Hajnalban Raptors-Rockets rangadó a Sport TV-n

Idegenbeli kötelezőt kell megoldania a Sixersnek és a Nuggetsnek is - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a következő NBA-játéknap előtt.

Washington Wizards - Philadelphia 76ers 01:00

Kötelező feladat a Philly számára, Joel Embiidék a torontói vereség óta összeszedték magukat és ha nem is brillíroznak támadásban, de kőkemény védekezéssel hozzák a meccseiket, nyertek zsinórban négyet, ebből az utolsó kettő pedig ráadásul rangadó volt. Meglátjuk, hogy mire mennek idegenben, ahol azért továbbra is van mit bizonyítaniuk, illetve a Wizards is érdekes matchup lehet nekik abból a szempontból, hogy Bradley Bealék teljesen mást játszanak - rohannak, mint az őrült, rengeteg pontot dobnak, védekezni viszont nem igazán szeretnek. Döntő lehet, hogy a Sixers a fővárosiak ellen képes-e jóval ponterősebben támadni, illetve kontrollálni a tempót, mert ha nem, akkor nehéz este várhat a vendégcsapatra - az esélyek ezzel együtt persze egyértelműek, a Washington nincs jó formában és semmi más nem szól mellette, csak a hazai pálya. A Phillynél Josh Richardson továbbra sem bevethető, ő nem lesz ott a parketten, Trey Burke viszont már edzett és bár Embiid kihagyott egy gyakorlást, a hírek szerint ettől még játszani fog - eközben a Wizardsnál Mo Wagner játéka erősen kérdéses, Bryant pedig biztosan nem lesz még.

Toronto Raptors - Houston Rockets 01:30 (Sport 1)

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója két kimondott nagycsapat között, ráadásul mindketten javítani szeretnének a legutóbbi hosszabbításos vereség után: a Toronto a hazai veretlenségét vesztette el a Heat ellen, a Rockets pedig egy félig már megnyert mérkőzést bukott el érdekes körülmények között, két hosszabbítás után San Antonióban. A hazai pálya most is a Raptorst segíti, a Rockets a nagyobb mintát vizsgálva egyébként is rosszabb formában van, az utóbbi hat meccséből csak két hazait tudott megnyerni a Butlert nélkülöző Heat és a Hawks ellen, úgyhogy James Hardenéknek lenne mit bizonyítani. Persze ha Harden olyan napot fog ki, akkor nem nagyon lehet vele mit kezdeni, de ha valami, akkor ez a Raptors-védekezés bajba sodorhatja, ráadásul a kanadaiak már Kyle Lowryt is visszakapták, aki valószínűleg csak jobban dobhat a legutóbbi 2/18-nál. Ha ő feljavul, Pascal Siakam pedig hozza az átlagait, miközben a védekezésük is a megszokott szinten működik, akkor megnyerhetik a rangadót, ha viszont a Houston olyan napot fog ki, amelyre egyszer-egyszer volt már példa idén is, akkor nem biztos, hogy megállítható a vendégcsapat - igaz, Gordon és Green még mindig nincs, House Jr. játéka erősen kérdéses és McLemore sem 100%-os a hírek szerint. 

New York Knicks - Denver Nuggets 01:30

Kötelező mérkőzés ez a Denver számára, két vereség után muszáj nyernie a csapatnak a keleti sereghajtó ellen, ez nem is lehet kérdés - az viszont az, hogy vajon sikerül-e feljavulniuk támadásban egy ilyen csapat ellen, vagy megint csak a védekezésre hagyatkoznak majd. A New York azért verhető ellenfél, zsinórban hatszor kapott ki, igaz, ezek során rendre komoly csapatokkal játszott, de hát most is egy ilyen lesz az ellenfél, ráadásul a Nuggetsnél tényleg nem csúszhat most be egy blama. A sérültek sem borítják a papírformát előzetesen, úgyhogy minden a Denver mellett szól a hazai pályát leszámítva, azt viszont illene elbírniuk Nikola Jokicséknak. 

New Orleans Pelicans - Phoenix Suns 02:00

A Suns back-to-backet játszik azok után, hogy előző este gyenge játékkal kikapott Orlandóban, meglátjuk, hogy most fáradtabban tud-e javulni, de az tény, hogy egy ideje nem játszik azon a szinten, mint amit a tabella mutat. A Pelicans sem jó, zsinórban hatszor kapott ki és egyre frusztrálóbb lehet az, ahogy elrontják a kiélezett helyzeteket és ahogy megijednek a lehetőségektől, de a jelenlegi Phoenix sem tud sokkal többet, pihentebben, otthon pedig megint itt egy jó esély a New Orleans előtt. A vendégeknél Aron Baynes sérült, ő előző este nem játszott és valószínűleg most sem fog, nélküle megint bajban lehetnek, míg a Pelsnél a korábbi sérüléshullám nagy része elmúlt, már csak Williamson és Favors nem bevethető - most már csak jól kellene játszani...

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus