Idegenben folytatná sikerszériáját a Sixers

A Boston és a Golden State is tartalékos lesz - mutatjuk, hogy mit kell tudni az este 11-kor kezdődő NBA-játéknap előtt.

Charlotte Hornets - Boston Celtics 23:00

A Boston a Denver elleni hazai vereség után Philadelphiában is kikapott, ráadásul most vannak problémái a kerettel, Aron Baynes megsérült, Gordon Hayward továbbra sem játszhat, Al Horfordnak pedig egy tervezett pihenő következik a térde miatt, egyikükre sem számíthatnak most - magas poszton így azért lehetnek gondjai a gárdának, biztos, hogy sok small-ballt játszanak majd Morrisék. A Charlotte sincs igazán jó passzban, legutóbb valahogy legyűrte a Minnesotát, de ott sem játszott különösebben jól, a rotáció átvariálása (fiatalok előtérbe kerülése) sem hozott csodát, meglátjuk, hogy most mire lesznek képesek Kemba Walkerék - még mindig csak 2,5 meccsre vannak a playofftól, úgyhogy egyelőre nem szabad lemondaniuk arról, hogy esetleg odaérjenek. Otthon most lehetne is keresnivalójuk a tartalékosabb Celticsszel szemben még úgy is, hogy náluk sem játszik Cody Zeller, de ahhoz sokkal okosabb, koncentráltabb játékra lesz szükségük, mint legutóbb - idén egyszer egyébként ebben a csarnokban elkapták már a Bostont.

Washington Wizards - Miami Heat 12:00

A Heat back-to-backet játszik a Milwaukee-ban elszenvedett sima vereség után, az idegenbeli túra negyedik állomásán most viszont nagyon kellene neki a győzelem a fáradtság ellenére - a Wizards ugyan nem feltétlenül számít már riválisnak, de a Magic csak fél meccsre van Wade-éktől, úgyhogy sok hiba nem fér bele számukra. A fővárosiak otthon továbbra is kifoghatnak olyan napot, amikor jól megy nekik a játék, főleg pihentebben, hiszen a leharcoltabb Miami nem biztos, hogy hozni tudja azt a védekezést, ami a különbséget jelenthetné ebben a párosításban. A Washingtonnál Trevor Ariza valószínűleg még nem léphet pályára, míg a Heatnél a Winslow-McGruder duó hiányzik továbbra is.

Atlanta Hawks - Philadelphia 76ers 00:30

Jó formába lendült a Philadelphia, zsinórban hat meccset nyert meg a csapat, ebbe pedig többek között a Milwaukee és a Boston is beleesett, úgyhogy nincs ok panaszra a Sixersnél - főleg a támadójáték az, ami elég ponterősen működik, de az is látszik, hogy a kezdőötös mögött elég nagy az űr. Most mindenki egészséges, mindenki játszhat, a hírek szerint ez továbbra is igaz, úgyhogy Atlantába is teljes kerettel utazott el a gárda, meglátjuk, hogy tudja-e folytatni jó szériáját - az esélyek természetesen Embiidék mellett szólnak, de itt azért legutóbb a Jazz is megfázott, vigyázni kell a Hawksszal. A hazaiak fiataljai mellett a kispadot is érdemes kiemelni, mert az atlantai cserék elég sokat tudnak hozzátenni a meccsekhez, ebből most is lehet hullámzás, ha Brett Brown nem akarja túlerőltetni a sztárjait - jelenleg 3,5-4 meccs az előnyük az üldözőikkel szemben, a hátralévő meccsszámhoz képest ez pedig már olyan fór, hogy nincs igazán teljesítménykényszerben a társaság, inkább az egészség és a kémia lehet a lényeg.

Chicago Bulls - Utah Jazz 1:00

A Jazz legutóbb a back-to-back második felén nem tudott eléggé felpörögni és kikapott Atlantában, most pedig folytatja keleti túráját és immár a negyedik állomáshoz érkezett az együttes - ahhoz a Chicagóhoz, amely az előző két összecsapását megnyerte és amely ennek ellenére közel sincs 100%-os állapotban. A hazaiaknál három meghatározó kezdőjátékos, Kris Dunn, Zach LaVine és Otto Porter játéka is kérdéses, sőt, utóbbi valószínűleg nem tud pályára lépni, a másik kettőnél a feldobás előtt dőlhet el, hogy végül vállalják-e a játékot. A vendégeknél a sérülésekkel nincs gond, alapvetően természetesen esélyesebbek is, a kérdés, hogy lesz-e elég energiájuk ahhoz, hogy összerakják a szokásos védekezésüket - ha igen, vagy ha a Bullsnál Porteren kívül más is hiányzik majd, akkor aligha látunk meglepetést. 

Memphis Grizzlies - Minnesota Timberwolves 1:00

A Grizzlies back-to-back lép pályára, ráadásul egy hosszabbításos vereség után, úgyhogy pláne fáradt lehet, ezt pedig még a hazai pálya sem ellensúlyozhatja teljesen - van még egy csomó sérültjük is, bár az előző este pihenő Mike Conley a tervek szerint játszani fog. A Minnesotánál is rengeteg a sérült, a motiváció egyik csapatnál sem lehet meg igazán, a Wolves pedig idegenben egyébként is nagyon gyenge, ráadásul egyébként is sorozatban öt vereségnél tart - meglátjuk, hogy a fáradt Memphis+friss Conley kombináció ellen mennyire tudnak pörögni Townsék. Egy biztos: a meccsnek nincs tétje, már azon kívül, hogy ki hogyan tankol...

Golden State Warriors - Dallas Mavericks 1:30

A Warriors ötből négy győzelemmel, összességében egész jó formában várja a találkozót, ha nincs is a csúcson Steve Kerr alakulata, de most az egészségügyi kérdések nagyjából rendben vannak, így hozták is a sikereket. Ezen az estén viszont biztos, hogy pihentetni fognak több mindenkit, Curry, Livingston és Bogut nem fog pályára lépni, de a jelenlegi Dallas ellen így is kötelező számukra a győzelem, főleg otthon - a Mavs a Knicks mellett a másik olyan csapat, amely szinte képtelen meccset nyerni, Tim Hardaway Jr. is befejezte a szezonját, úgyhogy nem nagyon szól érv a vendégek mellett még így sem. A pihentetések ellenére azért a győzelem kellene a Golden State-nek, mert egálban vannak a Denverrel Nyugat élén és bár nekik persze már nem ez a legfontosabb, de azért a pályaelőny sosem árt...

Portland Trail Blazers - Detroit Pistons 3:00

Ezt kezelhetjük rangadóként, a Detroit egy-két elfáradós, gyengébb meccset leszámítva hetek óta remekel, legutóbb Phoenixben nyert húsz ponttal és most is minden esélye megvan arra, hogy egy újabb nagyon fontos idegenbeli győzelemmel erősítse meg pozícióját. A Blazersnél Damian Lillard váltott sebességet CJ McCollum kidőlése óta, nyertek is két hazai meccset rá építve, meglátjuk, hogy tudja-e tartani ezt a tempót, illetve hogy elég lesz-e ő a Pistons ellen - az is nagy kérdés, hogy Jusuf Nurkic és Enes Kanter mire megy majd a bivalyerős detroiti frontcourttal szemben, ez mindenképpen döntő faktor lehet majd. Otthon azért még McCollum nélkül is a 27-9-es hazai mérleggel bíró Portland lehet az esélyes, de könnyű estére biztos, hogy nem számíthat.

Sacramento Kings - Phoenix Suns 3:00

Hazai szériában van a Kings, háromból kettőt megnyert, egyet pedig 25 pontos előnyből vesztett el érthetetlen módon, míg a Suns a Pels elleni szerencsés győzelmét leszámítva nem nagyon nyert mostanában - sem elöl, sem hátul nem álltak össze az előző két meccsükön Devin Bookerék, meglátjuk, hogy mire lesznek most képesek. Az esélyes természetesen a Sacramento, amelynél Marvin Bagley szenzációs formában van és ha hátul nem lesz hosszabb kihagyásuk, akkor mindenképpen több van bennük jelenleg, mint a Phoenixben, bár a motivációjuk nekik sem az igazi már. A vendégeknél Kelly Oubre (és lehet, hogy TJ Warren) idén már nem játszik, de Tyler Johnson és Josh Jackson játéka is kérdéses, míg a Kingsnél egyedül Harry Giles nem 100%-os, de lehet, hogy végül ő is pályára kerül majd.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus