Hazai pályán harcolná ki a továbbjutást a Heat és a Lakers

A Heat-Knicks és a Lakers-Warriors párosítások is 3-2-ről folytatódnak, a vendégeknek már nem fér bele a botlás, a hazaiak otthon kapnak lehetőséget arra, hogy a konferenciadöntőbe jussanak. Mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a következő NBA-forduló előtt.

Miami Heat – New York Knicks 01:30


A New York legutóbb életben maradt, az ötödik mérkőzést Julius Randle hatékony játékával és Jalen Brunson extrájával húzta be a csapat, a Knicks vezére 38 pontig, 9 lepattanói és 7 gólpasszig jutott úgy, hogy egy percre sem ült le a padra, de rajta kívül Quentin Grimes is 48 percet kapott Tom Thibodeau-tól. A mérkőzést eldöntő legnagyobb faktor a faultkiharcolás volt, a Knicks több, mint kétszer annyiszor tudott odaállni a büntetővonalra, mint a Heat, Barrették negyvenszer (!) dobhattak egypontost a találkozó során. A Heatnél senki sem nyújtott extrát, ezúttal a Butler-show is elmaradt, bár 19 pontja mellé 7 lepattanót, 9 gólpasszt és 4 labdaszerzést is jegyzett, a csapatjátékból remekül kivette a részét, de ez a Heat jelenleg nagyon rá van utalva az ő egyéni vállalásaira, ez most a korábbi meccsekhez képest háttérbe szorult. Ennek ellenére megint tartást mutatott a csapat, nem volt reménytelen a győzelem megszerzése sem, hiszen ismét érkezett egy váratlanul jó nap Duncan Robinsontól és Bam Adebayo is eljutott 12 dobásból 18 pontig – a sok dobófault és Kevin Love 16 perc alatt összeszenvedett 0/7-es triplamutatója azonban ezúttal nem fért bele, a Heatnek el kellett napolni a továbbjutás ünneplését.


Most azonban hazai pályán biztosíthatják be helyüket a konferenciadöntőben, ahol a Celtics-Sixers párharc elhúzódása miatt akár egy mérkőzéssel többet is pihenhetnek az ellenfelüknél. Ha azonban a NYK ezt a derbit is behúzza, akkor a MSG-be utaznak a hetedik mérkőzésre a csapatok, ahol akár nehéz helyzetbe is kerülhetnek Butlerék. A Knicks vélhetően mindent egy lapra fog feltenni, láthatjuk, Thiboueau nem fél 48 perceket sem adni a játékosainak, az életéért kell küzdenie a New Yorknak, meglátjuk, hogy sikerül-e ismét életben maradniuk.

A párharc állása: 3-2 a Heat javára.

 

Los Angeles Lakers – Golden State Warriors 04:00


Azok után, hogy kritikus körülmények között 3-1-es hátrányba került, az ötödik mérkőzésen a címvédő is tudott javítani és versenyben maradt a Warriors. A felek előző meccsén végig kontroll alatt tartotta a mérkőzést a GSW, már az első negyedben elhúzott ellenfelétől, a Lakers pedig ezt követően csak zárkózni tudott, elég erő viszont nem volt az aranysárga-lilákban arra, hogy bemutassanak egy fordítást. A GSW ezúttal ellensúlyozni tudta a Lakers festékbeli dominanciáját, lepattanózásban is jobbak voltak, de a festékből szerzett pontokban is közel egállal végeztek a csapatok, sőt, most a Warriors is ugyanannyi büntetőt dobott, mint az ebben kiemelkedő LAL. A GSW vezére természetesen ezúttal is Steph Curry volt, aki bár nem dolgozott hatékonyan a kinti dobásaiból, de végül 27 ponttal vezette győzelemre csapatát, mellette pedig Wiggins és Draymond Green is húsz pont fölé ment, így most az is belefért, hogy a Thompson-Poole duó együttesen csak 5/26-ot dobjon mezőnyből. 


A Lakersnél ugyan hozták magukat a sztárok, de védekezésben most nem tudott a gárda felpörögni. LeBron James és Anthony Davis mellett közel tizenöt pont érkezett fejenként a Russell-Reaves-Schröder triótól, de az előző mérkőzés megénekelt hőse, Lonnie Walker IV most csupán 4 egységig jutott. A Lakersnek a vereség ellenére a legnagyobb aggodalmat az okozta, hogy Anthony Davis agyrázódás gyanújával kerekesszékben hagyta el a pályát, a legfrissebb hírek szerint azonban nem történt baj, csak egy erős könyököst kapott, ott lehet a pályán a hatodik mérkőzésen. A hazaiaknak talán ez lesz a legfontosabb mérkőzésük a szezonban, ha nem sikerül most lezárniuk a párharcot, akkor San Franciscóban, egy 3-1-ről egyenlítő GSW ellen pokoli nehéz dolguk lesz Jameséknek. Kíváncsian várjuk a két edző sakkozását, Kerr és Ham sem félt komolyabb változtatásokat eszközölni menet közben a csapatban. Az esélyek teljesen kiegyenlítettek, az egyéni extrák mellett természetesen a védekezés és az edzői húzások dönthetik el a mérkőzés sorsát.

A párharc állása: 3-2 a Lakers javára.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus