Harden-visszatérés és Achilles-szakadás Houstonban

A Green-Curry-Howard triót is bevető Sixers legyőzte a Bostont, Steph Curry 29 pontja ellenére egy dudaszós dobással a Kings megverte a Warriorst, a Rockets pedig kiegészült - ez történt hajnalban az NBA előszezonjában.

Philadelphia 76ers - Boston Celtics 108-99

Alakul a Sixers. Doc Rivers elsősorban azt várta új csapatától, hogy a leindításokat csinálja meg jól és próbálja kamatoztatni a magasságát, illeve a sebességét Ben Simmons vezetésével, ami többé-kevésbé sikerült is - az alaposan átrendezett keret kicsit azért még kereste önmagát, de a tréner nem volt elégedetlen a mérkőzés után. Simmons 10 pontig és 6 gólpasszig jutott, Joel Embiid 17 perc alatt is beszórt 18 pontot, Tobias Harris is jól mozgott (16 pont, 9 lepattanó, 7/11 mezőnyből), mellettük pedig két új arc, Danny Green és Seth Curry került be a kezdőbe - Green négy labdát szerzett egy bedobott hármas mellett, Curry pedig hét pontot tett hozzá. A spacing alapvetően rendben volt még akkor is, ha csapatszinten rosszul dobtak kintről, a padról Shake Milton nagyon agresszívnek tűnt, míg a cserecenternek igazolt Dwight Howard 5 pontot és 5 lepattanót jegyzett bő negyedóra alatt - a győzelemmel kiegészítve elsőre nem volt ez rossz produkció tőlük.

Nem volt igazán jó a Boston. Kemba Walker, Tristan Thompson és Daniel Theis nélkül állt ki erre a meccsre a Celtics és mind az irányító, mind pedig a két center hiánya feltűnt - ötösben így Robert Williams III kezdett, a padról pedig Ojeleye, Grant Williams és Tacko Fall érkezhetett ide. A fő gondot viszont az jelentette, hogy Jayson Tatum (10 pont, 4/13 mezőnyből) és Jaylen Brown (1/11 mezőnyből) is meglehetősen "edzőtábor-formában" mozgott, rosszul dobtak, kicsit lassúnak tűntek, így pedig értelemszerűen az egész játék megakadt - Marcus Smart is csak egy kosarat dobott be, ebben a felállásban pedig a padjuk sem elég hosszú ahhoz, hogy mindezt ellensúlyozzák. Kiemelendő az új igazolás, Jeff Teague, aki 19 perc alatt 18 pontot és 4/4 triplát bombázott be, illetve az idei elsőkörös Payton Pritchard, aki 16 pontot tett hozzá - Brad Stevens vezetőedző úgy fogalmazott, hogy bőven van még mit tenniük, ez az előszezon nem is lesz elég rá, hogy mindent megoldjanak...

A Sixers legjobb dobói: Milton 19/9, Embiid 18, Harris 16/3
A Celtics legjobb dobói: Teague 18/12, Pritchard 16/6, Tatum 10

 

Houston Rockets - San Antonio Spurs 112-98

Visszatért Harden és Tucker, megsérült Clemons. Két meghatározó játékosa nélkül játszotta le az eddigi edzőmeccseit a Rockets, most viszont mindketten pályára léphettek már - James Harden 21 perc alatt 12 pontot és 4 gólpasszt jegyzett, Tucker pedig ugyanennyi idő alatt 2/4 bedobott triplát tett hozzá. Egyikük sem villogott különösebben, egyelőre a Harden-Wall kapcsolatról sem tudunk nagy dolgokat írni, Szakáll viszont próbálta igazgatni csapattársait, mindenkivel beszélt a pályán és a kispadon is, hogy mit is kellene csinálni, különös tekintettel az új igazolásokra. A kezdőben egyébként bent maradt az említett Wall (15 pont, 3 gólpassz), illetve DeMarcus Cousins (7 pont, 11 lepattanó, 4 labdaszerzés) is Eric Gordon mellett, így gyors hátvédekkel és két magassal nyitottak, de a dobásokat azért inkább a kicsik vállalták, a nagyok kevesebbszer jutottak labdához. Az első negyed után igazából végig jobbak voltak valamivel a Spursnél, úgyhogy egyértelmű győzelmet arattak, jutott viszont nekik egy nagyon rossz hír is mára: Chris Clemons egy ártalmatlannak tűnő szituációban borzasztó sérülést szenvedett, tolószékben kellett levinni a pályáról, Shams Charania információi szerint ugyanis elszakadt az Achillese. 

A jó kezdés után elfogyott a Spurs. Gregg Popovich kicsit megvariálta csapatát, a center Jakob Pöltl helyett a hátvéd Lonnie Walkert tette a kezdőbe és az alacsonyabb, gyorsabb ötös sokkal jobban is mozgott, így 31-25-re meg is nyerték az első negyedet. Ezt követően azonban fokozatosan átvette az irányítást a Houston és a San Antonio nem nagyon tudott már váltani, Walker ugyan beszórt 17 pontot, de nagy csodák már nem történtek - mindenhonnan gyengén dobtak, még a büntetővonalról is, elvesztették a lepattanózást, védekezésben sem tudtak igazán szigorúak lenni, eladtak 20 labdát, úgyhogy a nagyszünetben már hátrányban voltak, onnantól pedig a Rockets irányított, igaz, az olló csak a végén nyílt szét.

A Rockets legjobb dobói: McLemore 15/6, Wall 15/3, Harden 12/6
A Spurs legjobb dobói: Walker 17/9, Murray 13/3, Aldridge 12/3

 

Sacramento Kings - Golden State Warriors 114-113

Dudaszós dobással nyert a Kings. Kyle Guy lett a meccs hőse, miután a Kings 37-20-ra behúzta a második negyedet, a harmadik-negyedikben egyértelműen a Warriors diktált és a végjátékban hátrányból kellett visszakapaszkodniuk a sacramentóiaknak. Ez sikerült is, Guy gólpasszából Robert Woodard II zsákolt egyet, visszajöttek két pontra, majd a GSW nem tudott pontot szerezni, így maradt hat másodperc arra, hogy egyenlítsenek, vagy nyerjenek - Guy felhozta a labdát, kapott egy zárást, csinált egy dobócselt, majd beleállt egy triplába a dudaszó pillanatában, ami beesett, ezzel megnyerte a meccset csapatának. Guy egyébként is 20 pontot és 6/10 triplát jegyzett a meccsen, a Fox-Hield hátvédpár 35 egységet tett hozzá, a padról pedig a negyedóra alatt 11 pontot, 9 lepattanót és 4 blokkot összekaparó Hassan Whiteside-ot is illik megemlíteni - nem volt rossz a Sacto, igaz, a végén kellett némi mázli is ahhoz, hogy nyerjen.

Curry oké, de a többiek is kellenek. Ugyan már edzett, de a meccsen még nem vett részt a Golden State-nél Draymond Green és James Wiseman, így a legutóbbi kerettel kellett megoldani a feladatot, annyi, hogy most már Paschall sem lépett pályára, így Toscano-Alexander került be a kezdőbe. A hiányzók viszont most nem nagyon érdekelték Steph Curryt, aki korábbi önmagát idézte, igaz, a megszokottnál kicsit még több hibával, de 28 perc alatt bevert 29 pontot és 5 triplát, védekezésben volt három labdaszerzése és egy blokkja, rá nem igazán lehetett panasz - Andrew Wiggins is igyekezett (12 pont, 4/12 mezőnyből, 4 gólpassz, 2 labdaszerzés, 3 blokk), Kelly Oubre Jr. is dobott 12 pontot, a padról pedig Marquese Chriss tett hozzá 17-et 9 lepattanóval és 3/4 triplával. Igazi gondot a Curryn kívüli pontszerzés/helyzetkreálás és a második negyedben bemutatott védekezés jelentett számukra, de innen még visszajöttek, a záró etapban vezettek is, ám 110-106-os előnyük után megálltak, a clutch játékokat bemutató Kings pedig végül behúzta a meccset egy dudaszós dobással.

A Kings legjobb dobói: Guy 20/18, Hield 18/15, Fox 17/3
A Warriors legjobb dobói: Curry 29/15, Chriss 17/9, Wiggins 12/3, Oubre Jr. 12/3

Videó: Kyle Guy meccsnyerője még Steph Curryt is elhomályosította

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus