James visszatér Clevelandbe, meccsdömping jön hajnalban

James Clevelandbe való visszatérését közvetíti a Sport TV - lesz Bucks-Blazers, Warriors-OKC, Spurs-Grizzlies, Sixers-Pelicans, Wolves-Nuggets és Jazz-Kings rangadó is - pályán a Rockets és a Celtics.

 

Charlotte Hornets - Indiana Pacers 1:00

A hazaiaknál Kemba Walker bődületes teljesítményeiről szóltak az utóbbi napok, a vendégeknél pedig a győzelmekről, hiszen a Hornets irányítója egy 60 és egy 43 pontos estét rakott le az asztalra, a Pacers pedig zsinórban hármat nyert úgy, hogy mindháromszor 95 pont alatt tartotta ellenfelét. Éppen ezért lesz ez érdekes matchup, hiszen Walker nagy meccse valószínűleg kelleni fog egy esetleges Charlotte-sikerhez, de az Indiana védekezése ellen neki is pokolian nehéz dolga lehet. Ami a sérülteket illeti, a vendégeknél Victor Oladipo játéka megint erősen kérdéses, de Myles Turner sem teljesen egészséges, a hazaiaknál pedig Kidd-Gilchrist sérült, illetve Hernangomez állapota "day-to-day".

Philadelphia 76ers - New Orleans Pelicans 1:00

Ez lesz a játéknap első rangadója (időrendben), hiszen most mindkét csapat biztató, a Philly és a Pelicans is remek formában van és zsinórban három győzelemből érkezik - ezt tetézi még az is, hogy a Sixers otthon továbbra is veretlen, 9-0-lal áll, a New Orleans viszont 2-6-ot tud eddig felmutatni idegenben. Mindkét oldalon remek támadójátékokat találhatunk és igazi csemegének ígérkezik az Embiid-Davis csata is, hiszen az eddigi teljesítményeiket nézve két MVP-kaliberről beszélünk - mindketten dominálnak és mindkettejük extra teljesítménye kell ahhoz, hogy a csapatuk sikeres legyen, úgyhogy döntő párharc lehet az övék. Szintén az lehet a Simmons-Holiday csata és természetesen a többi poszton is olyan klasszisokat találunk, mint Butler, Redick, vagy a túloldalon Mirotic és a 30 pontokra is képes Moore...

Atlanta Hawks - Toronto Raptors 1:30

A Toronto back-to-backet játszik egy utolsó másodpercben megnyert orlandói rangadó másnapján, úgyhogy fáradtabb lehet, ráadásul már az idegenbeli túra negyedik állomásához érkezik a társaság, ez sem segíti az ügyét - a back-to-back miatt pedig lehet, hogy Nick Nurse pihenőt is ad egy-két játékosának, hiszen Kawhi Leonardnak, vagy a nem 100%-os Kyle Lowrynak is szüksége lehet erre. A tudásbeli különbség még így (és Anunoby, esetleg Miles nélkül) is egyértelmű, hiszen a ligaelsőről beszélünk, aki a 3-14-gyel álló, sorozatban nyolc vereséget szenvedő Hawkshoz látogat, úgyhogy ezzel együtt bravúr lenne a hazai siker, bár Trae Youngék a Pacerst és legutóbb a Clipperst is meg tudták szorítani. 

Boston Celtics - New York Knicks 1:30

Itt a New York játszik back-to-backet és a vendégcsapat ráadásul úgy látogat idegenbe, hogy zsinórban hatszor kikapott - ezeket, a hazai pályát és az utóbbi meccsek eseményeit tekintve ez most hatalmas kötelező a Boston számára, nem tehetik meg Kyrie Irvingék, hogy kikapjanak. Ugyan voltak már jobb időszakaik, de összességében továbbra sem tudják azt hozni, amit mindenki vár tőlük, a Jazz ellen pocsék támadójátékkal, a Charlotte ellen pedig Kemba Walker extrájával kaptak ki, úgyhogy most muszáj javítaniuk. Érdemes lesz figyelni, hogy Brad Stevens mit változtat, legutóbb Gordon Haywardot már kivette a kezdőből, de hozzátette, hogy várható még további variálás. 

Cleveland Cavaliers - Los Angeles Lakers 2:00 (Sport 1)

A játéknap sztorija lesz ez a mérkőzés, bár az erőviszonyokat tekintve egyértelmű a helyzet: kötelező nyernie a Lakersnek, hiszen a Cavs 2-13-mal ligautolsó, míg a LAL a playoff-helyekért harcol. A sztori viszont természetesen LeBron James Clevelandbe való visszatérése lesz, ami mindig speciális esemény számára és Cleveland számára is, kíváncsian várhatjuk, hogy a publikum hogyan fogadja majd a nyári távozása után. Túl sokat itt nincs értelme ragozni a dolgot, a Lakers sokkal jobb csapat, a Cavs nem nagyon tud olyat mutatni, amiben jobb lenne, ha megfelelő hozzáállással és élességgel áll a meccshez a vendégcsapat, akkor csak James fogadtatása lehet kérdéses.

Chicago Bulls - Phoenix Suns 2:00

Egy 4-13-as csapat fogadja a 3-13-asat, amely idegenben még nem nyert meccset, így mondhatjuk, hogy nem ez lesz a játéknap legjobban várt összecsapása - két borzasztóan gyenge együttesről beszélünk és amennyivel tehetségesebb a Suns, annyival stabilabb tud lenni jobb napjain a Bulls, főleg otthon. Az utóbbi időben viszont LaVine-ék is elvesztették a csít, nem nagyon maradtak húsz ponton belül mostanában, úgyhogy a Phoenixnek itt a legjobb esélye arra, hogy nyerni tudjon vendégként is - ők tényleg javultak az előző három összecsapásukon, ha azt hozzák, mint amit a Sixers ellen, akkor megtörhetik a jeget. 

Houston Rockets - Detroit Pistons 2:00

A Rockets itt most természetesen favorit, James Hardenék elindultak a jó irányba, az előző négy meccsüket megnyerték, méghozzá jó csapatok ellen és egyre magabiztosabban - ebből aztán most már a támadójátékukat is megtalálták, legutóbb 130 pont fölé jutottak, egyre inkább közelítenek ahhoz, amit tavaly láttunk tőlük. A Detroit is jó formában van, az utóbbi öt meccsből négyet behúzott a gárda, nyert például Torontóban is, meglátjuk, hogy mit tud ebből megmutatni most Houstonban. A matchupokat tekintve nyilván érdekes lesz, hogy PJ Tucker megfogja-e Blake Griffint és hogy a lassabb, magasabb Pistons mire megy a gyorsabb Houston ellen, de ha a Rocketsnél ugyanaz a tűz meglesz most is, amit mostanában láttunk, akkor hozni fogja a meccset.

Milwaukee Bucks - Portland Trail Blazers 2:00

Ez a mérlegeket tekintve a játéknap legnagyobb rangadója lesz, hiszen konkrétan a liga második és harmadik legjobb csapata találkozik egymással, előbbi pályaválasztásával. Ami a Blazers dolgát nehezíti, az az, hogy back-to-backet játszik idegenben, másrészt pedig az is, hogy egy túra ötödik állomásához érkezik már, úgyhogy nem lesznek frissek Lillardék, márpedig a Bucks játékát semlegesíteni így nagyon nehéz lesz. Kérdés, hogy ki tudja majd tartani a lépést Giannis Antetokounmpóval, illetve hogy Middletonék bele tudják-e kergetni rossz vállalásokba a Lillard-McCollum párost, ha igen, akkor egyértelmű favorit a Milwaukee - támadásban top5-ös, védekezésben top10-es jelenleg mindkét együttes, úgyhogy a színvonalra aligha lehet majd panaszunk. A frissesség és a hazai pálya a Bucks mellett szól, de idén egyszer 15 ponttal nyert már ebben a párosításban a Portland.

Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets 2:00

Tulajdonképpen ez is rangadó lesz, de a Denvernél ezt most már meg kell csillagozni, Nikola Jokicsék ugyanis továbbra is borzasztó mélyrepülésben vannak, az előző hét meccsükből hatot elveszítettek, idegenben pedig 50% alatt állnak, úgyhogy bőven van min javítaniuk. A Minnesota remek formában volt egészen a legutóbbi meccsig, amikor otthon kikapott a Memphistől, de a Nuggets egészen más stílus, más játék, ha megmarad a mostanában látott védekezés, akkor ismét esélyesek lehetnek Townsék. Ők vannak jobb formában és as hazai 7-2-es mérleg is beszédes - hasonló játékerők csatájában nagyon fontos lesz, hogy melyikük tud majd felülkerekedni. 

Dallas Mavericks - Brooklyn Nets 2:30

A Nets egy gyengébb széria után rendezte a sorokat, az előző három meccséből kettőt megnyert és egyszer nagy csatára késztette a Clipperst, most viszont a Miamiban aratott győzelem másnapján, back-to-back lép pályára, ami nem segíti D'Angelo Russellék dolgát. A Dallas legutóbb nem bírt a Memphisszel, de előtte remek formát mutatott, a hazai 6-2-es mérleg egyébként is jól néz ki, így esélyesebb is lenne, ha nem lenne ennyi sérültje: Matthews és Nowitzki biztosan nem játszik, de Smith, Barea és Powell játéka is kérdéses, ez pedig azért már eléggé fájhat a társaságnak. Ha ez a trió végül pályára tud lépni, akkor azért pihentebben, otthon, az elmúlt időszakban mutatott védekezéssel legyűrhetik a fáradt Brooklynt is.

San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies 2:30

A Memphis védekezését élmény nézni az elmúlt időszakban, olyan tökéletesen bombázzák szét minden szembejövő ellenfél játékát és erőltetik rá saját akaratukat mindenkire, hogy az gyönyörű - ennek pedig megvan az eredménye is, mert konkrétan fél meccsre van a nyugati első helytől és jobbnál jobb csapatokat vert meg mostanában. Jelenleg Mike Conley-ék egyértelműen jobbak is, mint a Spurs, mert DeMar DeRozanék az elmúlt nyolc meccsükből hatot elvesztettek és ezúttal semmi nem szól mellettük, csak a 6-2-es hazai mérleg - DeRozan játékát azonban szétszedheti a Grizzlies perimétere, védekezésben pedig az utóbbi időben rendkívül gyengék a texasiak. Most már-már bravúr lenne tőlük a győzelem...

Utah Jazz - Sacramento Kings 3:00

Egyik csapat sem stabil mostanában, ezért nagyon nehéz megmondani, hogy mi fog történni ezen a találkozón - az biztos, hogy a Kings több gyenge meccs után legutóbb megverte a liga legjobb formában lévő csapatát, az OKC-t, míg a Jazz egy bostoni győzelem után 27 ponttal kapott ki Indianában. Rubióék hosszú idegenbeli túrája azonban véget ért, most otthon újult erővel léphetnek parkettre, a Sacramento idegenbeli meccsei viszont nem sikerültek jól mostanában - tényleg bármi elképzelhető, mindkét együttesben benne van az extra és a totális betli is, minden arcukat láttuk már idén.

Golden State Warriors - Oklahoma City Thunder 4:30

Ez is komoly rangadó lehet, de ahhoz, hogy az is legyen, a Golden State-nek jelentősen fel kell javulnia, különben a Thunder átgázol Kevin Durantéken. Steph Curry és Draymond Green nélkül teljesen szétesett a bajnok, az előző három meccsét elvesztette, sőt, hétből csak kettőt nyert meg és főleg támadásban voltak óriási problémái, nem volt meg a játék, nem voltak meg a szerepek, csak az erőlködés ment. Ez most sem fog beleférni, a Thunder elképesztő sikerszériát produkált, mielőtt legutóbb visszatért Russell Westbrook és borította a rendszert, de most már valószínűleg jobban megtalálják majd a helyüket Paul George-ék a fővezér mellett és ebben az esetben jó esélyeik lehetnek. A vendégek védekezésben nagyon meggyőzőek, fizikálisak és támadásban is megvannak a fegyvereik, ha jól dobnak, akkor nagyon nehéz őket megverni - tényleg csak Westbrookon múlik, hogy elrontja-e a többiek játékát, vagy inkább a társai élére áll vezérként. A GSW-nél több megoldandó probléma is van, meglátjuk, hogy sikerül-e...

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus