Hajnalban Thunder-Jazz csoportrangadó, DeRozan visszatér Torontóba

Felpörög az alapszakasz a szünet után, most már kilenc találkozót rendeznek hajnalban.

 

Charlotte Hornets - Washington Wizards 1:00

Egyik csapat sem volt jó formában az All-Star előtt, a Hornets 1-3-mal hozta le idegenbeli túráját, a Washington védekezése pedig megint atomjaira hullott, ennek következtében szintén a vereségeket gyűjtögette - most viszont már ott tartanak a fővárosiak, hogy vagy elindulnak felfelé, vagy néhány mérkőzés múlva lemondhatnak a rájátszásról. Éppen ezért kulcsmeccs számukra ez is, hiszen a Hornets ott van a legjobb nyolcban Keleten, a kérdés pedig az, hogy Bradley Bealék mennyire érzik ezt át, mennyire szakadnak meg ezen az estén. A Charlotte otthon azért magabiztosabb, ezt a 19-9-es hazai mérlege is bizonyítja, míg a Wizards 7-23-at tudott eddig idegenben, ez abszolút Kemba Walkerék mellett szól, az viszont nem segít nekik, hogy Tony Parkerre nem számíthatnak, hiszen nélküle összesen egyetlen egy meccset tudtak megnyerni a szezon során.

Indiana Pacers - New Orleans Pelicans 1:00

A Pelicans oldalán továbbra is áll a bál, most éppen úgy fest, hogy Anthony Davist játszatni fogják, de csak csökkentett percszámmal és bár eddig többnyire jól kezelte a helyzetet a csapat, az biztos, hogy ez nem segít rajtuk - Elfrid Payton visszatérhet, Darius Miller viszont hiányozni fog. A Pacers nagyon összeállt az All-Star előtt, egy szép győzelmi sorozat ugyan szoros meccsen megszakadt a Bucks ellen, de az bocsánatos bűn és ha a szünet nem törte meg Sabonisék lendületét, akkor most hazai pályán kötelező nekik a siker - még akkor is, ha Tyreke Evans nem fog játszani, illetve ha Myles Turner pályára lépése sem 100%.

Orlando Magic - Chicago Bulls 1:00

A szünet előtt a liga egyik legjobb formában lévő csapata lett az Orlando és zsinórban öt győzelem után most is esélyesnek számít, a kérdés az, hogy átmenthető, tartósítható-e az a forma, amit azon a pár meccsen mutattak Vucsevicsék - hirtelen minden összeállt, mindenki a helyére került, így pedig valósággal parádézni tudtak. A Chicagónak is voltak biztató meccsei, megverte például a Memphist és a Brooklynt, de összességében nincs azon a szinten, mint a szünet előtti Magic, főleg idegenben - Kris Dunn elvileg már játszhat, de ez a meccs az Orlandón fog múlni, ha a hazaiak hozzák magukat, akkor nyerniük kell.

Toronto Raptors - San Antonio Spurs 1:00

A találkozó élét a két csapat nyári cseréje adja és bár találkoztak már egymással azóta, az San Antonióban történt, most viszont DeMar DeRozan mutathatja meg Torontónak, hogy hiba volt őt odaadni Kawhi Leonardért. Az erőviszonyok egyébként egyértelműek, a Raptors zsinórban hat győzelem után, már Marc Gasol beépítésén dolgozva, otthon 24-5-ös mérleggel fogadhatja a hosszú túrán lévő, idegenben 11-19-re álló, gyenge formában lévő Spurst. A Torontónál az a kérdés, hogy Ibaka vagy Gasol kezd-e, a San Antoniónál pedig az, hogy White és Aldridge játszhat-e, de a legfrissebb hírek szerint mindketten ott lehetnek a parketten, White játéka pedig Popovich szerint nagyon hiányzott nekik - meglátjuk, hogy mire lesz ő elég, de a texasi vereség után valószínűleg a Raptorsnál sem kell külön motivációt keresni.

Atlanta Hawks - Detroit Pistons 1:30

Ez a Detroit számára nagyon fontos találkozó, hiszen Andre Drummondék idei talán legszebb időszakukat produkálták az All-Star előtt annak ellenére, hogy kikaptak a Bostontól és ott is vannak a keleti nyolcadik helyen, fél meccsel a Heat és a Magic előtt - ha kikapnak, utolérik őket a riválisok. Az Atlantának szintén voltak jó meccsei a szünetet megelőzően, de a Knicks elleni vereség nagyon nem jött jól nekik és bár számukra nincs különösebb tét, nem is tankolnak, annyit hoznak ki magukból, amennyit a fiatalok fejlődésével tudnak. Alapvetően azért most jobb passzban vannak Griffinék, de a szünet az ilyeneket megtörheti, viszont komoly sérültjük nincs és idén nyertek már egyszer ebben a csarnokban, erre is építhetnek.

New York Knicks - Minnesota Timberwolves 1:30

A New York éppen az All-Star előtt törte meg hosszú vereségsorozatát Atlantában, de ettől még a csapat nem lett jobb, esetleg mentálisan áttörhetett náluk valamit ez a siker, de a minőség továbbra sem mellettük szól, ahogy természetesen a győzelem iránti motiváció sem. A Minnesota még nem mondott le a playoffról, a szünet előtt két szép hazai győzelemmel a víz felett maradt és ha hozni tudja ezt a kötelezőt, akkor továbbra is egy meccsre lesz csak a Lakerstől, de idegenben rengeteg gondjuk volt idén Townséknak, meglátjuk, hogy a Clippers és a Rockets ellen látottakból mit tudnak most előhúzni. Andrew Wiggins elvileg újra játszhat, Dieng viszont kihagyja a meccset, de ennyinek most bele kell férnie, ha akarnak még valamit ettől a szezontól.

Memphis Grizzlies - Los Angeles Clippers 2:00

A Memphis a trade deadline után sem tört meg és egyelőre ugyanezt mondhatjuk el a Clippersről is, Doc Rivers alakulata az azóta lejátszott négy meccsből kettőt megnyert, míg a Grizzlies csak a legutóbbi, chicagói vereség során tűnt kissé elesettnek. Meglátjuk, hogy mire mennek egymással, de azt azért tegyük hozzá, hogy a Clippersnek még mindig simán van esélye a playoffra, jelenleg másfél meccsel vezet a Kings előtt, bár a cél persze nyilvánvalóan nem ez, ahogy azt a meghúzott cserékből is láttuk - a fő kérdés természetesen az, hogy melyik oldal mennyi motivációval lép majd pályára. Ezt árnyalja, hogy a hazaiaknál Valanciunas nem fog játszani és Jaren Jackson Jr. pályára lépése is kérdéses.

Dallas Mavericks - Denver Nuggets 2:30

Egy vereségszéria után a Nuggets két meccset nyert az All-Star szünetet megelőzően, úgyhogy stabilizálta magát, de a védekezésük most már jó ideje elégtelen, ami főleg az idegenbeli meccseken ütött eddig vissza, így hiába lenne kötelező számukra ez a győzelem, nem lehet biztosra venni a sikerüket. A Mavsnél mondjuk most már 100%-ban arra koncentrálnak, hogy Luka Doncic minél nagyobb teret kapjon, de otthon azért így is nyertek már egy-két meccset és ha jó dobóformát fognak ki, akkor a Denvernek egyáltalán nem lesz könnyű dolga. Jokicsék persze papíron minden téren előrébb tartanak és nagyon kellene is nekik a siker, hogy ne húzzák magukra az OKC-t, de bizonyítaniuk kell idegenben - viszont a rotációjuk most már összeállhat, Isaiah Thomas visszatért, Jamal Murray után most Gary Harris is játszhat, már csak össze kellene rakni újra azt a védekezést, aminek a jelenlegi nyugati második helyüket köszönhetik.

Oklahoma City Thunder - Utah Jazz 3:30

Ez komoly csoportrangadó lesz két jó csapat között, amelyek viszont mindketten kikaptak az utolsó meccsükön - a Jazznél ez nem volt váratlan a GSW ellen, a Thunder viszont kellemetlen pofont kapott a New Orleanstól. Most otthon mindenképpen javítaniuk kellene, a probléma ott az ellazázott védekezés és két fontos láncszem hiánya volt, de most már Schröder és Grant is visszatérhet, a szünet után aligha lesz gond a motivációval a Utah ellen, ráadásul úgy fest, hogy Markieff Morris is bemutatkozhat, már teljes edzésmunkát végzett a csapatnál. A Jazznél minden fontos játékos bevethető és ugyanúgy ligaelit védekezésre képesek, mint az OKC, de egyrészt támadásban nekik nincs Paul George-uk és Russell Westbrookjuk (ha mindkét szupersztár hozza a szünet előtti formáját), ráadásul idén eddig oda-vissza kikaptak a Thundertől, ez szintén nem vetít előre nekik túl sok jót.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus