Idegenben meccsel a GSW, a Pelicanst fogadja a Toronto

Kilenc mérkőzést rendeznek hajnalban, több nagycsapat is pályára kerül - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a találkozók előtt. 

 

Washington Wizards - Orlando Magic 1:00

A Wizardsnál legutóbb mintha tényleg megmozdult volna valami, úgyhogy szeretnének otthon visszavágni az Orlandónak a pénteki idegenbeli vereségért - ez viszont nem lesz egyszerű, az a Magic az utóbbi öt meccséből négyet megnyert és bár semmi különöset nem csinál, a sikereket sosem kell megmagyarázni. A nagyobb kérdés mégis a fővárosiaknál van, ha meglesz az a lendületük és az a tartás hátul, kiegészítve a lepattanózással (ezt először nyerték meg idén legutóbb), akkor bőven lehet keresnivalójuk, papíron tehetségesebbek és a Wall-Beal páros feladhatja a leckét a back-to-backet játszó Orlandónak - a vendégek előző este New Yorkban nyertek, de annyira simán, hogy olyan nagyon azért nem fáradhattak el.

Miami Heat - Philadelphia 76ers 1:30

A Phillynél ezen a meccsen még nem fog pályára lépni Jimmy Butler, elvileg majd a következő találkozón debütál, úgyhogy addig megint kényszerpályán van Brett Brown, hiszen eléggé meg van kötve a keze - igaz, legutóbb ez is egészen jól nézett ki, hosszabbításban kaptak ki Memphisben. A Heat összességében gyengébb csapat, a védekezés továbbra is maximum egy-egy meccsre áll össze, ezúttal is hiányozni fog a Wade-Waiters-Johnson trió és az eddigiek alapján leginkább a hazai pályában bízhatnak csak. Tavaly szép playoff-párharcot vívtak a felek, akár ezt is felidézhetik Miamiban, de hogy mit látunk majd, az nagy kérdés - a Sixers szerkezete és játéka is elég esetleges lehet jelenleg, idegenben csak egy meccset nyertek eddig Embiidék, viszont a Heat gyenge formája mellettük szól.

Toronto Raptors - New Orleans Pelicans 1:30

A ligaelső Toronto manapság minden mérkőzésen favorit, főleg hazai pályán és mivel csak Normann Powell sérült a gárdánál, így most is ez a helyzet - bravúr lenne a New Orleanstól, ha győzni tudna Kanadában. A vendégek egy hosszabb vereségsorozat után most hoztak két kötelező meccset, de továbbra sincsenek a Raptors szintjén, Elfrid Payton és Nikola Mirotic visszatérése is erősen kérdéses, úgyhogy nagyon nagy meccs kellene nekik Anthony Davistől ahhoz, hogy valós reményeik legyenek. 

Chicago Bulls - Dallas Mavericks 2:00

Mindkét csapat négy meccset nyert eddig és mindkettő győzelemből érkezik erre a találkozóra, a Bulls a Clevelandet verte nagy csatában egy ponttal, míg a Mavs az OKC-t győzte le 15-tel - ez alapján akár jobban is állhatnának a vendégek, de idegenben 0-6-ot hoztak eddig, úgyhogy mégsem számítanak esélyesnek. Alapvetően tehetségesebb csapat a Dallas, Luka Doncic bizonyít, de Dirk Nowitzki mellett Wesley Matthews is kidőlt, egyikük sem tud most játszani, ami azért érzékeny veszteség számukra - igaz, a Bullsnál pedig a Dunn-Valentine-Markkanen-Portis sor hiányzik, úgyhogy tudnának erről mesélni. Védekezésben többet mutatott eddig a Chicago, támadásban több potenciál lehet a Mavsben, meglátjuk, hogy Matthews nélkül meg tudják-e törni idegenbeli negatív szériájukat. 

Memphis Grizzlies - Utah Jazz 2:00

A Grizzlies idén már kétszer elkapta a Jazzt, ráadásul mindkétszer idegenben és mindkétszer viszonylag magabiztosan, most pedig otthon is megtenné ezt a gárda - abban a csarnokban, ahol idén még veretlen, 5-0-ra áll eddig. Ezek mind a Memphis mellett szólnak, de a Utah az előző két találkozóját remek játékkal nyerte meg a Dallas és a Boston ellen, egy nappal többet is pihenhetett a gárda, Ricky Rubio kisebb sérülését leszámítva egészséges is a társaság, úgyhogy készülhet a visszavágásra. A kérdés az, hogy megint el tudja-e rontani ellenfele játékát a Grizzlies, ha igen, akkor jobb esélyei vannak, ha hozni tudja a saját ritmusát a Jazz, akkor az előző két összecsapáson látott játékkal megtörheti Marc Gasolék szériáját. 

Minnesota Timberwolves - Brooklyn Nets 2:00

Érdekes a helyzet a Minnesotánál, Jimmy Butlert végre elcserélték, ettől a faktortól megszabadultak, de valószínűleg még nem vethetik be Covingtont és Saricot, ráadásul Jeff Teague sem léphet pályára, sőt, Derrick Rose és Andrew Wiggins is sérült. Ezek alapján az a fő kérdés, hogy ki vállalja a játékot és milyen állapotban teszi ezt meg, mert a Brooklyn bármire képes idegenben is, ezt megmutatta már a társaság és bár Russelléknél is vannak hullámvölgyek, a Wolvesnál kiegyensúlyozottabak, még idegenben is. Caris LeVert nem 100%-os, de a hírek szerint így is ott lesz a kezdőben, úgyhogy nagy baja azért nincs. 

Oklahoma City Thunder - Phoenix Suns 2:00

Sorozatban hét győzelem után kapott ki legutóbb az OKC a Mavstől, méghozzá elég simán, eddig lehetett bírni a szériát Russell Westbrook nélkül - most otthon elvileg kötelező lenne megverniük a liga egyik leggyengébbjének tartott Sunst, de a korábbi MVP továbbra sem bevethető, így pedig nem lesz könnyű dolguk. A többiek bevethetők és bizonyítottak is már, de azért Dennis Schröder nem Westbrook, bár tegyük hozzá, hogy a Dallas ellen leginkább a védekezésük csúszott szét, azt kell most összeszedni. A Phoenix összességében jóval gyengébb csapat, ugyan megverték a Memphist, majd a Bostonnal játszottak egy ki-ki meccset, de azóta megint kikaptak 20 ponttal a New Orleanstól, tartós javulást még nem láttunk tőlük - sem elöl, sem hátul nem jók, de egy-egy meccsre azért fel tudják szívni magukat. 

Sacramento Kings - San Antonio Spurs 4:00

Ebből könnyen lehet jó meccs, a Kings a jó csapatok ellen vesztett mérkőzéseket mostanában, de azért összességében az utóbbi négyből hármat elbukott, míg a San Antonio két vereség után hét ponttal megverte a Houstont, de ott sem játszott jól. Az eddigiek alapján hasonló játékerőt, de eléggé eltérő stílust képviselnek a csapatok, ha a Kings Fox vezetésével tud rohanni és DeRozan nem fog ki extra napot a túloldalon, akkor otthon jó esélyei lehetnek a Sacramentónak, de ha a Spurs le tudja lassítani ellenfelét és a saját ritmusában tud játszani, akkor vendégként is nyerhet. A San Antoniónál Pau Gasol sérült, Rudy Gay és Jakob Poeltl viszont bevethető lesz, míg a Kingsnél nincsenek sérültek, már Bogdan Bogdanovics is visszatért. 

Los Angeles Clippers - Golden State Warriors 4:30

A címvédő legutóbb megkeményítette a védekezését, Quinn Cook remekül pótolta Steph Curryt és jó játékkal sima hazai győzelmet aratott, most viszont komolyabb feladat előtt áll és a Curry-Green-Livingston trió továbbra sem bevethető, ami azért elég nagy érvágás számukra. A Clippers az előző négy meccséből hármat megnyert, legutóbb a Milwaukee-t is lenyomta hosszabbításban, úgyhogy kifejezetten jó formában van és bár Avery Bradley, valamint Luc Mbah a Moute játéka kérdéses, nélkülük verték meg a Bucksot is, most is képesek lehetnek a bravúrra. Egyébként ha Green és Livingston tényleg hiányozni fog (hivatalosan kérdéses a játékuk, de elvileg nincs sok esély rá), akkor nem is lenne olyan óriási bravúr a győzelmük...

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus