Ibaka rögtön rangadón debütál Torontóban

A Bostont fogadja a Raptors - mihez kezd az OKC és a Bulls? - a Spurs is elkapná a Clipperst - Atlantában a Miami.

 

Philadelphia 76ers - Washngton Wizards 01:00

Mindkét oldalon voltak változásk a keretben, a Sixerstől elment Noel és Ilyasova, a Wizardshoz pedig érkezett Bogdanovic, hogy a legjelentősebbeket említsük - ráadásul Embiid ezúttal sem léphet pályára, így masszív favoritnak számítanak a fővárosiak. Kérdés, hogy mennyire törte meg Bealék lendületét a szünet, hiszen előtte gyakorlatilag a liga egyik legjobb csapatának számítottak, ha nem rozsdásodtak be, akkor ez most kötelező győzelem számukra - Embiid, Noel és Ilyasova nélkül azért ez a Philly más tészta.

Indiana Pacers - Memphis Grizzlies 01:00

Idei legrosszabb szériáját futotta a Pacers a szünet előtt, zsinórban hat vereségre "pihenhettek rá" George-ék - a keret végül együttmaradt, így most már el lehet kezdeni kapaszkodni felfelé. A Memphis ellen ez nem lesz egyszerű, a vendégek kifejezetten jó formában voltak az All-Start megelőzően, egy-két megingástól eltekintve összeállt a játékuk, kérdés, hogy ebből mit látunk most - sérüléseik nincsenek, ezen a téren jól állnak. A Pacersnél Young és Allen sem 100%-os, de a nagy kérdés, hogy fejben össze tudják-e rántani magukat, elsősorban védekezésben - sorozatban 110 pont felett kaptak, ez most sem fog beleférni, főleg ha Conley-ék lassítani tudják a Teague-George kettőst, Gasol pedig Turnert.

Toronto Raptors - Boston Celtics 02:00

Komoly keleti rangadóról beszélhetünk, a Toronto ugyan lefelé szállt az All-Star előtt, de még épp időben parancsoltak maguknak megálljt: megszerezték Serge Ibakát és PJ Tuckert, mindketten komoly erősítést jelenthetnek még akkor is, ha feladták Terrence Rosst. A Boston végül nem változtatott, ők abszolút jobb formában mehettek szünetre, de Torontóban, ahol Ibaka most be is mutatkozik, nem lesz könnyű dolguk - nagy kérdés a két hátvédpár csatája, hogy Smart és Thomas mire megy a Lowry-DeRozan duóval. Itt eldőlhet a meccs, de a palánk alatt Ibaka és Valanciunas révén fölénybe kerülhetnek a hazaiak, kérdés, hogy ők mennyire szedték össze magukat az elmúlt egy hétben.

Chicago Bulls - Phoenix Suns 02:00

A Chicago remek formában, két megnyert rangadóval zárta az All-Star előtti időszakot, azóta viszont távozott McDermott és Gibson, nélkülük pedig mindenképpen más lesz a csapat még akkor is, ha érkezett Lauvergne, Morrow és Payne. Az ő játékuk kérdéses, így pedig a Bulls erőssége is, amúgy sem a legbővebb a keret, pedig otthon, a Suns ellen kötelező lenne a győzelem - a vendégektől PJ Tucker távozott, az alapjátékuk ettől nem fog változni. Ők alapvetően jóval gyengébben védekeznek, de komolyabb tűzerővel rendelkeznek, jelenleg elég nehéz jósolni erre az összecsapásra - Jimmy Butler és a hazai pálya azért még mindig a Chicago mellett szól.

Milwaukee Bucks - Utah Jazz 02:00

A Bucks épp a szünet előtt lendült nagy formába, sorozatban három győzelemmel ment pihenni a társaság, elkapta a fonalat Middleton és Jabari Parker kidőlését is elbírták - ezúttal is legjobb formájukra lesz szükség a Jazz ellen. A vendégeknek volt egy kisebb hullámvölgyük, de úgy tűnt, hogy az utolsó meccsen már egyben volt, most pihentebbek, egészségesebbek is és jobb a mérlegük idegenben, mint a Milwaukee-nak otthon. Érdekes, hogy egymás ellen az utóbbi ötöt behúzta a Utah, Gobert-éknek veszik a Bucks stílusa és nekik is nagyon kellene a győzelem - ők a minél jobb helyezését, esetleg elsőkörös pályaelőnyért, míg a hazaiak a rájátszásba jutásért hajtanak.

Oklahoma City Thunder - Los Angeles Lakers 02:00

Ez is érdekes meccs lehet, a Thundernél cserélődtek a kiegészítők, Lauvergne, Payne és Morrow helyett megszerezték McDermottot és Gibsont, mindketten erősítést jelentenek papíron. A Lakers csak gyengült, legstabilabb, legjobb játékosukat veszítették el Lou Williams személyében és nem nagyon látni, hogy mivel tudnának nyerni - a védekezésük nem elég ahhoz, hogy lassítsák Westbrookot, igaz, a Thunder két új igazolása lehet, hogy még nem lép pályára, úgy pedig elég szűk lesz a hazai rotáció.

Minnesota Timberwolves - Dallas Mavericks 02:00

Fontos rangadó lesz, jelenleg ugyanannyi győzelemmel állnak a rájátszásért hajtó felek és a szezon ezen szakaszában az ilyen meccsek már fokozottan számítanak - raádásul ez döntheti el köztük a tiebrakert, hiszen 1-1-re állnak idén. A Mavs két gyengébb meccsel ment pihenni, a Wolves viszont egy jobb időszakkal, kérdés, hogy most védekezésben mit hoz a hazai alakulat - náluk általában hátul vannak gondok, akarattal, fegyelemmel, figyelemmel. A Mavsnél ilyen problémák nincsenek, náluk inkább a periméter-játékosok dobóformája lehet döntő, kérdés, hogy mit hoz Rubio ellen Ferrell, mire megy Curry, illetve Matthews, valamint hogy a palánk alatt Nowitzki mihez kezd Townsszal.

Atlanta Hawks - Miami Heat 02:00

Nem csak az ingadozó teljesítményt nyújtó Hawks, de a nagy roham után két vereséget szenvedő, majd az All-Star előtt a Houstont legyőző Miami is playoff-reményekkel vág neki a szezon hajrájának - a hazaiak nyilván ott lesznek, de nem mindegy, hogy hányadik helyen. Itt is kérdés, hogy a pihenő kire milyen hatással volt, rendezte-e a sorokat a Miami, meglesz-e a lendület és a sikerük titkának számító védekezésbeli agresszió, illetve hogy az Atlanta melyik arcát mutatja - az utóbbi tíz meccsen 5-5-ös mérleget hozott az együttes. Érdekes lehet a Howard-Whiteside csata, Schröder azonban nem játszik majd a hazaiaknál, mert a csapat egy meccsre eltiltotta, mivel nem ért vissza időben az All-Star hétvégéről. Mindenesetre nagyon kellene a győzelem mindkét félnek - legutóbb egyébként 23 ponttal nyert a Miami.

Denver Nuggets - Brooklyn Nets 03:00

A Nuggets rögtön back-to-backet játszik, méghozzá úgy, hogy előző este kifejezetten gyenge játékkal kapott ki a Kingstől - most nem lehet kérdés így sem, a Brooklynt meg kell vernie a gárdának. Ehhez szükségük lesz Jokics jó teljesítményére, a center nagyon gyenge volt a Sacramentóval szemben, most viszont elöl-hátul kell tőle a megszokott játék, főleg Brook Lopez ellen. Az idegenben 2-23-ra álló, egészségesebb, de Bogdanovic-ot elveszítő Netstől mindenképpen bravúr lenne a siker, védekezésben ők sem jobbak semmivel, támadásban pedig még pihentebben is kevesebb a fegyverük.

Los Angeles Clippers - San Antonio Spurs 04:30

Újabb rangadót vív a Clippers, miután előző este megint komoly verést kapott a Golden State otthonában - back-to-back a liga két legjobb mérleggel bíró csapata ellen nem túl szívderítő forgatókönyv. Chris Paul jó eséllyel még most sem játszik (de nem zárható ki), így pedig azért idegenben is esélyesebbnek tűnik a San Antonio, igaz, a két csapat rivalizálásában általában jól áll a LAC - sokkal jobban fekszik nekik ez a matchup, mint a Warriors. A texasiak frissebbek, van esély arra is, hogy visszatér Pau Gasol, igaz, arra is, hogy Manu Ginobili ezúttal nem lesz ott a parketen.

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus