Ismét legyőzte az Atlanta a Bostont, magabiztos volt a New Orleans

Nem tudta megállítani Dejounte Murray-t a Celtics, Zion Williamson volt a Pels vezére.

Atlanta Hawks – Boston Celtics 123–122 h.u

Az Atlanta lett az a csapat, amely kétszer is legyőzte a Bostont. A hét elején már találkoztak a felek, akkor egy végig kiélezett összecsapás végén bravúrgyőzelmet aratott a Hawks. A Celtics kerete ellenben jóval mélyebb annál, minthogy kétszer is beleszaladjon a pofonba, ráadásul a házigazda továbbra sem számíthatott vezérére, Trae Youngra. A meccs koreográfiája kísértetiesen hasonlított az első találkozóhoz, remek, körömrágós ütközetet hoztak tető alá a csapatok. Hazai oldalon a karriercsúcsig jutó Dejounte Murray (44 pont, 7 lepattanó, 7 gólpassz) klasszis teljesítménnyel rukkolt ki, de Bogdan Bogdanovics (24 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz) és De'Andre Hunter (21 pont, 13 lepattanó) is összeszorított fogakkal küzdött. A rendes játékidő végén úgy tűnt, hogy a Boston érhet révbe, ám az egyébként ezen az estén pocsékul triplázó (2/8) Bogdanovics a lehető legjobbkor küldött a helyére egy trojkát, így jöhetett az öt perc ráadás. A játék képe a hosszabbításban sem változott, mindössze hat másodperc volt hátra, amikor Jaylen Brown duplájával úgy tűnt, hogy a keleti éllovas ünnepelhet, ám Murray magára vállalta az utolsó akciót – is, hiszen az extra játékrészben a vendéglátó valamennyi pontját ő jegyezte –, melyben emberről dobott egy kosarat, ezzel lezárva a mérkőzést.

Akár még a rájátszásban is összejöhet ez a párosítás. A Boston magabiztosan őrzi a keleti első helyét, sőt a liga legjobb mérlege is az övé, így előzetesen nagy volt a fogadkozás, hogy bizony visszavág az Atlantának a minapi fiaskóért. Ennek megfelelően is játszott a gárda, Jayson Tatum (31 pont, 13 lepattanó, 6 gólpassz), Derrick White (22 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz, 5/6 tripla) és Kristaps Porzingis (20 pont, 7 lepattanó) triója mellett a kiegészítő emberek is remekül muzsikáltak, csakhogy ezen az estén „sem” lehetett megroppantani a Hawkst. Pedig a rendes játékidő, majd pedig a hosszabbítás utolsó másodperceiben is úgy tűnt, hogy nyerhet a Celtics, ám előbb Bogdanovics, aztán pedig Murray hűtötte le a kedélyeket. A párharc érdekessége lehet, hogy az Atlanta vélhetően a tizedik helyen zár Keleten, így ha átverekszi magát a playin kihívásain, akkor éppen a Bostonnal találhatja szembe magát.

A Hawks legjobb dobói: Murray 44/18, Bogdanovics 24/6, Hunter 21/15
A Celtics legjobb dobói: Tatum 31/6, White 22/15, Porzingis 20/6


New Orleans Pelicans – Milwaukee Bucks 107–100

Magabiztos volt a Pels. A New Orleans legutóbb az Oklahoma Citytől kapott ki, ráadásul a sérült Brandon Ingram nélkül azért teljesen más ez a keret. Hatalmas a csata a nyugati negyedik-nyolcadik helyért, így minden győzelemre nagy szüksége van Willie Green csapatának. A kezdeti tapogatózást követően a második negyedben magához ragadta a kezdeményezést a házigazda, amely Zion Williamson (28 pont, 5 lepattanó), CJ McCollum (25 pont, 7 lepattanó, 7 gólpassz) és Trey Murphy III (15 pont, 11 lepattanó, 5 gólpassz) révén már nem is lassított. A Bucks ugyan végig látótávolságon belül maradt, ám reális esélye nem volt arra, hogy átvegye a találkozó irányítását, Williamson pedig a záró tizenkét percben magabiztos volt a büntetővonalról, lezárva ezzel a mérkőzést.

Futott az eredmény után a Bucks. Ugyancsak vereséggel a háta mögött érkezett New Orleansba a Milwaukee, amely legutóbb a Lakers ellenében maradt alul, s annak ellenére, hogy a csapat stabilan második Keleten, azért néha beleszalad egy-egy meglepő vereségbe. Hiába játszott jól a Giannis Antetokounmpo (35 pont, 14 lepattanó, 4 gólpassz), Malik Beasley (20 pont) és Damian Lillard (20 pont, 5 lepattanó, 7 gólpassz) alkotta trió, a festékben egyszerűen nem tudta felvenni a versenyt ellenfelével, ráadásul a gyorsindításokból szerzett pontokban is felülmúlta őket a Pels. A harmadik játékrész derekán elkapta ugyan egyszer a ritmust a Bucks, ám a Pelicans még időben kapcsolt, így csak futott az eredmény után Doc Rivers egylete.

A Pelicans legjobb dobói: Williamson 28, McCollum 25/9, Murphy III 15/6
A Bucks legjobb dobói: G. Antetokounmpo 35, Beasley 20/18, Lillard 20/9

Az alapszakasz tabellája itt megtekinthető!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus