Hajnalban Mavs-Nuggets rangadó, több meccset is "újrajátszanak"

Tíz találkozóval folytatódik az NBA alapszakasza, mutatjuk a programot.

Detroit Pistons - Philadelphia 76ers 01:00

A Sixers két napja szoros meccsen nyert már Detroitban és most is erre készül, hiszen nyilvánvalóan masszív favorit keleti éllovasként a keleti sereghajtó ellen. Legutóbb azért a Pistons tartotta magát és kiélezett végjátékra kényszerítette a Phillyt, de Joel Embiid és Ben Simmons is egyre magabiztosabb, ha ők tartják a formájukat, akkor most is nyerniük kell. A hazaiaknál Derrick Rose nem tudja majd vállalni a játékot, a Sixersnél pedig éppen Embiid pályára lépése kérdéses, a háta nem az igazi, nem biztos, hogy erőltetni fogják.

Indiana Pacers - Toronto Raptors 01:00

A csapatok előző este ugyanitt, ugyanígy találkoztak egymással és akkor OG Anunoby extrájával, valamint jó védekezéssel nyerni tudott a remek formában lévő Raptors. Meglátjuk, hogy a Pacers tud-e erre válaszolni, de ahhoz biztosan sokkal jobb játék kell majd Malcolm Brogdontól, valamint jóval ponterősebb estére lesz szükség Domantas Sabonistól, ők szenvedték meg leginkább a torontói védekezést. A vendégeknél az a nagy kérdés, hogy játszhat-e Pascal Siakam, vagy Kyle Lowry, ők kihagyták az előző meccset, de azért egy esetlegesen javuló Pacersszel szemben rájuk is nagy szükség lenne - ez most is rangadónak számít, a labda pedig az Indy oldalán pattog.

Orlando Magic - Charlotte Hornets 01:00

A felek szintén back-to-back találkoznak egymással, előző este Gordon Hayward utolsó másodperces dobásával tudott nyerni a Hornets, de a meccs nagyobbik részében a Magic diktált, csak az utolsó negyedre esett szét. Most kíváncsian várjuk, hogy a Charlotte javul-e, vagy az Orlando tudja végigvinni másodjára az akaratát - a keretekben elvileg nem lesznek változások az említett meccshez képest, ez egy klasszikus "újrázás", ami az idei NBA-alapszakasz sajátja. 

Brooklyn Nets - Miami Heat 01:30

A felek jó meccset vívtak két napja, akkor az ereje teljében lévő Brooklyn túldobta az erősen tartalékos Miamit és a realitás most is az, hogy a Nets egyértelműen esélyesebb - a vendégeknél továbbra is hiányzik a Butler-Bradley-Herro-Leonard sor, míg a hazaiaknál elvileg mindenki bevethető. A két keret így nyilván nem összehasonlítható, de legutóbb sem védekeztek jól Irvingék, érdekes lesz látni, hogy ezen a téren tudnak-e előrelépni és ha igen, akkor mennyit. A Heatnél Harkless sem tud most játszani és Dragic sem teljesen egészséges, ez is a Brooklyn malmára hajtja a vizet, úgyhogy blama lenne, ha Duranték nem tudnának könnyed győzelmet aratni. 

Cleveland Cavaliers - Los Angeles Lakers 02:00

A Cavs back-to-backet játszik a Bostonban kapott hatalmas pofon után, így a hazaiaknál az a kérdés, hogy mit tanultak abból a meccsből, illetve hogy mennyire tudnak frissítani - jutott idő azért a pihenésre, mert nagyon hamar eldőlt, hogy kiütéses vereséget szenvednek. A Nets elleni formájukkal most is lehetne keresnivalójuk, meglátjuk, hogy mit tudnak abból felmutatni, mindenesetre a Lakers természetesen favorit: LeBron Jamesék idegenben 9-0-ra állnak, összességében 13-ból 11 meccset megnyertek, legutóbb szétvédekezték a Chicagót, abszolút nekik áll a zászló. Sérültjük elvileg nincs és ilyen jellegű változás a hírek szerint a Clevelandnél sem várható.

Dallas Mavericks - Denver Nuggets 02:30

A Denver elindult a jó irányba, több fontos meccset is megnyert, a Phoenixben aratott back-to-back sikerek pedig jelenleg nagyon értékesnek számítanak, a kérdés csak az, hogy a 24 óra alatt lejátszott három hosszabbítás mennyit vett ki a gárdából és hogy egy pihenőnap alatt mennyit sikerült regenerálódni. A Dallas két győzelem után legutóbb esélytelen volt a Rockets ellen, de akkor fáradtan és erősen tartalékosan lépett pályára, most minden bizonnyal más lesz a harcmodor, ráadásul elvileg Kristaps Porzingis most újra bevethető állapotban lesz. Mindenképpen rangadónak számít ez a derbi, de előzetesen nehéz megjósolni, hogy milyenek az erőviszonyok - csak annyi a biztos, hogy a hazai pálya a Mavs mellett szól és hogy a Doncic-Jokics csata igazi csemegének ígérkezik...

Chicago Bulls - Boston Celtics 03:00

A Celtics back-to-backet játszik a Cleveland "kitömése" után, az elképesztő teljesítményt követően viszont nem lesz könnyű dolga a gárdának, mert a mindenkire veszélyes Chicagót kell valahogy legyűrni. Jó hír a vendégek számára, hogy Jayson Tatum visszatérhet a karanténból és most már becsatlakozhat, rossz hír viszont, hogy a b2b miatt Kemba Walker pihenőt kap, rá nem számíthatnak. A Chicago több remek meccs után legutóbb kicsit "lelankadt" támadásban a Lakersszel szemben, de előtte jó ideig parádézott elöl, ha visszatalálnak ahhoz a játékhoz LaVine-ék, akkor most is lesz keresnivalójuk, ez biztos. Otto Porter elvileg visszatérhet, Wendell Carter viszont nem, az ő játékára minimális esély van csak.

New Orleans Pelicans - San Antonio Spurs 03:00

A Spurs back-to-backet vív a Washington legyőzése után, meglátjuk, hogy mennyi ereje maradt a gárdának erre a találkozóra, de ott azért a higgadt csapatmunka hozta meg a sikert, nem biztos, hogy nagyon meg kellett szakadnia mindenkinek. A Pelicans pocsék formában van, kilenc meccséből nyolcat is elvesztett, legutóbb Minnesotában is kikapott, úgyhogy nagyon mélyre csúszott - pedig nincs sérültje, most is mindenki bevethető lesz. Tegyük hozzá, hogy az eddigi két hazai győzelméből egyet éppen a Spurs ellen aratott a gárda még korábban, meglátjuk, hogy tud-e ismételni, de az aktuális formákat nézve csak a back-to-back szól Zion Williamsonék mellett. 

Golden State Warriors - Minnesota Timberwolves 04:00

A GSW két vereség után igyekszik javítani hazai pályán és ez a mérkőzés abszolút kötelezőnek számít jelenleg a ligában, hiszen a Wolves elég rosszul néz ki - mindezt árnyalja, hogy éppen legutóbb javult magához képest és győzte le a New Orleanst, de azért ettől még nem tudjuk magasabb polcra helyezni. A hazaiaknál nincs új sérült, a vendégeknél viszont D'Angelo Russell játéka kérdéses, ő nem teljesen egészséges és nem biztos, hogy vállalni tudja a játékot. Akárhogy is, a Warriors számára nagyon kellene ez a siker otthon és Curryék mindenképpen esélyesebbnek is számítanak, mint nyugati sereghajtó ellenfelük.

Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder 04:00

Mindkét csapat back-to-backet játszik, a Blazers az egyhetes pihenő után tért vissza győzelemmel a Knicks ellen, míg a Thunder a Clipperstől kapott ki ismét, így most már eléggé lefelé halad a tabellán - mondhatánk, hogy az elvárásoknak megfelelően. Ezzel együtt most nincs veszve a vendégek helyzete, a Portlandnél ugyanis nincs CJ McCollum és Jusuf Nurkic, a két alapember hiányában pedig nagy meccs kell Damian Lillardtől és a kiegészítőktől is ahhoz, hogy nyerni tudjanak - ez előző este összeállt, de nem biztos, hogy 24 órán belül másodszor is összeáll. Az OKC oldalán nincsenek nagy csodák, védekezésben rendben voltak a LAC ellen, ha azt tudják hozni most is, Gilgeous-Alexanderék kicsit "megsimogatják" Lillardöt és elöl hoznak egy vállalható dobóformát, akkor lehet keresnivalójuk.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus