Idén először feszül egymásnak a Clippers és a Warriors

A GSW-t fogadják Paulék - a nagy formában lévő Knickshez látogat a Cavs - Milwaukee-ban a Portland - pályán a Rockets és a Celtics is.

 

Charlotte Hornets – Detroit Pistons 01:00

A Pistons az előző öt meccséből négyet megnyert, tegnap a Chicagót győzte le Van Gundy csapata, és bár ők lesznek idegenben, illetve back-to-backet játszanak, jó esélyekkel indulnak csatába. A Hornets mostanában egy győzelem-egy vereség elven működött, de az utóbbi két siker a Dallas ellen született, november végén pedig 112-89-re kikaptak otthon éppen a Detroittól, így van min javítaniuk. Marvin Williams játékára most van esély a hazaiaknál, és ő sokat dobhat rajtuk, de védekezésben vissza kell találniuk korábbi önmagukhoz, valamint a palánk alatt is hatékonyabban kell dolgozniuk Drummond ellen, hogy nyerni tudjanak. A vendégeknél Reggie Jackson játéka kérdéses a back-to-back miatt.

Orlando Magic – Boston Celtics 01:00

Nagy formában van az Orlando, az előző öt meccsből négyet megnyert a Vogel-legénység, azt az egyet pedig egy ponttal veszítette el Memphisben. Ugyan back-to-backet vív a társaság, így is magabiztosan léphet pályára a Boston ellen, mert bár tegnap akadtak gondok az eddigi betonvédelemmel, de ezt szenzációs támadójátékkal tudták ellensúlyozni. A Celtics elszalasztott egy győzelmet a Houston ellen, és Horfordék is nagyon masszívan védekeznek, támadásban alapvetően gyorsabb, eredményesebb kosárlabdát játszanak – kérdés, hogy mennyire tudják kihasználni frissességüket. Izgalmas meccs lehet, sok múlhat majd a Boston kinti dobóin, mert a festéket általában uralják Biyombóék – a Wizards ellen 13 blokkot osztottak ki…

Brooklyn Nets – Denver Nuggets 01:30

Egyik csapat sem szerepel jól, a Nets egy-egy felvirágzást leszámítva általában látványos játékkal esik el, míg a Nuggets rendkívül ingadozó teljesítményt nyújt – az utóbbi öt meccsükből csak a Sunst és a Philly-t verték meg Jokicsék. Kérdés, hogy védekezésben melyik arcát mutatja az együttes, mert támadásban a Gallinari-Barton-Murray trió képes lehet meccset nyerni, ha hátul stabil a gárda, de ehhez Lopezt és Kilpatrickot mindenképpen limitálni kell – Kenny Atkinson szerint ők sokat videóztak és elemezték a hibáikat. Persze van is mit elemezni, nagyjából két fokozattal játszanak gyorsabban, mint amire képesek…

Atlanta Hawks – Miami Heat 01:30

Érdekes meccs lesz, az Atlanta a 9-2-es rajt óta 1-10-et produkált, és sorozatban hét vereségnél tart, gyakorlatilag semmi sem működik, holott ez a keret még Paul Millsap nélkül is többre képes ennél. A Heatnek voltak váratlan sikerei és jó meccsei, de továbbra is sok a sérült az egyébként is vékony keretben, ráadásul most back-to-backet vív a társaság. Nagyon kellene ez a győzelem mindkét félnek, de rendkívül nehéz megjósolni, hogy mit látunk majd – egyelőre csak várjuk, hogy az Atlanta visszataláljon arra az útra, amelyen elindult a szezon elején…

Milwaukee Bucks – Portland Trail Blazers 02:00

Izgalmas találkozó lehet, a Bucks remek formában van a Spurs elleni vereség ellenére is, de a Portland is összekapta magát az utóbbi találkozókon, és az elmúlt ötből négyet meg is nyert. Kérdés, hogy a legutóbb már visszatérő Aminu mennyire tud segíteni a periméter-védekezésben, illetve hogy a palánk alatt mi történik majd, amikor megérkezik Antetokounmpo és Parker – az ő lassításuk, az eladott labdák és a leindítások, valamint a betörések limitálása kulcsfontosságú lesz a vendégek számára. A hazaiak stabilabbak, de ők sem ellenállhatatlanok védekezésben, mindenesetre Antetokounmpo és Dellavedova azért jelentősen megnehezítheti Lillardék dolgát – színvonalas meccsre van kilátás.

Houston Rockets – Los Angeles Lakers 02:00

Itt előreláthatóan masszív favorit a Rockets, Hardenék nagy formában vannak, a támadójáték tökéletesen működik, és bár a védekezés felejthető, ezzel együtt 14-7 a mérlegük – az előző három meccsüket sorozatban meg is nyerték. A Lakersnél továbbra is több alapember hiányzik, és bár Lou Williams megpróbál egyedül meccseket nyerni, ehhez nagyon kevés még a gárda védekezése, ráadásul a Houstont még a Golden State sem tudta túldobni – másra viszont nem igazán jók jelenleg az arany-lilák, sőt, Russell és Young nélkül igazából erre sem.

New York Knicks – Cleveland Cavaliers 02:00

Remek találkozónak ígérkezik, hiszen a New York évek óta nem látott magasságokban jár és megnyerte az előző négy mérkőzését, míg a Cavs a Toronto elleni győzelemmel igyekezett kimászni a gödörből – most kiderül, hogy ez sikerült, vagy csak arra az egy meccsre találtak megoldást. Mellettük szól a hazaiak back-to-backje és hogy ennek második felén idén még nem nyertek meccset Anthony-ék, ráadásul Derrick Rose valószínűleg nem tud pályára lépni – a vendégeknél JR Smith sem vállalja a játékot a hírek szerint. Alapvetően sok kosárra, látványos meccsre és egy jó kis Melo-LeBron csörtére számíthatunk, de ha összekapta magát a bajnok, akkor egyértelműen felé billen a mérleg nyelve.

Dallas Mavericks – Sacramento Kings 02:30

Egyik csapat sincs jó formában, ami a Dallasnál nem meglepő (még mindig tele vannak fontos sérültekkel), a Kingstől viszont többet várnánk – Cousinsék elvesztették az előző három meccsüket, és sem a támadás, sem a védekezés nem nézett ki igazán jól. Ezzel együtt, ha Andrew Bogut nem tudja vállalni a játékot, a palánk alatt akkora fölényben lehetnek a vendégek, amely elég lehet a sikerhez, hiszen Cousinsra semmit nem tud lépni Carlisle, ráadásul hiába jó Barnes, és hiába vannak szép estéi Matthewsnak és Deron Williamsnek, kinti tűzerőben is felveszi a kesztyűt a Sacramento.

Phoenix Suns – Indiana Pacers 03:00

A Golden State utolsó két áldozata feszül egymásnak, de a Suns azóta játszott már a Jazz ellen is, így egy back-to-back második felén lép pályára – a Pacersnek ki kellett heverni Klay Thompson hatvan pontos estéjét és a hatalmas zakót. Paul George visszatérése azért jót tett a gárdának a GSW-meccs ellenére is, ráadásul van miért visszavágniuk, novemberben otthon kaptak ki a Phoenixtől – ahogy akkor, úgy most is kulcsszerep juthat a Suns kispadjának, a Jazz ellen is ők hozták vissza a meccsbe a csapatot. Mindkét oldalon van bőven gond, és kicsit sem kiegyensúlyozottak a felek, a Pacers csak 2-7-re áll idegenben, a Suns viszont nem remekel otthon sem és legalább olyan fáradt, mint a vendégcsapat.

Los Angeles Clippers – Golden State Warriors 04:30

Pár hete még a Clippers tűnt a GSW legnagyobb kihívójának, azóta azonban négyszer is kikapott a gárda, míg a GSW egy megingástól eltekintve történelmi pontszámokig jut játszi könnyedséggel – még idegenben is inkább Curry-ék az esélyesek. Ezzel együtt azért érdekes matchup lesz, hogy a palánk alatt mihez kezdenek Greenék a Jordan-Griffin párossal, valamint a tavaly még náluk játszó Speights-cel, ráadásul papíron Mbah a Moute és Paul révén a Curry-Durant párosra is van jó védőjük. A két együttes között oda-vissza szópárbaj zajlott tavaly, és elég paprikás hangulatú meccseket vívtak, idén még nem találkoztak – mindenképpen kiemelt rangadó lesz ez az összecsapás.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus