Hajnalban Pelicans-Sixers a Sport TV-n

Kilenc meccs következik, íme a napi beharangozó.

 

Orlando Magic - Indiana Pacers 01:00

A Pacers legutóbb tartalékosan is remekül játszott és megverte a Minnesotát, míg a Magic az előző három mérkőzését elvesztette és bár azt mondhatjuk, hogy mindig volt tartása, de képességben nyilván a liga legaljához tartozik. Az Indynél a sérültek helyzete a fő kérdés, Turner biztosan nem játszik, de Brogdon és Sabonis pályára lépése is kérdéses - ha ők lesznek, akkor nyilván a vendégek az esélyesek, ha egyikük sem, akkor nem lesz könnyű dolguk. Meglátjuk, hogy McConnellék mit tudnak megismételni a legutóbbi támadójátékukból, illetve hogy az Orlando melyik arcát hozza - sok az ismeretlen, de tét igazából csak a Pacers számára van. 

Boston Celtics - Minnesota Timberwolves 01:30

Itt kötelező a győzelem a Boston számára, a hazaiak legutóbb megnyerték a Knicks elleni rangadót és nincsenek rossz formában, négyből hármat nyertek, most ismét játszhat Kemba Walker is, úgyhogy nekik áll a zászló. A Minnesota már nem olyan rossz csapat, de azért a győzelmeket nem halmozza és nem véletlenül ligautolsó, úgyhogy természetesen komoly bravúr lenne, ha nyerni tudna - Towns okozhat károkat Thompsonéknak a palánk alatt és ha az Edwards-Russell páros egyszerre játszik jól, akkor jó játék kell ellenük a Celticstől, de a papírforma hazai sikert jósol. 

New York Knicks - Memphis Grizzlies 01:30

A Memphis jó formában van, eddig 3-0-ra áll a keleti túráján a Sixers-Heat-Hawks trió után, ami finoman szólva is megsüvegelendő teljesítmény, úgyhogy abszolút lendületben érkezik meg New Yorkba. A Knicksnél kevésbé rózsás a helyzet, az utóbbi hat meccsükből ötöt is elvesztettek és egyszerűen képtelenek egylabdás végjátékot behúzni, amíg ez nem változik, addig nagyon megnehezítik a saját dolgukat. Az nem reális, hogy a Grizzliest majd lesimázzák Randle-ék, így ha ez a tendencia nem változik, akkor a vendégek az esélyesebbek: nagyon együtt vannak, nagyon jól kiegészítik egymást támadásban, a Morant-Valanciunas páros körül többen is villognak, úgyhogy most arra van nagyobb sansz, hogy Brooksék jönnek ki győztesen a csatából. 

Atlanta Hawks - Chicago Bulls 02:00

Ez izgalmas keleti csatának ígérkezik, a Bulls most nagyon elkapta a fonalat, sorozatban hármat nyert, a palánk alatt képes domináns teljesítményt nyújtani, de legutóbb már Zach LaVine is ráérzett a jelenlegi szerepére - ugyan back-to-backet játszanak a Toronto legyőzése után, de így is bizakodhatnak. Eddig a Hawks is remek formában volt, de legutóbb kikapott a Memphistől és ott elég gyengén játszott, ráadásul a sérülések is erősen sújtották a gárdát, Gallinari és Capela játéka pedig most is kérdéses. Mindkettejükre óriási szükségük lenne a frontcourtban, ha ők nincsenek, akkor a Bulls szerkezte tűnik erősebbnek, ha legalább Capela játszik, akkor viszont ő felveheti a kesztyűt bent Vucseviccsel. Mindkettejüknek kellene a győzelem, a Chicago még kapaszkodik a playoffért, a Hawks pedig a keleti negyedik helyét szeretné megőrizni. 

New Orleans Pelicans - Philadelphia 76ers 02:00 (Sport 1)

A Pelicans nagyon megtorpant mostanában, a Ball-Williamson páros visszatérése sem rázta fel a gárdát, ötből négyet buktak, úgyhogy nincsenek könnyű helyzetben, mert a győzelem viszont nagyon kellene, hogy legyen esélyük a playinre. A Philly négyből hármat nyert, Joel Embiid jó formában tért vissza, náluk nincs különösebb probléma, egyben vannak, úgyhogy jelenleg esélyesebbnek számítanak még idegenben is, bár ott azért csak 15-11-ük van eddig. A Pels sokkal ingadozóbb, Ingram és Ball játéka megint kérdéses, Alexander-Walker nincs, úgyhogy bizonytalan az, hogy mire lesznek képesek, mindenesetre a keleti első helyért harcoló Phillynek elvileg hozható ez a meccs. 

Milwaukee Bucks - Charlotte Hornets 03:00

A Milwaukee back-to-backet játszik a dallasi vereség után és Giannis Antetokounmpo továbbra sem egészséges, jelen állás szerint az a valószínűbb, hogy még most sem léphet pályára. A Hornetsnél Ball, Hayward és Monk sérült, legutóbb ugyan az OKC-t legyőzték így, de túl magabiztosak ők sem lehetnek, ha a Holiday-Middleton páros nem játszik b2b megint olyan rosszul, mint a Mavs ellen, akkor a Bucksban még így is több van - a Charlotte a pihentségében bízhatna, de igazából az idegenbeli túra hatodik állomásához érkezett, úgyhogy ebben sincs igazán előrébb. Ha összeszedi magát a Milwaukee, akkor otthon javíthat, más kérdés, hogy a tabellát elnézve megszakadni nincs értelme a részükről: szinte betonbiztos keleti harmadikak, ennek elkerüléséhez minden irányban csodára lenne szükség. 

Denver Nuggets - San Antonio Spurs 03:00

A felek két napja találkoztak itt, akkor összességében magabiztosan nyert a Denver és a papírforma most is ezt ígéri, hiszen a hazaiak bombaformában vannak, sorozatban hetet nyertek és jelenleg a liga egyik legforróbb csapatának számítanak. A Spurs éppen ellenkező irányba halad, süllyed, nem jó a védekezése, nem ülnek a triplái és meccsek óta nem látni ebből igazi kiutat, bravúr lenne, ha éppen a Nuggets vendégeként sikerülne javítani. Persze az ilyen COVID-dupláknál sokszor lesz 1-1 az eredmény, de ez most meglepetésként hatna - igaz, Jamal Murray játéka még mindig kérdéses. 

Golden State Warriors - Washington Wizards 04:00

A Warriors legutóbb a Bucks ellen megtörte a vereségszériáját és bár csapatként továbbra sem az igazi, de Steph Curry játéka, akarata, mentalitása azért húzza előre a gárdát és a jelenlegi Washington így mindenképpen verhető ellenfélnek tűnik. A Wizardsnál Bradley Beal már visszatért, az Orlandót sikerült is legyőzniük, pont biztosan van bennük, így egy esetleges dobópárbajban nem lennének elveszettek, de ha Curry nem fog ki rossz napot, akkor otthon a PO-ért hajtó Golden State-nek illene nyerni - új sérültjük nincs, a meglévő sornak elégnek kellene lennie a sikerhez. 

Los Angeles Clippers - Houston Rockets 04:00

A Clippers back-to-backet vív a Suns ellen megnyert rangadó után és természetesen kötelező nyernie a Houstonnal szemben, hiszen hiába fáradtabbak a hazaiak, de igazából nincs egy szinten a két csapat. Persze a Rockets legutóbb a Dallast is megviccelte, előtte majdnem a Sunst is, John Wall remekül tért vissza és ha extra napot fognak ki, akkor tudnak kellemetlenséget okozni, de ez a meccs akkor is a Los Angelesen múlik: ha elég élesek lesznek Kawhi Leonardék, akkor tudásból hozniuk kell a győzelmet. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus