban, ami értékes sikernek számít és nagyjából hasonló értékkel bírna az is, ha itt nyernének Aldridge-ék, viszont ebben a csarnokban idén egyszer kikaptak már 39 egységgel - igaz, otthon kettőből kétszer megverték a Minnesotát. A hazaiaknál Covington és Jones nem játszhat, míg a Spursnél Murrayt leszámítva mindenki bevethető, bár mostanában azért egy-két kiugrást leszámítva akadozott a csapatjáték, főleg vendégségben - meglátjuk, hogy például DeRozan újra fel tud-e pörögni a szezon első részében látott formájához. 

Utah Jazz - Cleveland Cavaliers 3:00

Kötelezőnek tűnik a győzelem a Jazz számára, a Cavsnél továbbra is az a helyzet, hogy amelyik csapat komolyan veszi a meccset Hoodék ellen, az nagyon megszórja őket, nem nagyon tartottak mostanában senkit 120 pont alatt, ráadásul az idegenbeli túra ötödik állomásához érkeztek. A Utah stabilan hozza a kötelezőket az utóbbi időszakban, zsinórban öt győzelemnél járnak, a hazai pálya is segíti őket és úgy fest, hogy az irányítók kiesése sem zavarta meg őket, a Clippers elleni 20 pontos győzelem is komoly bizonyíték volt erre. Mitchellék egyébként Clevelandben idén nyertek már 26 egységgel, reálisan nézve ennyi most is lehet a két csapat között, ha megfelelő sebességgel és koncentrációval játszik a hazai alakulat. 

Los Angeles Clippers - Golden State Warriors 4:30

Steph Curry félelmetes formába lendült az utóbbi meccseken, főleg ami a tripladobást illeti, ez pedig sosem jó hír az ellenfelek számára, ráadásul vele együtt a bajnok is komoly fordulatszámon pörög és zsinórban hat győzelemnél jár - az előző két találkozóján egyaránt 140 pont fölé jutott, ez aggasztó lehet a Clippers számára. Főleg úgy, hogy Gallinariék talán idei legrosszabb formájukat mutatják, zsinórban négyszer kaptak ki, ebből háromszor otthon, tehát az eddigi erős hazai pályájuk is köddé vált, ráadásul védekezésben annyira puhák és lassúak, hogy ha ezen nem tudnak hatalmasat javítani, akkor a mostanában látott GSW ízekre fogja szedni őket. Plusz adalék a történethez, hogy a tervek szerint DeMarcus Cousins visszatér nagyon hosszú sérüléséből és bemutatkozik a Golden State mezében, mégpedig az ígéretek alapján azonnal kezdőként. 

Portland Trail Blazers - New Orleans Pelicans 4:30

Nagyon fontos találkozó ez mindkét csapat számára, de különösen kellene a győzelem a New Orleansnak: Anthony Davisék már egészségesek és el kellene indulniuk felfelé, de a túrájukon eddig csak a Clipperst verték meg, a Wolvestól és a Warriorstól szoros vereséget szenvedtek. Márpedig a szoros vereségekkel már nem mennek semmire, nekik győzelmekre van szükségük, ehhez viszont egy nagyon erős hazai pályán kell nyerniük: a Portland 19-7-re áll otthon és az előző öt találkozóját megnyerte ebben a csarnokban. Egyszer egyébként a Pelicans is kikapott már itt, de most azért más a helyzet, bár tény, hogy a vendégek azért most fáradtabbak - nagyon érdekes matchupok lehetnek majd például Lillard és Holiday, vagy Nurkic és Davis között, de érdemes lesz figyelni a Pels kinti dobóformájára is, mert az döntő faktor lehet. 

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus