Hét meccset rendeznek hajnalban

Megnézhetjük a Milwaukee-t, a Sixerst, a Brooklynt vagy a Memphist is.

Charlotte Hornets - Sacramento Kings 00:00

Mindkét csapat szép győzelmet aratott legutóbb, a Charlotte a Warriorst lepte meg, a Kings pedig a Heat ellen aratta idei első sikerét, így mindketten jobb szájízzel léphetnek most pályára, és egymás ellen bizonyára mindketen újabb győzelemben reménykednek. Jósolni szinte lehetetlen, egyik fél sem volt eddig meggyőző, a Kings csak egy meccset játszott idegenben, a Hornetsnél viszont Ball, Rozier és Martin továbbra sem bevethető - más kérdés, hogy a GSW ellen is így tudtak nyerni. Egetverő színvonalra nem számíthatunk, de lehet ebből egy sokpontos, szoros, látványos mérkőzés. 

 

Washington Wizards - Philadelphia 76ers 00:00

A Washington back-to-back lép pályára, előző este Bostonban kapott ki simán, elöl-hátul gyengén játszva, így most a hazai pálya ellenére nincs túl jó állapotban. A Sixers már az idegenbeli túrája negyedik állomásához érkezett, az előző kettőt megnyerte, és a kirándulás ellenére mégis frissebb lehet ellenfelénél, az egyetlen gondja viszont az, hogy Joel Embiid betegséggel küzd, és erősen kérdéses a játéka. A centerre nagy szükségük lenne, ha nem tud játszani, akkor a Harden-Maxey párosnak kell elvinnie a prímet, de a fő kérdés az, hogy védekezésben meglesz-e a szükséges sebesség, intenzitás, koncentráció - ezzel szenvedtek nemrég, bár az előző két találkozójukon már egyértelmű volt a javulás. A Washingtonnál Bradley Beal és Kristaps Porzingis a két vezér, rajtuk áll vagy bukik a siker, de az előző négy meccsükből háromszor is gyengén védekeztek, ezen muszáj lenne javítaniuk.

 

Brooklyn Nets - Indiana Pacers 00:30

A csapatok két napja találkoztak ugyanitt, akkor komoly meglepetésre 125-116-os Pacers-győzelmet láthattunk, amely újabb ütést mért a Brooklyn amúgy is erősen behorpadó szezonjára - pocsék játék, pocsék védekezés, pocsék támadás, Irving-Durant erőlködés, Simmons-szenvedés, és most már egy újabb pályán kívüli Irving-saga borzolja a kedélyeked arrafelé. Akkor is kötelező lett volna nyerni, és most is kötelező lenne, de ez a csapat annyira "beteg" jeleneg, hogy mérget egyáltalán nem vehetünk rá, míg az Indy az utóbbi két találkozóján magára talált: a Haliburton-Hield páros mögé/mellé felnőtt az újonc Bennedict Mathurin is, aki legutóbb elképesztően jó volt, illetve úgy fest, hogy az akkor pihenőt kapó Myles Turner is ott lehet most a pályán. Mindenesetre a kérdés továbbra is a Brooklyn: ha sikerül összeszedniük magukat Durantéknek, akkor természetesen ők az esélyesek otthon, de nagyon-nagyon kérdőjeles, hogy képesek-e erre...

 

Toronto Raptors - Atlanta Hawks 00:30

A Raptors két napot pihenhetett a Sixers elleni vereség óta, amikor az eddig parádézó kezdőötös kifogott egy gyengébb napot, illetve különösen Fred VanVleet került vakvágányra azon az estén, de azóta volt idejük összeszedni magukat, és felkészülni erre az összecsapásra. Az Atlanta Milwaukee-ban kapott ki, egy nappal kevesebbet pihent, de azt eddig folyamatoasn bizonyítja, hogy támadásban nagyon komoly potenciál van benne, egyelőre a védekezés az, ami nem az igazi. Ha a Young-Murray páros jó napot fog ki, akkor bármire képesek lehetnek Torontóban is, egyelőre egy meccsel jobban is állnak ellenfelüknél, és bár Bogdan Bogdanovics továbbra sem áll rendelkezésre, de ettől még mindenük adott a sikerhez. Kérdés, hogy hogyan alakul a Siakam-Collins vagy az Anunoby-Hunter csata, illetve hogy VanVleetéknek lesz-e válaszuk a periméteren Youngékra.

 

Milwaukee Bucks - Detroit Pistons 01:00

A Bucks 5-0-val vezeti a tabellát, a csapat remekel, a védekezésük ligaelső, Giannis Antetokounmpo pedig "természetesen" MVP-jelölt az eddigi produkciója lapaján. Ehhez jön hozzá, hogy a Detroit back-to-back lép pályára, Cunninghamék előző este remek játékkal okoztak meglepetést a Golden State-tel szemben, ahol szenzációsan támadtak, remekül járatták a labdát, sokat passzoltak, sokat mozogtak, sokat törtek be - ez lehet majd a siker receptje, de a Bucks egészen más keménységgel védekezik jelenleg, mint a GSW, ráadásul a fáradtság sem segíti a vendégeket. Az esélyes így természetesen a Milwaukee, amelynek kerete nem változik a mostanában megszokottakhoz képest, de saját közönsége előtt abszolút magabiztosan léphet pályára.

 

Utah Jazz - Memphis Grizzlies 02:00

A csapatok két napja megmérkőztek már egymással ebben a csarnokban, és akkor a Jazz tudott nyerni egy rendkívül izgalmas, látványos, 124-123-ra végződő találkozón. A Grizzlies most természetesen szeretne visszavágni, de az azt a meccset kihagyó Ja Morant még mindig nem épült fel a betegségéből, és továbbra is erősen kérdéses a játéka, ha ezúttal sem tud pályára lépni, akkor megint nagyon nehéz dolguk lesz a vendégeknek, mert megmutatták Clarksonék, hogy a Morant nélküli Memphis tempóját képesek tartani. A Utah ebben a szezonban eddig minden hazai meccsét megnyerte, a Grizzlies eddigi mindkét vereségét idegenben szenvedte el, úgyhogy bár a vendégektől többet várunk ,de az 5-2-vel rajtoló Jazz bármire képes lehet - főleg, hogy nincs komoly sérültje.

 

Los Angeles Clippers - Houston Rockets 03:30

Mindkét csapat back-to-backet játszik, és egyik sem lehet elégedett magával. A Clippers sorozatban négy vereségnél tart, a négyből háromszor maradt 96 dobott pont alatt, Kawhi Leonard most már sorra hagyja ki a mérkőzéseket (megint), előző este pedig a New Orleanstól kapott ki viszonylag simán Tyronn Lue együttese. A Rockets hétből egyet nyert eddig, idegenben 0-5-re áll, ez már a túrája negyedik állomása lesz, és az előző kettőn 125, valamint 124 pontot kapott, ez sem túl biztató helyzet. Jelen pillanatban két gyenge csapatról beszélünk, amelyek egyaránt rossz formában vannak - a Clippers pocsékul támad, a Houston pocsékul védekezik, kíváncsian várjuk, hogy mi sül ki ebből, főleg így, hogy mindketten kissé leharcoltak. A nyomás azért a Los Angelesen lesz, főleg hazai pályán, de most már John Wall sem lesz elérhető a vendéglátónál.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus