Hajnalban Memphis-Spurs és Toronto-Cleveland!

Összecsap a bajnok és kihívója, LeBronék a keleti éllovashoz látogatnak, de lesz Boston-Lakers is.

A címvédő a Grizzlieshez, LeBron Jamesék a Torontóhoz látogatnak, de lesz Boston-Lakers is, illetve pályán a Thunder, a Heat, a Wizards, a Dallas pedig a Sunst fogadja – nézzük a mai tizenkét meccs beharangozóját!

Charlotte Hornets – New York Knicks 01:00

A Hornets szezonja eddig kész tragédia, zsinórban tíz vereségnél tartanak ahelyett, hogy a PO-helyeken küzdenének – nem elég kifejező erre a „csalódás” szó. A Knicks sem szárnyal, de nekik több indokuk van erre, tegnap mondjuk pont szoros meccset játszottak a Cleveland ellen, de Carmelo Anthony még a tíz pontot sem érte el. Túl magas színvonalra ne számítsunk, bár a Stoudemire-Acy duó nagy csatát vívhat Al Jefferson ellen és Melo is eredményesebb lehet, mivel Michael Kidd-Gilchrist továbbra sem bevethető – viszont Walker és esetleg Stephenson is kihasználhatja a vendégek gyenge periméter-védekezését.

Philadelphia 76ers – Oklahoma City Thunder 01:00

Megvan a Sixers első győzelme, Carter-Williams pedig az elmúlt három meccsen tripla-duplát átlagol, erre mindenképpen lehet építeni a továbbiakban is. Mindenesetre meglepetés lenne ma egy újabb siker, a Duranttel és Westbrookal kiegészült OKC-nek minden meccsre égető szüksége van innentől, gyakorlatilag ligaelső formát kell hozniuk, amibe nem fér bele egy vereség Philadelphiában. KD remek formában tért vissza, Westbrook ugyan gyengébb meccset hozott másodjára, ettől függetlenül mindenképpen ők az esélyesek, hiszen igazából kintről veszélyes a Philly, de MCW pont a Thunder ellen játszik a legrosszabbul és bár még rozsdás az OKC játéka, ez ma kötelező győzelem számukra.

Washington Wizards – Denver Nuggets 01:00

A Wizards teljesítményét most már tényleg komolyan kell venni, Bradley Beal is belendült, Gortat óriási formát hoz az elmúlt meccseken, de a védekezésük is összeállt már, az elmúlt három találkozón mindössze 87 pontot engednek ellenfeleinknek 40%-os mezőnymutatóval. Most komoly kihívás előtt állnak, a Denver most már jó ideje sorozatosan száz pont fölé jut és kívül a védekezésük sem rossz, a Lawson-Afflalo páros küzdelme a Wall-Beal duóval igazi csemegének ígérkezik. Lawson egyébként a Denver győzelmi szériája alatt a pontjai mellett 12,3 gólpasszt is átlagol, de összességében is a liga egyik legjobb osztogatója idén. Paul Pierce egy 25 pontos estével megelőzheti az örökranglistán Reggie Millert a 16. helyen.

Boston Celtics – Los Angeles Lakers 01:30

Ez a párosítás méltatlan szintre süllyedt idén, két gyenge csapat találkozóját nézhetjük ma, akik ráadásul a liga talán legrosszabb festékbeli védekezésével bírnak. A Lakersnél Bryant mostanság nem bírja már végig a meccseket és bár legutóbb már ültek a csapat triplái, stabilan továbbra sem tudnak végigjátszani egyetlen találkozót sem. Ezzel vannak gondjai a Bostonnak is, akik rendszeresen jól játszanak három negyeden keresztül, az utolsót pedig elszúrják – a leglényegesebb viszont az, hogy a festékben képtelenek megállítani bárkit. A vendégek játéka mindenképp ide összpontosul, így itt komoly előnyben lehetnek, ugyanakkor Green és Sullinger is remek formában van a hazaiaknál, akikre szintén nincs igazán ember. A Lakers 4-1-re áll keleti csapatok ellen, a Boston pedig 0-7-re nyugati gárdák ellen.

Brooklyn Nets – Atlanta Hawks 01:30

Pazar formában érkezik mindkét csapat a találkozóra, hiszen az Atlanta és a Brooklyn is idei leghosszabb győzelmi sorozatát produkálja éppen. A Hawks támadásban lépett még előre, még pontosabban dobnak és még jobban járatják a labdát, a Nets pedig védekezésben kapcsolt feljebb és jó tíz ponttal kevesebbet engedélyeznek az utóbbi meccseiken. Mirza Teletovics telitalálat a kezdőben egyébként, legutóbb 26 ponttal és 15 pattanóval pótolta Garnettet, viszont a Millsap-Horford páros ellen védekezésben is extra kell majd. A meccs legérdekesebb párharca Deron Williams és Jeff Teague összecsapása lesz, de a periméteren Joe Johnsonon is sok fog múlni.

Toronto Raptors – Cleveland Cavaliers 01:30

A két csapat komoly eséllyel pályázik egy nagy PO-párharcra idén, így érdemes lesz figyelni ezt a meccset akkor is, ha DeRozan révén nyilván legjobb játékosát nélkülözi a Raptors ma. Viszont ha valakinél, náluk ez belefér, rendkívül mély a keret és mindenki hozzá is tud tenni – Kyle Lowry bármikor képes extrát hozni, a tegnap szezoncsúcsot hintő Irvinggel nagy párharcot vívhatnak. A Toronto az elmúlt három meccsen 57%-kal dob mezőnyből és 122 pontot átlagol, a Cavs védekezése aligha tud ennek ellenállni, de ehhez kell az extra Lowry-től vagy Lou Williamstől – érdemes azért megjegyezni, hogy két hete Clevelandben úgy nyert a Raptors, hogy gyenge százalékkal dobtak.

Memphis Grizzlies – San Antonio Spurs 02:00

A tavalyi bajnok az egyik legfőbb kihívó ellen – méghozzá a kihívó otthonában, aki hazai pályán zsinórban 22 alapszakasz-mérkőzést nyert meg. Most viszont gondban lehetnek a Grizzlik, ugyanis legjobbjuk, Marc Gasol térdsérülése miatt lehet, hogy kihagyni kényszerül a rangadót, ez pedig jelentősen befolyásolja a játékukat. A Spurs viszont kimondottan jól szerepel a Memphis ellen, nekik kedvez a matchup – ha Gasol nem tud játszani, a hazai sikerszéria ellen sem esélyesebbek Conley-ék. Ugyan Tony Parker és hátvédtársai nem számíthatnak könnyű estére a kiváló periméter-védekezés ellen, belül Duncanéknek több mozgásterük lesz, a festékben nyerhet a Spurs – ráadásul Popovich „leszúrása” után alighanem paprikás hangulatban érkeznek majd. Persze ha Gasol játszik, rögtön fordulhat a kocka…

Minnesota Timberwolves – Houston Rockets 02:00

A Wolves idén az egyetlen, aki még a Sixerstől is ki tudott kapni, a Houston pedig hiányzói ellenére is nyeri a meccseket, elsősorban kiváló csapatvédekezésüknek köszönhetően. Howard, Beverley és Jones révén ma is három kezdőjátékos fog hiányozni a vendégektől, de így is kötelező a győzelem, hiszen a Wolves támadójátéka még egy 39%-kal dobó Philadelphia ellen sem volt elég, szinte kizárt, hogy az agresszíven védekező Houston ellen győzelmet érjen. Bár támadóoldalon a Rakéták sem remekelnek (James Harden borzalmas százalékkal dolgozik mezőnyből), ma nagy blama lenne számukra a vereség.

Dallas Mavericks – Phoenix Suns 02:30

Isaiah Thomas visszatérhet ma, vele pedig mindig veszélyesebb a Phoenix, de hazai pályán gyakorlatilag megállíthatatlan a Dallas, pláne úgy, hogy Dirk Nowitzki is játszani fog, miután az előző meccset kiülte. Bár a Mavs védekezése nem éppen kiváló, a periméteren egyáltalán nem rossz, ha limitálni tudják a Suns dobógépeit, könnyű dolguk lesz, belül nem valószínű, hogy tartani tudja a lépést a vendégcsapat – ha mégis, a szoros végjátékokat idén rendre hozza a Dallas Monta Ellis vezérletével. 15-0-ra áll egyébként a Mavs, ha elérik a száz pontot, a Suns pedig 7-1-re, ha ez alatt tartja ellenfelét, márpedig nehéz elképzelni, hogy Nowitzkiék ne szórnák meg magukat otthon.

Milwaukee Bucks – Miami Heat 02:30

A Milwaukee nagyon eredményesen védekezik a gyenge csapatok ellen, a komolyabb potenciállal bírók ellen (50% vagy jobb) már nem igazán, az ingadozó (de az utóbbi időben inkább gyenge) Miami kérdés, hogy hova tartozik. Be kell importálni McRobertset és Deng helyét is meg kell még találni, rengeteg a munka még Spoelstra számára – eközben Jason Kidd meglepően jó csapatot rakott össze. Brandon Knightot idén még nem sokan fogták meg, Jabari Parkerékre szintén nincs igazán embere a Miaminek (csapatszinten minimálisan sem tudják ezt pótolni jelenleg) és bár Wade jó formában van, nem feltétlenül ők az esélyesek. Novemberben a Bucks nyert (akkor Wade nem játszott, Bosh katasztrófa volt), most hiányozni fog tőlük Ilyasova, míg a Heatnél Deng és Cole játéka kérdéses.

Utah Jazz – Orlando Magic 03:00

A Jazz védekezése gyakorlatilag nem létezik, ez pedig zsinórban hét vereséget eredményezett számukra, így hiába a helyenként jól működő (összességében nem jó) támadójáték, nem tekinthetők esélyesnek nagyjából senki ellen. A Magic sem túl sikeres az utóbbi időben, ma lehet, hogy továbbra sem játszhat Vucsevics, nélküle pedig eléggé szétesett a játék, Tobias Harris kevés, Oladipóék pedig nem képesek pótolni a center pontjait kintről. Nehéz megjósolni, hogy mire számíthatunk, de 2012 óta 32-ből csak öt meccset nyert a Magic Vucsevics nélkül…

Sacramento Kings – Indiana Pacers 04:00

A Kingsnél még egész biztosan nem játszik DeMarcus Cousins, ami általában vereséget jelent számukra, hiszen sem tavaly, sem idén nem nyertek nélküle meccset – egész pontosan zsinórban 16-szor maradtak alul, ha ő nem léphetett pályára. Legnagyobb erősségük, a lepattanózás ma aligha fog érvényesülni, hiszen ez a Pacers legnagyobb erénye is, ráadásul Frank Vogel mesterien rakta össze a védekezést és Hibberték tegnap teljesen szétszedték a Portland játékát is – csak szimplán ott volt annyi klasszis, hogy így is Lillardék hozzák a találkozót. A Sacramentónál ez most nincs meg, Collison legutóbb kosár nélkül zárt, Gay pedig egyedül ez ellen a védekezés ellen kevés lesz, mindenképpen fel kell valakinek lépni, különben az Indiana szerez nagyon értékes győzelmet.

A meccsekhez élőképes streamek itt találhatók!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus